Roamio slow loading shows in folders

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by kbmb, Jul 16, 2015.

  1. mdopps

    mdopps TiVo is the Best!

    8
    0
    Mar 11, 2007
    Seattle
    Slow response in My Shows for me as well. Also, noticing disconnects from TiVo app on iPhone and iPad since update. If I disconnect Ethernet cable from TiVo; response in My Shows returns to normal. Very frustrating!
     
  2. J3ff

    J3ff New Member

    23
    9
    Nov 18, 2007
    Just Fyi, this has been happening to me for a LONG time off and on, but this very night it's unbelievable, a few times it wont even load the list! You go out of the folder (say Air Crash Investigation) and when you go back in again it takes upwards of 20 seconds to load the list!! WTF is going on here.
     
  3. J3ff

    J3ff New Member

    23
    9
    Nov 18, 2007
    Just timed it with a watch, I was wrong, it was 41 seconds to load the list of cops episodes I have recorded. Seriously worthless. It didn't used to do this when I first got it, then they did update after update and with one of them this bs seems to have come with it.

    So it loads it in 41 seconds, go out of the cops folder and back in and guess what, it does it again, this time took 33. GO out of the cops folder again and go right back in for a 3rd time, AGAIN 30 seconds.

    If anything this proves that buying this box was a mistake. Was thinking about a bolt in the future, not sure after seeing this craziness.
     
  4. johnsom

    johnsom New Member

    27
    1
    May 30, 2001
    Oregon
    Same issue here, I just jumped on the forum to see what is up. Very slow load times for the show information.
    Isn't this some issue with the Tivo servers? Not sure why it would need to be remote, but...
     
  5. Warp

    Warp Member

    70
    0
    Nov 20, 2001
    Northern Plains
    We've been seeing this slow behavior this evening on our Roamio. I rebooted the Tivo, but no change. One interesting observation after the reboot... There was no dynamic content at the top of Tivo Central for quite some time. After a while (I didn't time it), the content appeared, but it was only "in my shows" highlights. I'm pretty sure the issue is related to being unable to contact the Tivo servers to pull the dynamic content.

    I tried going into user preferences and turning off all the Discovery Bar content, but that didn't seem to help.
     
  6. Warp

    Warp Member

    70
    0
    Nov 20, 2001
    Northern Plains
    And now it's working at normal speed again.

    Sent from my SM-G950U using Tapatalk
     
  7. dougdingle

    dougdingle HD Tech

    879
    56
    Jul 4, 2007
    West Coast
    It often behaves this way when it can't reach mom over the net for whatever reason, whether it's on your end or the servers', including the TiVo servers rebooting.
     
  8. Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,197
    318
    May 8, 2006
    My Roamio often spins for a while but resolves itself after 10-40 seconds. Premiere and Bolt don't do this. I have tried Bolt and Premier at the same location and they work fine. I suspect something is going on between the TiVo server and Roamio.
     
  9. bcrider

    bcrider TiVo Rebel

    131
    0
    Oct 31, 2000
    Downtown...
    This just started happening to me too on a Premiere XL4. Came here to see if others are seeing it too...
     
  10. redbeard25

    redbeard25 Member

    79
    1
    Jan 15, 2002
    Happening to me on my Roamio. I cannot watch anything recorded. I choose a "folder," and the blue circle spins for 2-3 minutes and then just disappears.
     
  11. ppartekim

    ppartekim Member

    72
    2
    Jan 17, 2007
    Middle of...
    Happening to my Roamio now too over the last week. Spinning blue circle for minutes and then it is a lottery hit whether I get my picked shows or "try again" after stall.. Watched whole commercial breaks and partial shows in that little PIP window while waiting.. Tonight, it has been almost 30minutes of Recorded Show Lottery and I keep losing (doesn't matter which show I pick, none work). :mad:
     
  12. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    414
    62
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    This started this morning on my Roamio Plus - in My Shows when i go into a folder (like GMA or Nightly News) i get the Blue Spinning Circle (BSC) for 20 to 30 seconds before all the episodes come up on the screen, then when i select a particular episode i get the BSC for about 15 seconds before it actually starts to play. Before today this has all been lightning fast.

    Another odd thing is this morning when i went into my Nightly News folder, after the 30 second BSC only one episode was listed, but there is always 4 episodes. I tried it a few more times and still only one episode was in the list. But this evening, all four episodes are listed (but it still takes 20-30 seconds before the list is displayed).

    My Premiere however is working normally - menus are very fast as usual. It's just my Roamio that's acting up. Both are connected via Ethernet, and my network and internet are fine.

    As of a minute ago there aren't any new posts about this in the Help forum or Coffee House forum, just here in Roamio land.

    .
     
  13. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    414
    62
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    Update - this morning my Roamio is back to working normally, all my folders load quickly and all shows play immediately, and i'm not getting any BSCs.
     

Share This Page