Roamio transfer recording failed - no Blue Download Transfer Light

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by Chas_M, Aug 24, 2014.

  1. Chas_M

    Chas_M Member

    64
    0
    Jul 25, 2005
    North East...

    Advertisements

    My Roamio Pro (bought in July '14) has stopped doing recording downloads from an S3, HD XL, an HD. Until yesterday, it performed reliable and complete downloads in which multiple recordings could be queued to achieve a successful outcome. The Roamio SW version is 20.4.2-USA-6-840. These Tivo's are connected together in a wired and wireless network with several switches and the Netgear N900 router. Although the Roamio cannot now perform recording downloads; the HD XL, HD, and S3 can download from the Roamio, or between themselves without a problem.

    The problem first started yesterday when I was about to download several shows from the networked S3. The first indication of a problem was a message saying there had been a network problem resulting in the S3 My Shows folder not being visible on the Roamio. On a retry, the folder was visible and allowed the show recordings to be selected, and to go through the motions of enabling the actual transfer. However, even though the Roamio went through all the steps to make a transfer, the recording never showed up in the My Shows folder and the Blue transfer downloading LED (next to the red recording light) never illuminated indicating a transfer from another TiVo box.

    BTW, TTG can pull shows from the Roamio with no problem with a data rate of about 54 to 60 Mbps over the wireless connection, or any other Tivo box.
    Also, when I now try to download a recording to the Roamio, it goes through the motions of setting up the transfer, by and concludes by providing the message that the recording will be queued to other previous recordings. Nothing shows up in the My Shows folder.

    From the interactions between the other Tivos, and between themselves, it appears the network is sound and working properly. The Roamio can connect to the Tivo service without problems. The Roamio can also connect to view to photos I have stored on my Mac computer.

    1). How can I fix this problem to allow the Roamio to resume reliable recording downloads from my other Tivos?
    2). If the downloading queue has become corrupted, how can I unclog the queue?
     
  2. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    12,474
    1,099
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Some thing you have not mentioned is, have you power cycled everything including the router?
     
  3. Chas_M

    Chas_M Member

    64
    0
    Jul 25, 2005
    North East...
    Yes, I have power cycled all components in the network including all Tivo's and the router. It appears the transfer queue must be corrupted based on my observations. All network IP and MAC Addresses are correct. I have restarted the Roamio several times without any improvement.

    Is there a way of resetting the transfer queue?
     
  4. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    12,474
    1,099
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    You could go in the ToDO list on the Tivo and highlight the title (transfer), and press CLEAR, and perhaps reboot after. There isn't any way to reset anything except to reboot.
     
  5. Chas_M

    Chas_M Member

    64
    0
    Jul 25, 2005
    North East...

    Advertisements

    :up::)Problem resolved! I never realized before that the download transfer of recordings from other Tivo's showed up on the To Do list. I do remember that the first recording transfer hung up part way through at about 45 minutes of a 60 minute show. This could have been caused by a network problem since I found later that router had been having problems.
    After I went to the To Do list, I saw all the queued transfers and deleted all of them and double checked there were no more. I then rebooted the Roamio. After it came back from the reboot, I tried multiple recording transfers with 100% success. It is possible that the first transfer had become corrupted and plugged to entire queue.

    Thank you so much for this tip. The Blue light is back!
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements