Often Getting Connection Failed

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by MPSAN, Sep 13, 2016.

  1. MPSAN

    MPSAN Well-Known Member

    1,481
    27
    Jun 20, 2009
    Portland,...
    I never had this issue before. Since the New ROVI "upgrade" I get it on both my Premiers every few days. A manual connect may work, but often fails. If I try again, it may work.
    Can I assume it will all go back to normal when TIVO fixes this "Update" and everyone, including myself, stops forcing connects?
     
  2. worachj

    worachj Well-Known Member

    1,472
    115
    Oct 13, 2006
    Eagan, MN
    I have the same problem on my Premiere, but my other TiVo's (S3's, Roamio) connect just fine. For me it seems to be just a Premiere problem.
     
  3. MPSAN

    MPSAN Well-Known Member

    1,481
    27
    Jun 20, 2009
    Portland,...
    Yes, my series 3 is OK too! I sure hope they fix it! It can't be anything wrong with our boxes.
     
  4. Seattle

    Seattle Active Member

    2,051
    6
    Dec 13, 2001
    Seattle, WA USA
    I am having the same problem. I tried wired and wireless connection but it seems to be working fine now. It did a software update today as well.
     
  5. MPSAN

    MPSAN Well-Known Member

    1,481
    27
    Jun 20, 2009
    Portland,...
    Mine are all wired. I can see what mine say today and see if I got an update. Did your version change?
     
  6. Seattle

    Seattle Active Member

    2,051
    6
    Dec 13, 2001
    Seattle, WA USA
    I am not sure if the version changed. It is now 20.6.1a
     
  7. LynnL999

    LynnL999 Member

    446
    23
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    Same here on both my Premiere and my HD (more often on my Premiere), and I have a wired connection. What's weird is that it often fails on "preparing...." and then says the internet connection -- which it hadn't used yet -- was interrupted.
     
    Last edited: Sep 13, 2016
  8. MPSAN

    MPSAN Well-Known Member

    1,481
    27
    Jun 20, 2009
    Portland,...
    Mine fails when downloading data. Reconnects often work OK, but sometimes I need to just go away for an hour or so!

    Any company can have issues, but it is how they respond that counts!
     
  9. Eamus Catuli

    Eamus Catuli Member

    78
    0
    Aug 8, 2010
    Toronto ON...
    I've been successful twice out of the last 20 or 30 attempts. No pattern I can see on why the 2 times it succeeded. If I test the Internet connection, it says all good so it must be a problem (intermittent) on the TiVo side?!?
     
  10. MPSAN

    MPSAN Well-Known Member

    1,481
    27
    Jun 20, 2009
    Portland,...
    Yes, I too have never had an issue testing the Internet connection.
     
  11. bacevedo

    bacevedo Member

    558
    16
    Oct 31, 2003
    Chandler, AZ
    So glad I checked here. I've had my Premiere disconnected for a few weeks while working on my entertainment center. I hooked it back up tonight and it wouldn't connect. I did a reboot which installed an update and still can't connect to get guide data. I thought something on my network was screwed up. Guess I'll see if it fixes itself during an auto connect tonight.
     
  12. LynnL999

    LynnL999 Member

    446
    23
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    I strongly encourage everyone who hasn't already done so to submit support tickets on this. Reference this thread. If only a couple of people report, they'll insist it's internet problems on our end. A lot of tickets will help show this is a widespread problem among Premiere users.
     
  13. Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,275
    336
    May 8, 2006
    Where / how do I submit a ticket? All 3 Premieres in the last 3 weeks having download failures as indicated above.
     
  14. worachj

    worachj Well-Known Member

    1,472
    115
    Oct 13, 2006
    Eagan, MN
    My Premiere made a successful connection this morning at 4:32 AM.
     
  15. LynnL999

    LynnL999 Member

    446
    23
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    https://support.tivo.com/CreateCaseFromSupport

    You'll need to login to your account first, as you'll need your TiVo service number.
     
  16. LynnL999

    LynnL999 Member

    446
    23
    Oct 7, 2002
    Irvine,...
    Mine is occasionally connecting too, but I'm having far more failures than successes.

    Prior to this I don't think I've ever had a failure that couldn't be explained by the power or internet going out during a connection.
     
  17. Eamus Catuli

    Eamus Catuli Member

    78
    0
    Aug 8, 2010
    Toronto ON...
    They've acknowledged to me on antisocial media that they are working on "multiple issues". My TiVo Support case hasn't been touched in the 48 hours since I entered it although they told me if they think the case is due to a general issue they are working on, that's what will happen.

    Something is supposed to be coming soon that should fix something (they couldn't give me more details).
     
  18. Eamus Catuli

    Eamus Catuli Member

    78
    0
    Aug 8, 2010
    Toronto ON...
    I just tried again at 3:45pm EDT/12:45pm PDT - worked first try! :cool:
     
  19. Eamus Catuli

    Eamus Catuli Member

    78
    0
    Aug 8, 2010
    Toronto ON...
    And I tried again just now, failed again :mad: Must have been just lucky earlier today.
     
  20. ScottP461

    ScottP461 Member

    59
    0
    Sep 3, 2005
    3 Premiere XL's still having connection issues as of this evening, but managed successful attempts on all 3 after MANY failed ones! Don't think that the problem is solved as yet. Glad I checked here as well; I was worried that my home network WiFi router or bridge might be to blame, but no other devices and/or tests indicated ANY problems!
     

Share This Page