old tivo - new telly - problems.... argh no tivo

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by dot2dot, Jan 13, 2011.

  1. dot2dot

    dot2dot New Member

    11
    0
    Mar 6, 2007

    Advertisements

    Hello people

    old poster new id.

    I've had the old tivo now for going on 7 years.. thought it an idea to fork out and buy a new tv.

    previous config : tv / set top box (to alleviate nicam bug).. wired to bose for better sound.
    new config : sony tv digital with freeview reciever / tivo.. and of course the bose.

    i couldn't get rid of the set top box from my config so went into guided setup to remove it - now - the tivo gets stuck in program scan... just either hangs or finds no channels.

    I'm obviously doing something totally wrong and hopefully funny to at least one of you.

    so come on .. get your fingers tapping :) what can i do ? ... and no ! throwing the tivo out is not an option. (i'm on virgin's list but.. alas no cable so .. that's a no - no on that one i fear.. sadly..).

    chers in adv.

    .2.
     
  2. DX30

    DX30 New Member

    226
    0
    May 22, 2005
    Sorry if I have got hold of the wrong end of the stick but you mention removing the set top box. If you do this the TiVo will only be able to work with an analogue TV signal, and if your area has had digital switchover there won't be one. You need to keep the set top box to feed the TiVo.
     
  3. dot2dot

    dot2dot New Member

    11
    0
    Mar 6, 2007
    hey that's cool - i can do that...
    (good job we didn't throw it out this morning..).

    ok so we cable up as before... ? (ie tons of em..)
    will let you know how it goes..
    (will this resolve my guided setup issue btw ? )

    thanks , so far.
     
  4. dot2dot

    dot2dot New Member

    11
    0
    Mar 6, 2007
    hey there - quick update - no joy.

    brough the stb back to life - plugged it in .... still having problems with guided setup.
    called tivo and had a chat with a knowledgable chap - called Gerry.

    so far - still problems...

    i reckon it's my cable setup .... we'll see.

    my config is... as stated earlier.
    i have an aerial booster .. to help with my signal (not that far from crystal palace, honest!).

    aerial into booster input.
    booster out -> stb.
    stb - aux scart -> tivo aux scart
    tivo scart tv -> tv av1

    not sure where my aerial cables should go - rf etc... i'm sure it was plugged info before
    the new telly arrived.

    alas - my old tivo guide in nowhere to be sen (typical).

    any help, folks would be much appreciated.
     
  5. dot2dot

    dot2dot New Member

    11
    0
    Mar 6, 2007

    Advertisements

    excuse me - further info

    when i go through (can't not go through as this is what I'm always now being presented with)
    the guided setup.
    i go past rf
    postcode
    type of config (select 2nd option)
    it does the dial out...
    finds no channels...

    then it hangs.... i can't get out of where I then end up.

    power off / then on - and back to the same twilight zone/ guided setup.

    --- hope this clarifies further.
     
  6. dot2dot

    dot2dot New Member

    11
    0
    Mar 6, 2007
    ok problems solved - thanks sky / tivo.

    ..if you ever wander down the road above.

    select a postcode close to yours if yours fails.

    ..yeah i thought the full correct pc was mandatory .. but no - and now i know.

    cheers
     
  7. spitfires

    spitfires wassock

    724
    0
    Dec 19, 2006
    South Coast, UK
    The postcode is only used so it can determine which region you are in for BBC & ITV
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements