OTA Tuner on Edge

Discussion in 'TiVo Edge' started by JonBoy49, May 16, 2020.

Tags:
  1. JonBoy49

    JonBoy49 New Member

    7
    0
    Jan 25, 2016
    I currently have a Tivo Bolt which suffers from the OTA tuner's inability to deal with certain signal conditions (I _think_ I read it was an edge effect of similar term) where the signal is strong but gets scrambled (it gets two signals really close together on the spectrum or something). One symptom of this is that I get at least two entries in the channel table for most of my stations and re-scanning only makes it worse.

    All of which is a long winded way of saying - Are the Edge's tuners the same? In other words will they suffer the same problem? If so, then now that other offerings are starting to catch up with Tivo it may be time for me to dump the service and but a different box.

    Just getting really tired of getting half way through a show with a great picture only to have it scramble and die.
     
  2. compnurd

    compnurd Well-Known Member

    1,915
    346
    Oct 6, 2011
    If your talking about multipath interference then that is an antenna issue you need to address
     
  3. JonBoy49

    JonBoy49 New Member

    7
    0
    Jan 25, 2016
    Yes - that sounds like the term. But I'm confused. Based on previous posts on this and other OTA related forums I had been given the clear impression that this was a known problem with the Bolt's tuners and that an older Tivo model's tuners had not had the problem.

    Nobody has ever suggested an antenna issue and certainly my TV's Tuner (Sony Bravia) has no problem with the signal.

    Can you point me to a web site or some form of documentation that offers suggestions for resolving this?
     
  4. LarryAtHome

    LarryAtHome Active Member

    148
    37
    Feb 18, 2008
    Some time ago I had problems with my TiVo tuner (BOLT not an EDGE) having very low signal strength on RF channel 10. My issue was solved by a LTE filter.
     
  5. JonBoy49

    JonBoy49 New Member

    7
    0
    Jan 25, 2016
    Thanks - I read about those as a possible solution over the weekend. Good to hear that it worked for you - I may try one - it will certainly be cheaper than bringing the antenna tech!
     
  6. pnyxxpress

    pnyxxpress New Member

    8
    3
    Jan 24, 2020
    I've had two Edges. The first lost RF Channel 10. It was replaced and now 6 weeks later the second Edge has problems with the same channel. Oddly enough my TV and my OTA has no trouble. Is there an issue with Edge tuners? This is ridiculous. I've order a preamp with LTE filters. Hopefully that will address the problem. When I do get the channel its like 37 on signal meter unwatchable. On the OTA signal is 65...
     

Share This Page