1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Remote loses pairing after a few days

Discussion in 'TiVo Mini' started by Finalrinse, Aug 13, 2015.

  1. mayta_capac

    mayta_capac New Member

    4
    0
    Aug 8, 2009
    I have the same issue with a TiVo Mini V2. After a few days the remote will only work in IR mode not in RF mode. It is not next to a router. I bought a refurb a few months ago with no issue. The mini works fine in IR mode but will only work in RF mode once I loss a connection by unplugging the Miniv2, any chance tivo will do anything for me? The Mini 1.5 years old but the problem surfaced 6 months ago.
     
  2. jhimmel

    jhimmel Member

    500
    0
    Dec 27, 2002
    Having same problem with one of my Mini's. Guess it's time to call support.

    Sent from my SM-N950U using Tapatalk
     
  3. GimmePepsi

    GimmePepsi New Member

    12
    0
    Aug 16, 2002
    Colorado
    For the first year I owned the Mini I experienced this problem in waves: There would be no problem for some months, then the problem would happen for some months, and so on, off and on. Then, starting about a year ago, the problem has never gone away. Meaning, every single day when I first try to use the RF remote, it doesn't work; so I power-cycle the Mini, and the RF remote then works for the remainder of that day; and then the whole thing repeats the next day, and every single day. I have now gotten accustomed to this minor annoyance, and I am too lazy to try other experiments like moving the Mini more than 4 feet away from my WiFi router, or seeing if it's the period of inactivity that triggers it.
     
  4. adavidw

    adavidw Member

    67
    1
    Feb 23, 2000
    Tucson, AZ
    I had this same issue with my first mini where the RF stops responding and the box needs to be power cycled. I called TiVo and had to go through a couple of reps and push pretty hard, but they finally replaced the box. The replacement box works flawlessly.

    More recently, I picked up another refurb mini in a black Friday sale. Yep, it's got the same RF failure. If the problem wasn't so widespread, I'd assume I got my first one back.

    Getting ready to call TiVo and press the issue as soon as I can set aside the time.
     
  5. kujo999

    kujo999 New Member

    20
    11
    Jan 31, 2006
    Any feedback from Tivo about the RF issue?
     
  6. adavidw

    adavidw Member

    67
    1
    Feb 23, 2000
    Tucson, AZ
    I got sidetracked and haven't had a chance to call yet. Hopefully later this week.
     
  7. adavidw

    adavidw Member

    67
    1
    Feb 23, 2000
    Tucson, AZ
    Finally got around to calling on this. Dude first went through some process to get the box to "sync in". He says it's never "synced in" before, despite it functioning normally otherwise and despite him seeing it on the account. He hasn't been able to explain what "synced in" means, but is pretty sure that would fix it. I can't understand how anything on the account level could fix a known hardware defect, but whatever. I'm jumping through hoops like a good monkey.

    Once I rebooted the machine after he did something on his side to have it "sync in", he had me reset the pairing on the remote. Afterward the remote worked fine (just like it does after every reboot). He was confident that the problem was now fixed, and I was equally confident that nothing had changed. I've repaired the remote plenty of times without change, and nothing the mothership can do can keep the RF chip from shutting down.

    So, I politely but firmly insisted that the only solution was to swap out the box, since that's the only thing that worked for me the last time. He agreed but said there would be a charge since the warranty was only 90 days. I said that the warranty provides 90 days for labor, but 1 year for parts, and isn't a box swap just exchanging one box of parts for another. I'm not sure my logic is totally sound there, but I did say that since the problem existed on day one, it ought to be covered as if I'm calling on day one.

    He put me on hold for a long time to get someone to approve the replacement with no charge. He came back and asked if I'd tried a few more troubleshooting steps. I said I'd tried everything, and then finally they approved replacement. I'll come back and post when I receive the replacement (which should fix everything).
     
    kpeters59 likes this.

Share This Page