SDV - Charter Communications

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jdmass, Jan 9, 2009.

  1. ArmadaJim

    ArmadaJim New Member

    1
    0
    May 12, 2011

    Advertisements

    Hi folks, I have been a proud owner of a series2 for many years, never had a problem. I went HD and got an HDXL loved it, then Charter decided to bring in the evil cisco box. I had unplug the cisco and reset tivo every few days because I would suddenly lose channels. Not just HD, I'd lose SD channels as well. Eventually we went to the Premiere XL, I thought maybe it was the tivo. New Tivo, New Mstream, and new evil cisco, guess what, NO CHANGE! I'm ordering a signal booster to try and fix the problem. I continue to get pixelation and eventually lost signal. I will also tune to a channel directly and get the message No signal or you are not authorized to get this channel. I channel up, then down, and now it comes in. I have had a Tivo HD box for 3 years I think, I have yet to see the superbowl in hd. Is there a fix for any of this???? Sorry if the post isn't clear, I've been typing all day and I'm a bit tired.
     
  2. coasterlb

    coasterlb New Member

    6
    0
    Apr 26, 2003
    Long Beach, CA
    I have A LOT of problems with cable cards and tuning adapters- i am with Charter and I have 5 HD Tivos and each has had problems one way or another- sometimes it was the cable card other times the tuning adapter- it is really hard to tell what the problem is but you gotta get a technician that knows cable cards and they have to be paired up properly (provisioned) with the Tivo. I have probably had 20 + service calls in the last year alone- the only good news is Charter is getting their own Tivos soon so you could get one of theirs and I am sure they would work better and probably without a need for a TA.
     
  3. lylegoldstein

    lylegoldstein New Member

    3
    0
    May 15, 2011
    Forgive me for being a newbie. I relocated to Burbank CA with charter for the last 7 months. After having beyond ridiculous problems with the Moxi Box that charter offerered (missing premium channels - a reboot would solve the problem for a day and then would lose the channels) and after maybe 20 service calls, everyone said it was the moxi.

    I decided to get the tivo premiere. The tech installed the TA (cisco) and tuning card and was not to knowledgeable (he said i would have no problems getting on demand from charter!), he left.

    On the first day, several premiums have froze with the messages (problem with signal...trying again and eventually channel is temporary unavailable). I have attempted to record several shows to find they are Partial recordings as well.

    I am having another charter tech come out tomorrow. I have really know hope at this point. Does anyone have any suggestions? Had the same problems?

    Thanks in advance?

    Lyle
     
  4. pops_porter

    pops_porter Member

    126
    0
    Sep 26, 2005
    Minnesota
    Have you been able to figure out if the problem channels are your channels that are the SDV channels? If so, the tunning adapter might not be working right so its not getting a signal for those channels. May need to just have charter reset the TA and you could be good.
     
  5. Jun 5, 2011 #345 of 359
    lylegoldstein

    lylegoldstein New Member

    3
    0
    May 15, 2011

    Advertisements

    Can't say if they are sdv channels are not. They are regularly Starz channels and smithhd as far I can tell. I have since switched out the TA for another. and had 2 other service calls. Still same problem.

    The channel cannot "hold" the signal. It will be fine for 15-30 minutes up to the point I will get the problem acquiring signal message will occur and then will be lost. Checking the channel later, it sometimes comes back sometimes not.

    Lyle
     
  6. pops_porter

    pops_porter Member

    126
    0
    Sep 26, 2005
    Minnesota
    At first I thought maybe a bad tuning adapter, but my SDV channels are mostly HD channels. Is the singnal level and SNR good for your higher up channels?
     
  7. tootal2

    tootal2 Active Member

    1,291
    3
    Oct 14, 2005
    anyone else having problems with season passes not working? I have change or delete and make a new season pass to get to record shows.
     
  8. coasterlb

    coasterlb New Member

    6
    0
    Apr 26, 2003
    Long Beach, CA
    It's a crap shoot and honestly sometimes hard to say what the actual problem is. It could be the cable signal, the Tivo, the cable card, tuning adapter or some combination of the 4. Sometimes I will reset the cable card/ tuning adapter by unplugging them and putting them back in. I was told not to do that because the cards loose the pairing to the Tivo unit but it seems to work when my Tivo starts "acting up". I tend to get back the stations I was missing and recorded shows don't seem to get chopped short.
     
  9. Nov 2, 2011 #349 of 359
    KetAlabama

    KetAlabama New Member

    12
    0
    Jun 15, 2004
    I was a 12 year Tivo user and made the mistake of switching to Uverse in Birmingham AL over frustration with the tuning adapter and dropping channels. I now know what I suspected - that Tivo's DVR usability and features are head and shoulders above everone else - and want to go back to using Tivo. Which means going back to Charter.

    I had an HD Tivo and would be upgrading to a Premiere XL or maybe Elite. I tried skimming the 12 pages of post on the topic of Charter and the Tuning Adapters. But wasn't too clear if anyone has observed better performance with the Premiere or Premiere Elite and the TAs vs the older HD Tivo (it was probably 3 years old and worked great until the great TA debacle)?

    Or if in the few months I've been gone Charter has cleaned up their act? I really really want to go back to Tivo and am almost willing to put up with multiple service calls to do it.
     
  10. Nov 2, 2011 #350 of 359
    jmbissell

    jmbissell Member

    75
    1
    Dec 4, 2006
    Greenville, SC
    I am in Greenville, SC and have had Charter w/ TiVo HD for over a year. Once they got the right technician out to set things up, I have had zero problems w/ the multi-card and TA. In fact, the Motorola TA and Charter's setup has proven to be much more reliable than what I had w/ a Cisco TA on TimeWarner in TX.
    Of course, since service varies from area to area YMMV.

    I, too, would consider upgrading to a Premiere but a monthly fee of $19.95 just seems too much of a premium over the $129 yearly fee I pay for the HD. I don't know why TiVo has priced the Premier service higher esp. since they are losing customers left/right.
     
  11. Nov 2, 2011 #351 of 359
    KetAlabama

    KetAlabama New Member

    12
    0
    Jun 15, 2004
    Yes that is high for sure. Which is why I am considering just going with the Elite and sucking it up and paying the lifetime service. Although am concerned if that means more cable cards (for 4 tuners) and thus more problems!

    But I do miss my Tivo...
     
  12. Nov 2, 2011 #352 of 359
    dpw

    dpw dpw

    22
    0
    Jul 21, 2009
    Birmingham,...
    I am a Tivo user in Alabaster and for the most part, i have not had any trouble with my TA's for my premiere or Tivo Series 3 HD using Charter. My only complaint is the lack of HD channels and because of SDV, i cannot get certain HD channels when i want them. I also have my premium channels blocked so i cannot utilize MRV and downloading to my laptop.

    The initial setup was a big pain but so far so good after 6 mos.
     
  13. Jan 8, 2012 #353 of 359
    TracySMiller

    TracySMiller New Member

    366
    0
    Oct 14, 2002
    Kingsport, TN
    Lots of problems with my Tivo Premiere set up here in Kingsport with Charter Cable. Two tech visits and I finally got the Cable Card working, and now I can get the non-SDV channels, but whenever I try to tune the SDV channels, which is the vast majority of the HD channels here, I get "Channel not authorized" message.

    My TA is a Cisco STA1520. It is giving the 8 blink, pause, 8 blink, pause, etc. Several chat sessions to Charter getting them to reset my TA didn't accomplish anything. I've tried multiple reboots of both Tivo and the TA. Anything else I can try before I ask them for another tech visit?
     
  14. Jan 8, 2012 #354 of 359
    JosephB

    JosephB Member

    717
    9
    Nov 19, 2010
    Atlanta, GA
    So far 2 weeks in with two TAs on Charter in Birmingham, AL so good. I did have to go three rounds with the local office to get them to self-install my TA, but I think after the Charter HQ got involved, the local Birmingham office of Charter should be a little more customer friendly :)
     
  15. Jan 9, 2012 #355 of 359
    TracySMiller

    TracySMiller New Member

    366
    0
    Oct 14, 2002
    Kingsport, TN
    Well, they scheduled another tech visit this Thursday. Anything you guys think I should do or talk to them about other than just show him the blinking TA and the "Channel not Authorized" messages on the SDV channels. I did notice that when I went into the Tuning Adapter menus that on one of the screens it mentions "Authorized: No; OpStatus: Disabled", and I'm guessing it shouldn't say that.
     
  16. Jan 9, 2012 #356 of 359
    lrhorer

    lrhorer Active Member

    6,933
    10
    Aug 31, 2003
    San...
    The 8 blinks I believe specifically means the TA is not authorized, and probably means it is entirely a problem on the account, but I suggest you check the RDC power level. A very high RDC power level (I think the max is either 54 or 56 dBmV) may indicate an upstream problem. If the level is below 54, then the upstream path is working.
     
  17. Jan 9, 2012 #357 of 359
    TracySMiller

    TracySMiller New Member

    366
    0
    Oct 14, 2002
    Kingsport, TN
    They got it working today, remotely. I KNEW there would be no need for another truck roll. Glad to avoid that. All channels up and running now, got pyTivo and Streambaby working like a charm, and all is good.
     
  18. Speed Daemon

    Speed Daemon Member

    78
    0
    Jan 15, 2012
    I just sent the Charter tech. away with a "thanks but no thanks" after he told me that I'd be having to find room (and more wall wart sockets) for two SDV boxes before I could even think of getting HD through Charter. That's the last straw.

    I've been more than patient and accommodating with Charter. Unfortunately Charter has returned the favor by first refusing to provision CableCards on move-in on three or four time consuming visits, and now muddying the waters with the "mandatory STB" scam. So adios Charter! I'll be enjoying my HD channels via satellite, getting far better Internet data rates (and a POTS phone line for emergencies) from the local DSL provider, and the far superior VoIP of Vonage.
     
  19. swaredoc

    swaredoc New Member

    1
    0
    Apr 21, 2012
    Do you know what they did to get it working? I am having the same problem with my Tuner Adapter.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements