Recordings disappeared on Premiere

Discussion in 'TiVo Help Center' started by omnicare, Apr 26, 2020.

  1. omnicare

    omnicare New Member

    5
    1
    Jun 10, 2013
    Hello Tivoland. I have 2 identical TiVo Premieres with the same Hard Drive capacities, one with a bad hard drive and the other with a bad LAN port. I have swapped the hard drives leaving me with one fully functioning unit. The issue is that all the recordings from the functioning HD disappeared. I didn't get a prompt to reformat the drive or any message at all it just booted up normally and now is showing me 0% full. I have tried to put the HD back in the other TiVo but the recordings are missing there as well. Does anyone know what happened and how to retrieve the recordings?
     
  2. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,403
    1,061
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    You can't move hard drives between TiVo's as the recordings are keyed to the TSN of the TiVo they were recorded on. You have to do a Clear and Delete Everything to marry a drive to a TiVo and that deletes all shows. I'm a little surprised that it actively deleted the shows (versus just not being able to play them back) but others have reported something like this with regards to new recordings which disappeared on a reboot when they did not do a Clear and Delete after imaging a new drive or installing a drive from another TiVo.

    Unfortunately, I don't think you will be able to recover the shows.

    Scott
     
  3. omnicare

    omnicare New Member

    5
    1
    Jun 10, 2013
    Thanks for a quick reply! Yeh, if it would have asked me beforehand I would definitely NOT have authorized that, but here we are. Any ideas on recovering the recordings? I had some stuff on it that I cannot find now.
     
  4. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,403
    1,061
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    As I mentioned, I don't believe there is any way to recover the shows now.

    Scott
     
  5. tommage1

    tommage1 Well-Known Member

    1,412
    323
    Nov 5, 2008
    Premieres are strange that way. I swapped in a drive from another Premiere. With older model Tivos always got an error. Not so with the Premiere. First of all the recordings were still there. After connecting it updated the TSN. And could make new recordings. And the recordings from the other Premiere were still there also. HOWEVER, after a power down and restart they ALL went away, the recordings from the other Premiere and the new recordings. I then ran clear and delete everything to marry the drive to the current Premiere. It was weird, recordings from two Premieres on the same drive for awhile (for a few days at least), and no error message when swapping in the drive from the other Premiere. No errors messages period really, just worked until the power down restart. Probably would have done the same with any restart I think, even if not powered down.

    Does show you can swap in a drive from another Premiere of same model though. Just run that clear and delete everything right away. Obviously will not be able to keep recordings on the swapped in drive. At least not permanently (unless you NEVER restart the Premiere)
     
    Last edited: Apr 27, 2020
  6. tommage1

    tommage1 Well-Known Member

    1,412
    323
    Nov 5, 2008
    A good idea when trying something iffy (like swapping drives from different units), is to make a copy/clone of the drive you are swapping in first. The if something like this happens you can put the copy/clone back in the first unit (or use the copy/clone for the swap and just leave the original in the first unit.)
     
  7. mattyro7878

    mattyro7878 Well-Known Member

    1,610
    396
    Nov 27, 2014
    Southern CT
    I thought the word around here is DO NOT do a "clear and delete everything" on a Premiere. Am I misunderstanding things?
     
  8. tommage1

    tommage1 Well-Known Member

    1,412
    323
    Nov 5, 2008
    Well my process was done quite awhile back, I was just explaining how swapping drives between Premieres work. Currently from what I read there can be big problems with clear and delete everything (there are ways to recover with some kickstart commands I guess) But again, if you copy/clone the drive first should be fine, no flash drive in a Premiere, everything is on the hard drive.
     
  9. mattyro7878

    mattyro7878 Well-Known Member

    1,610
    396
    Nov 27, 2014
    Southern CT
    I thought the "clear and delete" wasnt to be done in any scenario. Im probably wrong. I have never opened a Tivo nor swapped a drive. I would ask this forum many ??? before I go ahead and make a move like that.
     
  10. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,867
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    The recent issue with Premiere's has been the CPI&TDL. But, a few people have posted to not do C&DE, too...

    -KP
     
  11. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,425
    3,511
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I killed my drive with a CPI&TDL. But I understand there has been a KS code to get it back to life. I forget if it's 56 or 57.
     
  12. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,867
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Someone claimed theirs was recovered with a KS57...

    -KP
     
  13. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,425
    3,511
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
  14. kpeters59

    kpeters59 Well-Known Member

    2,867
    582
    Jun 19, 2007
    Houston, Texas
    Excellent TCF Foo!

    -KP
     
  15. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,403
    1,061
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    With the older TiVo's you could always swap a drive from the same model (restoring an image is doing the same thing) but you've always needed to do the C&DE in either case.

    Scott
     
  16. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,403
    1,061
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    Unfortunately, you *have* to do a C&DE when using a drive or image from another TiVo for the older models to marry it to that TiVo.

    Scott
     
  17. omnicare

    omnicare New Member

    5
    1
    Jun 10, 2013
    Hi All, I posted the original thread. I'm experiencing another issue on this TiVo. When I try to transfer from another TiVo to this one I get a message that "This show was no transferred onto this TiVo box because it was not found on the other TiVo box…" and yes the show exists and working and it is doing it for all the recordings and TiVos. I also noticed the the MAK is "temporarily unavailable". Any ideas?
     
  18. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,403
    1,061
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    You did the Clear and Delete Everything?

    Scott
     
    kpeters59 likes this.
  19. omnicare

    omnicare New Member

    5
    1
    Jun 10, 2013
    That worked!
    thanks
     
    HerronScott likes this.

Share This Page