Official Time Warner Cable Thread

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by tunnelengineer, Sep 14, 2006.

  1. Feb 4, 2009 #4081 of 6277
    59er

    59er TiVotee

    602
    29
    Mar 27, 2008
    New York, NY

    Advertisements

    You'll probably get "notified" once the guide data has been fully processed. I was notified of the new channels yesterday, but didn't have them available until maybe 4:30 AM.
     
  2. Feb 6, 2009 #4082 of 6277
    StarSage

    StarSage New Member

    2
    0
    Feb 6, 2009
    Rochester, NY
    Let me know what you find out. I'm moving to Rochester in the Spring and was hoping to buy a TiVo HD myself

     
  3. Feb 7, 2009 #4083 of 6277
    jaming1982

    jaming1982 New Member

    3
    0
    Feb 3, 2009
    I just got off the phone with TWC and the CSR was actually pretty helpful. She actually knew what a cable card was and when I told her that I wanted an M Card she told me that the M Cards is all they give out now. She also ordered a tuning adapter for me b/c she said those would be rolling out on Monday the 9th. So if anyone in the RDU area looking to get a tuning adapter i would give them a call to have them send it to you.
     
  4. Feb 8, 2009 #4084 of 6277
    ljcaswell

    ljcaswell New Member

    25
    0
    Oct 19, 2005
    Rochester, NY
    I put in my request for a Tuning Adapter about 2 weeks ago. Has anyone in the Rochester, NY area received one yet?
     
  5. Feb 8, 2009 #4085 of 6277
    ajergo

    ajergo A.J.

    47
    0
    Feb 19, 2002
    Webster, NY...

    Advertisements

    To ljcaswell -
    Not sure if you can find posts on this bulletin board by post number, but mgerenser put a good entry about this in post # 2094. He is in Rochester and just had two Tivo boxes hooked up last month (January/2009). The post date was 2/4/2009 under the SDV FAQ, Page 70 of TiVo Series 3 HDTV DVR's thread.
    You can also try searching threads by "TiVo HD with Tuning Adapter in Rochester, NY". He said that he asked the Time Warner installer who put the cable cards in to request that the TA got sent to him and it only took 2 to 4 days (last month in January).

    How did you request the TA? Did you do this via the Time Warner web site?
    I just submitted one via the web site myself last week. Not sure how long it will take to get it in the mail.

    Let me know if you do get this TA in the mail.
     
  6. Feb 9, 2009 #4086 of 6277
    mpastreich

    mpastreich New Member

    29
    0
    Mar 3, 2004
    After everything working for ~ one month, my service broke again Saturday night Feb 1st. All our channels (except NY1 and OTA channels they are rebroadcasting) go out. Every other channel is black, often (but not always) with a "Channel not available. You may need CableCARD decoders to view this channel. Contact your cable provider for more information."

    I've tried rebooting the box, no joy, doesn't help.

    The CCs say they are Authorized (Two Scientific Atlanta s-cards in a TiVo Series 3).

    I've got another call scheduled for a tech to come out this coming Friday, and I'm trying anything I can think of to help diagnose where the problem is before they get here (they seem useless).


    Is there any way I can check wether the signal strength on one of the channels is an issue from the TiVo?
    Is there any way I can check if the cards have both spontaneously gone bad together?
    Is there anything else I should have ready for the tech (and supposedly field manager) thats coming out this Friday?

    As far as I'm concerned this is their last chance. I'd like it to work. It would be simpler to keep them, but if they don't get this working I don't really need cable. There may be things I'll miss seeing that I want to, but between their draconian CCI policy on everything but local OTA, their overpriced service, and the rise of DigitalTV, AmazonVideo and Hulu, I figure I can still get all my TV Viewing and save lots of $$$ a year.

    Has anyone in the NYC area decided to drop Cable and switch to OTA supplemented with DSL delivered Video?
     
  7. Feb 9, 2009 #4087 of 6277
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,342
    3
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL

    What happens if you reboot the S3... complete power cycle.. pull the plug and plug back in after 30 sec. Do the CC's still say authorized? If you go to the cablecard menu and 'test channels' on each cablecard... are the results the same? 'Every other channel' is suspicious... Is only one cablecard misbehaving or both..
     
  8. Feb 9, 2009 #4088 of 6277
    mpastreich

    mpastreich New Member

    29
    0
    Mar 3, 2004
    I haven't tried pulling the plug, just the "reboot" option from the menu.

    Every other channel = Every channel that is not (rebroadcast OTA channel + NY1) comes in black.

    I tested both cards via the "test channels" menu and both received the exact same set of channels.

    Sorry for the confusing wording, but its definitely both cards behaving in the exact same way. :(
     
  9. Feb 9, 2009 #4089 of 6277
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,342
    3
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    Id pull the plug and restart and see what happens... but it sounds like the cableco simply has your account misconfigured.
     
  10. Feb 9, 2009 #4090 of 6277
    ljcaswell

    ljcaswell New Member

    25
    0
    Oct 19, 2005
    Rochester, NY
    Thanks. I spoke to TWC and they said they won't send one until my Cablecard install happens this week. I was hoping to get it all set up in one day so I had all my channels, but guess I'll have to wait a week or so.

    My first Cablecard install was cancelled because my new refurb Tivo HD decided to start rebooting over and over again on the day of my install.
     
  11. Feb 9, 2009 #4091 of 6277
    mpastreich

    mpastreich New Member

    29
    0
    Mar 3, 2004
    I'm inclined to agree, but I'm surprised that they couldn't figure that out the first couple of times they've been out here.

    I'm also surprised that everything was fine until around the middle of November (2+ years at an old location, and 4-5 months at the new location same CCs), then it stabilized and was good through all of January, and then it went completely "broken" to the state its in now.
     
  12. Feb 9, 2009 #4092 of 6277
    jeremyz

    jeremyz BillingInfoReceived

    54
    1
    Apr 11, 2006
    Check this thread: http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=417886

    The problem is annoying, but easily resolved. TWCNYC knows about the issue, and knows how to fix it. Unfortunately, I don't think they know what causes it.
     
  13. Lorcane

    Lorcane New Member

    33
    0
    Feb 11, 2008
    South Texas
    Well, I'm stuck in an infinite loop it seems. The customer service people say I need a technician and the technician says I need a customer service person that knows something about cablecards. The only good news is the last tech(5th so far) they sent out to my house had done dozens of cable card installs in the Austin area. He took the time to look through all the cards in the office and bring me out the mythical M-Card :)

    Sadly, the customer service personal was unable to activate the card correctly so I don't get any of my premium channels. I have another tech visit for this Friday, earliest they could schedule me and he is suppose to check the firmware.

    Anyone know what the current firmware number is for a Scientific Atlantic M-Card? I'm in South Texas if the area makes a difference.
     
  14. BruceShultes

    BruceShultes Member

    406
    0
    Oct 2, 2006
    Albany, NY
    If the only thing you are missing is your Premium channels, it usually means that the cable company has not correctly linked the Premium channels to your account.

    Many of the cable companies seem to use software that treats each cable card almost like a seperate account where they need to link each seperate package you have to that particular card.
     
  15. ljcaswell

    ljcaswell New Member

    25
    0
    Oct 19, 2005
    Rochester, NY
    Just thought I'd post a positive experience installing a cable card from TWC Rochester, NY.

    The installer showed up with an M Card, even though I was told on the phone all they had was S Cards, so that was good news.

    He put the card in, made a phone call, and about 3 minutes later, I had all my channels (except the SDV ones).

    The whole experience took less than 10 minutes.

    Now I'm just waiting for my Tuning Adapter.
     
  16. ajergo

    ajergo A.J.

    47
    0
    Feb 19, 2002
    Webster, NY...
    To ljcaswell -

    I am in the Rochester, NY area also. Glad to hear that all went well with your cable card install.

    I will be scheduling an Appointment for TW to install a cable card also ... probably next week. By any chance did you get the name of the installer; although I doubt they would let me ask for a specific person to do my install.

    Do you know if you can order the Tuning Adapter (TA) before the cable guy comes to install the Cable card? There is a link on their web site for ordering a TA, which I filled out about 10 or 12 days ago, but it has yet to arrive in the mail. Did they tell you the TA would be shipped via UPS to you? Somebody else from Rochester NY (think it was mgerenser) had this done for 2 TiVo's at once last month and he said it only took 2 to 4 days for the TA's to arrive via UPS after his cable cards was installed.

    Which TW channels are you unable to get without the tuning adapter now?
    I assume you can get all the major HD network channels without the TA; i.e: 1007, 1008, 1010 and 1013?

    Thanks for the post.
    A.J.

     
  17. ljcaswell

    ljcaswell New Member

    25
    0
    Oct 19, 2005
    Rochester, NY
    I think it was Scott (but don't quote me on that). He had done Cablecard installs before, but said that he wasn't a fan of cablecards because they caused a lot of problems for him. However, he WAS a Tivo fan and said that his Mom had one and loved it.

    I have yet to receive my TA. The CSR told me it would be shipped as soon as the install was done. The technician said to give it a day or two and call to make sure it was on the way.

    I get all the major networks in HD, but not much else at the moment. I still get basic cable obviously, so I'm not missing many shows, just the HD part.
     
  18. Diacritical

    Diacritical Member

    142
    1
    Jan 10, 2003
    Brooklyn...
    Just had the exact thing this morning... no ECM or EMMs being received and getting local channels (plus TBS) fine, but nothing else. Asked the guy on the phone for a hit to be sent and it was all back in a few seconds.

    I have not needed this for years -- not since the first few months of install in late 2006/early 2007.
     
  19. DealDuderino

    DealDuderino TiVo Enthusiast!

    6
    0
    Jan 3, 2009
    NYC
    Southern Manhattan. I'm considering getting service now that they finally stepped up the HD offering. Would anyone be so kind as to post which channels are missing by not having a tuning adapter?
     
  20. jeremyz

    jeremyz BillingInfoReceived

    54
    1
    Apr 11, 2006
    No tuning adapters necessary in NYC.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements