Premiere Drive Upgrade Instructions - with all-in-one jmfs Live CD

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by comer, Sep 20, 2010.

  1. jmbach

    jmbach der Neuerer

    2,781
    357
    Jan 1, 2009
    Are you able to unzip the file successfully.

    If you are, do you have windows set to show the full filename and extension.
     
  2. Homer1313

    Homer1313 New Member

    6
    0
    Nov 25, 2018
    Question 2 is a yes but I think the problem lies in #1. Everything I unzip goes another level to unzip and there is no .iso extension for UUI to find. Something's not right (obviously).
     
  3. kemac

    kemac Member

    71
    0
    Apr 26, 2004
    Mesa,AZ
    You should only be unzipping the .zip file to a location on your hard drive and leaving the ISO intact, it sounds like your also opening the ISO file which will not work. (Obviously) It sounds like whatever tool you are using to unzip is unapcking both the zip and the ISO.

    What tool are you using to unzip? Have you tried using WinRar?

    If I misunderstood it might be better to post some screen shots so we can see what you see.
     
  4. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,037
    985
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    What is UUI and what kemac indicates as you don't want to uncompress the ISO (which it sounds like is happening)?

    Scott
     
  5. kemac

    kemac Member

    71
    0
    Apr 26, 2004
    Mesa,AZ
    I am assuming UUI is "Universal Unix Installer" which Homer1313 is trying to use, to create a bootable USB with the ISO.
     
  6. dadrepus

    dadrepus Active Member

    324
    47
    Jan 4, 2012
    Did things change I can't get to any of the downloads. Are we using something else?
     
  7. tivomolly

    tivomolly New Member

    11
    0
    Feb 15, 2005
    Gainesville, FL
    Hi, I hope someone can help me out of a jam. I had previously upgraded and expanded a Premiere 320 to my "Vault" of saved videos. Sadly, the drive recently crashed (scraping noise when powering-up) and I lost everything. I'm starting over with a new WD 2.0 b drive. I made a virgin copy from an image I had saved. Then put in the TiVo, "Blessed" it by C&DE. I then went through the setup and recorded a few shows over a couple of days to ensure it was working properly. Then went back to JMFS Live (All-in One) to expand and then Supersize it. All went well with no errors; JMFS said I had 67 hrs before, 687 hrs after the expand and 708 hrs after the SuperSize. When I re-mounted it in the TiVo, I got a blue screen "No external drive found" and a choice to remove the drive permanently or to reconnect it. After reading a couple of posts here, I chose to permanently remove the external drive. The 2Tb drive works, but TiVo reports only 67 hrs available (each of the 3 attempts). I have repeated all of the above 2 more times, each time ensuring I was following Ross Walker's instructions for a Premier using JMFS All-In One. I can't figure-out what I'm doing incorrectly or missing. Can anyone shed any light on this issue? Thank you in advance. Also: Will this method support a 4 Tb drive in a Premiere?
     
  8. jmbach

    jmbach der Neuerer

    2,781
    357
    Jan 1, 2009
    JMFS has an issue expanding more than 1.5 TB of space.

    You can use MFSTools 3.2 and above to expand when you use the ancillary tools to coalesce the added partitions.

    From that drive, use MFSTools to copy and expand to a 4TB drive.
     
    kpeters59 likes this.
  9. tivomolly

    tivomolly New Member

    11
    0
    Feb 15, 2005
    Gainesville, FL
    Thank you! Do you know if I can expand the 2 Tb drive in its current status already expanded state but which TiVo reports as 67 Hrs with MFSTools, or do I need to start all over yet again?
     
  10. jmbach

    jmbach der Neuerer

    2,781
    357
    Jan 1, 2009
    Run mfsadd followed by apmfix on the drive.

    You may get a notice to divorce an external drive when you boot it up. Go ahead and do so. You should be left with the correct recording space.
     
  11. Nov 6, 2019 #2971 of 3038
    tivomolly

    tivomolly New Member

    11
    0
    Feb 15, 2005
    Gainesville, FL
    I recognize maybe this thread should be on the MFSTool 3.2 forum, however, I started here and JMBACH is familiar with my history.
    After a week fooling around with the original drive, I'm still stuck. On the original drive:
    - MFSCK completes with no errors.
    - MFSTool info completes with lots of info that "looks" okay to me...
    - MFSAdd reports nothing to add and that there is (about) 756 HD hrs.
    - TiVo reports the drive has only 76 HD hrs.
    - MFSTool Copy (to the new 4Tb drive) errors-out with " Source log too short."

    Can you give me any new pointers?
    Thank you in advance.
     
  12. Nov 6, 2019 #2972 of 3038
    jmbach

    jmbach der Neuerer

    2,781
    357
    Jan 1, 2009
    What program are you using to restore your backup image?
     
  13. Nov 6, 2019 #2973 of 3038
    tivomolly

    tivomolly New Member

    11
    0
    Feb 15, 2005
    Gainesville, FL
    I've been using the TiVo for about a month since restoring to a 1.5Tb drive from the original 320 image I made when it was first upgraded; then I tried to "Expand" the image to take advantage of the 1.5 Tb space when I ran into all these issues. - So I don't remember. I think it was probably WinMFS or DVRBars since the image was on my PC and I used a Windows recovery. The TiVo has been working fine and recording lots of shows I hope to keep - except for reporting 76 Hrs on a 1.5Tb drive. ...And now I hope to upgrade the 320 Gb image on the 1.5Tb drive to a 4 Tb drive.
     
  14. Nov 6, 2019 #2974 of 3038
    jmbach

    jmbach der Neuerer

    2,781
    357
    Jan 1, 2009
    Can you post a picture of the command and error message you get when you run mfscopy from the 1.5TB to the 4TB.

    And post a picture or the output of mfsinfo -d command in the drive.
     
  15. tivomolly

    tivomolly New Member

    11
    0
    Feb 15, 2005
    Gainesville, FL
    Hi jmbach,
    Thank you very much for following my issue. Here is the update and closure:
    - I was not using mfscopy, I was using mfstool copy.
    - I tried the KickStart code 58 for an mfs cleanup. After doing that, mfstool copy worked w/o error and I successfully created a 4Gb WORKING clone of the 1.5Tb drive.
    - Next, got reports: 1.5 Tb still reports 67 hrs available in the TiVo info screen and (i think) 450ish hrs in msftool info - still not working correctly.
    - The new 4 Tb clone of the 1.5 Tb drive reports 640 hrs on both the Tivo info screen and in mfstool info.
    - Next, fed-up with 1.5Tb drive problems, I used mfstool copy to clone the 4Tb back to (over-writing) the 1.5Tb drive. Now the 1.5Tb drive seems to be reporting and working 100%.
    QUESTIONS: 1) Does 640 Hrs sound right for the 4Tb drive 2) Can I Supersize the 4 Tb or did mfstool copy do that automatically (I'll try that tomorrow ...) and 3) If I had followed Kickstart 58 with Kickstart 57 as suggested in the mfstools 3.2 thread, maybe I would have fixed the 1.5 Tb issues with not getting all the available space and size reporting errors?
    Again, thank you very much for your assistance.
    - Mark
     
  16. jmbach

    jmbach der Neuerer

    2,781
    357
    Jan 1, 2009
    1) it sounds about right for 4 TB
    2) if the original drive was supersized, then the copy is as well. If not then you can supersize it.
    3) your guess is as good as mine.
     
  17. theruckman

    theruckman New Member

    26
    1
    Jun 21, 2005
    If someone needs to point me back to a post in this crazy long thread go for it....but here is my history:
    I have owned Tivos since 2000, LOVE them....I have upgraded the HD on every one I have ever owned INCLUDING the one I am trying to upgrade yet again my S4 TCD746320....when I first got it I replaced the HD with a 3TB, I used the same method found on here somewhere (this was back around 2015). I still have the SAME boot up CD I used on this S4 using jmfs live CD....but of course it was a different PC. i am positive it was a SATA and NOT old IDE.......I have a different PC now.....I downloaded the latest JMFS ISO mentioned in this thread, only thing plugged into the PC is new RED WD 4TB HD and OLD Tivo 3tb HD, but every time I tried to load it I would get the same error: "Fatal Error occurred-JAVAMFS Data not found. You are maybe using an unsupported boot device (eg. SCSI or old PCMCIA). Workaround: Copy the directory JAVAMFS from your boot device to an IDE/SATA disk, eg. to /mnt/hda1/javamfs or c:\javamfs"
    SO I tried the bootable USB method and it got past that error but then told me it "did not see any Tivo drives on my system"
    THEN I got all smarty pants, got an OLDER DELL PC out of the closet, plugged in TIVO HD ONLY, bootable USB....same error "do not see any Tivo drives"
    I have NEVER HAD A PRB upgrading a Tivo drive before....I have done it for friends too.....was always pretty easy.....ANY SUGGESTIONS PLEASE LET ME KNOW!
    ALSO I started to get into MFS Tools 3.2 or whatever it is and was not sure I knew what I was doing.....BUT I am sure thats what I did way back in like 2005 or something.....I just remember in 2015 upgrading this S4 was breeze....I was assuming it was my "newer" Dell but again, then tried my older Dell!

    thx
    Scott
     
  18. jmbach

    jmbach der Neuerer

    2,781
    357
    Jan 1, 2009
    Try downloading and using MFSTools 3.32. Even if you get it working, the problem with JMFS it does handle large drives correctly.
     
  19. theruckman

    theruckman New Member

    26
    1
    Jun 21, 2005
    You said "the problem with JMFS it does handle large drives correctly." -did you mean it "doesn't"? -since you said it was a problem?
    Anyway, I had MFSTools 3.32 running well but just could not figure out what to type in....copy or supersize?....I am more than happy to type a bunch of Linux stuff in but really need it DUMBED down for me (haha) sorry. FOR EXAMPLE: when I was in MFSTools, I could not figure out how to just SHOW WHAT HD was WHICH.....I was afraid I was going to copy the wrong way and DELETE my old Tivo HD which I have a zillion shows on I don't wanna lose!
    appreciate your help! I was actually happy to see you online haha....Scott
     
  20. jmbach

    jmbach der Neuerer

    2,781
    357
    Jan 1, 2009
    You are correct I meant doesn't.

    The post that you downloaded MFSTools 3.32 has that information you are looking for. If you do not understand what to do after reading it, then let me know so I can clarify those points better for the next person.
     

Share This Page