Plus 2.6.1 Unable to link to your TiVo account

Discussion in 'TiVo Help Center' started by djwilso, Apr 22, 2008.

  1. wildjoe

    wildjoe New Member

    8
    0
    Nov 29, 2005
    Seattle, WA

    Advertisements

    Anyone get this to work (reliably) yet? Mine's still broke as of this morning.
     
  2. rocko

    rocko Cuckoo for TiVo

    1,551
    0
    Oct 29, 2002
    Northeast...
    Can you guys ping mind.tivo.com? I'm wondering if a firewall or something is getting in the way.

    Edit: I just re-linked from my Vista machine no problems so ...
     
  3. SkeeterTV

    SkeeterTV New Member

    41
    0
    Oct 27, 2005
    St...
    My downloads haven't worked since I downloaded the new Desktop Plus. Well, I relinked my Tivo Desktop 6.2.1 Plus yesterday, reset all my season passes and it downloaded fine into the bedroom last night, but not the living room, I'll give that another day. I'm currently rebooting the bedroom Tivo now because I've lost connection to my home network and none of the 3 identical adapters that I use in the other Tivo's and computers are working. It should be cool after the reboot. My suggestion to everyone is to go into your Tivo Desktop Plus, relink your accounts and then reset your season passes, you should be good to go.
     
  4. wildjoe

    wildjoe New Member

    8
    0
    Nov 29, 2005
    Seattle, WA
    I just got it to link up tonight! It took a minute or two for it to happen (to the point where I thought it wasn't going to work) but it did finally go through.

    (BTW, yes I could ping mind.tivo.com and it comes back fast < 60 ms on average, it must be the web service on top of it that is running slow.)
     
  5. Athenaeum

    Athenaeum Tivo Novice

    6
    0
    Apr 24, 2008
    Chicago

    Advertisements

    Still unable to link my account. :(
     
  6. lawilson2

    lawilson2 New Member

    438
    0
    Oct 6, 2005
    Chicago
    I'm having the same problem. Running on Vista 32 Sp1. Very annoying indeed!
     
  7. windracer

    windracer joined the 10k club

    12,320
    241
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Still not working for me either. I've given up as I use pyTivo mostly anyway.
     
  8. scandia101

    scandia101 Just the facts ma'am

    11,107
    154
    Oct 20, 2007
    MN, greater...
    This was working ok for me, but about 3 weeks ago everything stopped. That's when I installed AVG Free anitvirus software. Today I opend the task manager as soon as I started up my PC (Vista SP1). I saw curl.exe (allowed by windows firewall) listed as a running process, but as soon as AVG started, it disappeared. I restarted again and the same thing happened. I decided to remove AVG, but it gave a message that said the following things needed to be stopped before AVG could be removed. The only thing on the list said 'Tivo desktop 2.6.1 can not link to your account' I paused tivoserver and continued. After that I was able to link to my account and when I checked the task manager, curl.exe was running.
     
  9. lawilson2

    lawilson2 New Member

    438
    0
    Oct 6, 2005
    Chicago
    Has this been resolved by anyone? I'm still not able to link my account on Vista. I called Tivo, they told me to call the company that makes the software (forgot the name), and they redirected me back to Tivo. Very frustrating.
     
  10. windracer

    windracer joined the 10k club

    12,320
    241
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Nope, I still can't get the linking to work on Vista ... but like I said above now that the pyTivo guys have push basically working, I don't need TD anymore.
     
  11. CuriousMark

    CuriousMark Forum Denizen

    2,620
    3
    Jan 13, 2005
    SoCal
    Is curl.exe running on your system? Did you read and follow scandia101's advice? What exactly happened as you tried to follow his directions?

    You got bad advice from support. They should only direct you to digital river for problems with obtaining a Plus key email. That is all Digital River does, they are strictly a fulfillment house and don't develop or own any of the software.
     
  12. scandia101

    scandia101 Just the facts ma'am

    11,107
    154
    Oct 20, 2007
    MN, greater...
    Whatever I've said about getting this to work is pretty much useless. I still can't get it to work for more than a day.
     
  13. lawilson2

    lawilson2 New Member

    438
    0
    Oct 6, 2005
    Chicago
    I did try what he said, but I don't use AVG so that wasn't it. I did disable my Windows Firewall, virus protection, etc, to no avail.

    I will say this, when I had my Windows Home Server (HP MediaSmart) that runs Windows 2003 Server, the Tivo account linked fine. I removed the server yesterday for some other issues I was having so I need it on my desktop. So it's definitely Vista and not my account with Tivo.

    Also, I called today to support. There is a Tivo software uninstaller cleanup utility that is used to remove previous versions completely, and this might have been the program coming from 2.5 to 2.6.1. However, I tried the software and it didn't help, so I'm back at square one. I'm pissed because I had someone who was good on the phone for over 30 min.
     
  14. SkeeterTV

    SkeeterTV New Member

    41
    0
    Oct 27, 2005
    St...
    Mine seems to only be working periodically... it seems like a lot of software these days needs technical tweeks that you really shouldn't have to do when your paying for it to work. Lets not go into what I had to deal with to get Realplayer working on my computers just to watch the Big Brother feeds... anyway, hope they fix whatever this problem is with the next version of Tivo Desktop.
     
  15. windracer

    windracer joined the 10k club

    12,320
    241
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Same problem with the new TD 2.6.2 ...
     
  16. lawilson2

    lawilson2 New Member

    438
    0
    Oct 6, 2005
    Chicago
    I didn't even know there was a 2.6.2. I'll uninstall the current one with the Tivo Desktop uninstaller and try this version. I'd really like to get my podcasts back on my Tivo. Having them on my Xbox is nice, but not as organized.
     
  17. windracer

    windracer joined the 10k club

    12,320
    241
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    Let me know how the uninstall/clean goes. I was being lazy and just installed over 2.6.1 hoping it would work.
     
  18. lawilson2

    lawilson2 New Member

    438
    0
    Oct 6, 2005
    Chicago
    Nope, didn't work.
     
  19. windracer

    windracer joined the 10k club

    12,320
    241
    Jan 3, 2003
    St. Pete, FL
    I gave TD 2.6.2 one more try today. Uninstalled completely from Vista and used the Desktop Cleaner. Went through the registry and removed all leftover TiVo references. I also shut off my Comodo Firewall and the Windows firewall.

    Rebooted, then installed TD 2.6.2 clean. Same issue: as soon as I click OK on the Link your Account dialog it immediately, with no delay, shows the "unable to link" and clicking OK on that dialog does nothing, only Cancel works.

    In the TiVoDesktop.log I'm seeing a lot of errors related to wspconfig.dll, which is under C:\Program Files\TiVo\Desktop.

    Code:
    WspError|Desktop/WSP/Ws|Host          |7/26/2008 9:21:19 PM    3003890  |1F44          |module: ".\WSPCXMLImpl.cpp", function: "WSPC::ConfigXMLImpl::InitComCrypt", line: "7267", message: "::CLSIDFromProgID('comcrypt.Keygen.1') failed, hresult: -2147221005"
    WspError|Desktop/WSP/Ws|Host          |7/26/2008 9:21:19 PM    3003890  |1F44          |module: ".\WSPCXMLImpl.cpp", function: "WSPC::ConfigXMLImpl::ConfigXMLImpl", line: "67", message: "InitComCrypt() failed"
    WspError|Desktop/WSP   |Host          |7/26/2008 9:21:19 PM    3003953  |1F44          |file: '..\Src\Desktop\TVideoPublishedList.cpp', function: 'WspConfigAutoReleaser::WspConfigAutoReleaser', line: '89', WSPCInit() failed, err: -1
    WspError|Desktop/WSP   |Host          |7/26/2008 9:21:19 PM    3003953  |1F44          | TVideoPublishedList::SyncListWithConfig(): can't init wspconfig.dll
    This part seems to be the actual problem with connecting to the mind server, though:

    Code:
    WspInfo |Desktop/WSP   |Host          |7/26/2008 9:19:56 PM    2920218  |1D38          |module: ".\MindClientConnectionMgr.cpp", function: "MindClient::CConnectionMgrImpl::AcquireConnection", line: "1045", message: "wait for semaphore"
    WspInfo |Desktop/WSP   |Host          |7/26/2008 9:19:56 PM    2920218  |1D38          |module: ".\MindClientConnectionMgr.cpp", function: "MindClient::CConnectionMgrImpl::AcquireConnection", line: "1081", message: "semaphore is acquired"
    WspError|Desktop/WSP   |Host          |7/26/2008 9:19:56 PM    2920218  |1D38          |module: ".\MindClientConnectionMgr.cpp", function: "MindClient::CConnectionImpl::Init", line: "432", message: "can't connect to "":0 err: 87"
    WspError|Desktop/WSP   |Host          |7/26/2008 9:19:56 PM    2920218  |1D38          |module: ".\MindClientConnectionMgr.cpp", function: "MindClient::CConnectionMgrImpl::AcquireConnection", line: "1279", message: "can't connect to Mind, server: , port: 0, mindVersion: 0, login: <email removed>; err: -2"
    WspError|Desktop/WSP   |Host          |7/26/2008 9:19:56 PM    2920218  |1D38          |file: '..\Src\Desktop\TFirstTimeLaunchWizard.cpp', function: 'TFirstTimeLaunchWizard::TryLoginToTivoCom', line: '295', MindConnectionOpen failed, err: '-2'
    
    I give up. :mad:
     
  20. lawilson2

    lawilson2 New Member

    438
    0
    Oct 6, 2005
    Chicago
    I was having some other issues with my computer so I did a clean wipe and reinstalled everything (I like to do this once a year or once every 2 years). Reinstalled Tivo Desktop, linked just fine. I think that's the only solution to get it to work, although I don't endorse that method simply for getting Tivo to work; I had other issues that plagued my computer.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements