Often Getting Connection Failed

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by MPSAN, Sep 13, 2016.

  1. mattyro7878

    mattyro7878 Well-Known Member

    1,739
    426
    Nov 27, 2014
    Southern CT

    Advertisements

    Thank you folks. Just checked and my last attempt failed. Forcing a connection now. it says "loading" but no percentage is displayed. if this doesnt work, I too will put in a ticket.
     
  2. Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,276
    336
    May 8, 2006
    After many many fails my Premieres continue to take 15-30 minutes to load on those rare successful downloads.
     
  3. LynnL999

    LynnL999 Active Member

    461
    32
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    It will be fine if it's loading -- this time.

    This is an intermittent problem. One successful connection doesn't mean much, unfortunately.
     
  4. LynnL999

    LynnL999 Active Member

    461
    32
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    The error messages I'm getting are either N11 or unrecoverable error.

    Sometimes the error is during "preparing," too. (See http://imgur.com/egb1iT3 )

    How do you even get a network error before it's supposed to be connecting to the Internet?

    IMO the new software version introduced a bug on the Premiere line.

    ETA: Now @tivosupport is saying I should swap out my network cable. :: sigh ::
     
    Last edited: Sep 15, 2016
  5. LynnL999

    LynnL999 Active Member

    461
    32
    Oct 7, 2002
    Irvine,...

    Advertisements

    After rounds of dopey responses from support, TiVoMargret says she's going to look into this. Hopefully it will move toward a fix now.

    Please continue to submit tickets, though!
     
  6. timstack8969

    timstack8969 Member

    544
    3
    May 14, 2004
    Also been getting this problem with Failed Connection. Did a force and 1st time it also Failed 2nd time went through.
     
  7. LynnL999

    LynnL999 Active Member

    461
    32
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    It's an intermittent problem. You'll see this if you try a few more times.

    Please submit a support ticket:
    https://support.tivo.com/CreateCaseFromSupport

    You'll need to login to your account first, as you'll need your TiVo service number.
     
  8. shj622

    shj622 New Member

    5
    1
    Jan 4, 2016
    My XL4 has been getting failed connections most of the time for the last week. It works maybe 1 time out of 10. I spoke to a Tivo tech support person on Thursday. He seemed very sharp, but gave me no indication that anyone else was having this problem - told me something must be wrong at my end.

    When I force a connection and watch what happens, it always successfully connects and configures, but fails during download. The error is "Connection was interrupted (C11)". My network connection was originally MOCA. The tech support person said that I might have problems on my MOCA network, so I switched to ethernet. On ethernet, I get the same failure, but the error code is N11 instead of C11.

    Everyone having this problem needs to open a support ticket.
     
  9. MPSAN

    MPSAN Well-Known Member

    1,535
    32
    Jun 20, 2009
    Portland,...
    I agree...it almost seems to be getting MORE failures!
     
  10. LynnL999

    LynnL999 Active Member

    461
    32
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    Support has me trying various things that seem like a combination of silliness, voodoo and wishful thinking ("refresh" the network settings, reboot the machine, swap network cables, unplug network cable and tuning adapter for multiple hours) and none of them are working. Hopefully, they will run out of dopey things for me to do and finally reach the conclusion that they introduced a bug into the software update.
     
  11. ScottP461

    ScottP461 Member

    59
    0
    Sep 3, 2005
    Yesterday all 3 of my Premieres successfully connected on their own! (1st try?) Crossing my fingers today. Maybe this is all over?!
     
  12. sharkster

    sharkster Well-Known Member TCF Club

    12,690
    4,162
    Jul 3, 2004
    NV
    On the one Premiere that I'm still using I'm having this issue with the N11 error. Sigh

    Went to the site, as recommended on my Tivo with the error, and it says to try restarting it (is that always their answer, or what).

    This is getting tedious, what with these failures to connect and the massive amount of guide problems since the change.
     
  13. webbcite

    webbcite New Member

    5
    0
    Jan 26, 2005
    I have 2 premier tivos that are both getting the N11 error when trying to connect for updates. I've tried multiple times on both and all are failing. Hopefully this will get resolved quickly.
     
  14. sharkster

    sharkster Well-Known Member TCF Club

    12,690
    4,162
    Jul 3, 2004
    NV
    I give up. Restart didn't help, so I submitted a ticket.

    For many years I would call Tivo when I had a problem I couldn't figure out. They were always helpful AND always knew what they were doing. Not so much, in the last couple of years. I even talked to one guy who was such a rude jerk it took all I had to not go off on him. He didn't know how to fix problem, either. Funny thing was - I ended up finally figuring it out myself.

    I'm pretty self-sufficient and if I can figure something out, or learn through research, I will fix my own problems. Calling/contacting is a last resort for me. But now days it's even more painful to try and call.
     
  15. Seattle

    Seattle Active Member

    2,051
    6
    Dec 13, 2001
    Seattle, WA USA
    Still getting the N11 error. it had been connecting the last few day but today it had the error again.
     
  16. MPSAN

    MPSAN Well-Known Member

    1,535
    32
    Jun 20, 2009
    Portland,...
    I sent in a trouble report. I think it is important we do it as the main response on the phone is that no one else is having this issue so it must be our internet connection!
     
  17. LynnL999

    LynnL999 Active Member

    461
    32
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    Support is aware of this now. They are still having me do dopey things (what is my router, my modem? Run the kickstart 54 tests for hours and hours).

    Keep submitting tickets or messaging @tivosupport.
     
  18. MPSAN

    MPSAN Well-Known Member

    1,535
    32
    Jun 20, 2009
    Portland,...
    Yes, this is getting BAD. I had to try to connect 5 times just now. I just sent in another report and got a ticket number for all the good it will do.
     
    Last edited: Sep 17, 2016
  19. jim7707

    jim7707 New Member

    9
    0
    Aug 29, 2012
    I'm having this same issue on my Premiere XL. The last successful connection was 6 days ago. After trying several manual attempts it finally connected and is now loading. I was down to 6 days of guide info which sucks. I hope they get this fixed as I need the Tivo to hang in for another year until I retire and move.
     
  20. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    414
    62
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    Since the Rovi upgrade my Premiere has also been having trouble connecting to the Tivo Service. Sometimes the connection succeeds, but more times than not it fails.

    So i've been manually connecting pretty much every day and sometimes it does connect and load the data, but most of the time when it gets to "Getting info" it initially starts Downloading, but after several seconds it fails and says (Connection Interrupted.) The other day i tried 5 times in a row and they all failed, then the 6th attempt succeeded.

    It keeps blaming my network or internet connection, but there is nothing wrong with any of that and i know it's at Tivo's end. I do have 11 days of Guide Data from my last successful connection a few days ago but hopefully Tivo will get this fixed so i don't have to keep manually connecting.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements