"Retrieving data", then "Resolution not supported"

Discussion in 'TiVo Mini' started by miketx, Feb 25, 2019.

  1. miketx

    miketx Active Member

    181
    25
    Sep 22, 2005
    Recently I have a Tivo Mini, when it is waking up from the TV being turned off for a while, says "Retrieving data", followed by "Resolution not supported".....and gets stuck at this point. I didn't find any threads on the topic. And pushing the resolution button on the bottom of the Mini has zero impact. Nothing changes until I do a power cycle. Then it is good for another day or so.
     
  2. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,877
    586
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    "Retrieving data" is a message from your TV, not the TiVo. I remember seeing it a bunch of times, but can't place the brand..JVC?

    Does the Up Arrow button cycle through the Output Resolutions coming out of the TiVo?

    -KP
     
  3. miketx

    miketx Active Member

    181
    25
    Sep 22, 2005
    This is a Vizio TV, but you are probably correct. However, I'm pretty sure the cause of it is the Mini. I've had alot of problems with Minis on my network lately (MoCA....and all cables are good, and signal strength/quality is good). Guess I'll just keep troubleshooting. I have another TV (Olevia...dead brand, but good TV) that always loses HDMI connection with the Tivo....only a Tivo power cycle fixes it.
     
  4. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,877
    586
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Your Mini is outputting a Resolution that your TV can't handle.

    You'll need to change it.

    The Up Arrow works for that on a TE3 TiVo.

    -KP
     
  5. miketx

    miketx Active Member

    181
    25
    Sep 22, 2005
    The TV can handle the resolution (1080i). It plays fine most days, and used to work perfect 100%......just sometimes gets "out of sync", or something like that in the past few months. This morning it did it, as usual. This time I unplugged the HDMI cable, pulled the power on the TV, then plugged everything back in, instead of power cycling the Mini. Worked. I still think it is a sync problem originating from the Mini, since I've seen something similar on another TV (and different Mini).
     
  6. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,877
    586
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Are you using any form of Power Savings on the TiVo or putting it in Standby manually?

    Around here, that's usually considered bad form.

    But, there's been (recent) examples of the opposite solving issues similar to this.

    -KP
     
  7. Allan L.

    Allan L. New Member

    3
    0
    Aug 23, 2017
    I have this problem. I blame the TiVo because I can boot the Vizio with any other input without error. It is intermittent. Cycling power or cycling through inputs usually fixes. Minor inconvenience unless one day it is no longer intermittent. I get this on the TiVo, not the Mini.
     
  8. Steve Colby

    Steve Colby New Member

    1
    0
    Jul 15, 2020
    I have the same problem; however, I'm using a TIVO Roamio. It didn't use to do this and started about a month ago.
     
  9. Allan L.

    Allan L. New Member

    3
    0
    Aug 23, 2017
    Yes. I didn't make clear that this is happening with a TiVo Roamio in my case. Our system also includes a TiVo mini connected to another Vizio TV, but it's not happening with the mini at all.
     

Share This Page