Odd Audio Dropouts

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by kbmb, Oct 1, 2015.

  1. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,094
    3,705
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...

    Advertisements

    I was talking about the MESS. I have a few recorders I can suggest if anybody wants a mess. :D
     
  2. HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,554
    1,107
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    We haven't noticed any audio dropouts here on the ABC shows that we record (Galavant, Castle and Agents of Shield) so I wonder what could be causing it for you and the others with this issue. It sounds like the BSC problem where not everyone is having the issue or perhaps not to the same degree. Hopefully they can find a cause and fix it soon for you.

    We have Roamio Pro with Comcast and audio is fed out to an older Onkyo receiver via Toslink (receiver only has component connections for video).

    Scott
     
  3. kbmb

    kbmb Well-Known Member

    1,400
    66
    Jun 22, 2004
    NH
    Yeah it's bizarre. If it's just a random dropout you can usually rewind and it will play back ok. But with us ABC shows tend to be the worse were its dropout after dropout. We watched all other programs this week on other networks without issue.

    -Kevin
     
  4. shoman1994

    shoman1994 Member

    43
    0
    Jan 17, 2016
    Maine
    Ota is fine as long as your setup is installed properly.
    Netflix is what I've complained about here. Horrible drop outs.
    And streaming

    Sent from my XT1575 using Tapatalk
     
  5. spaldingclan

    spaldingclan Member

    394
    2
    Aug 22, 2012

    Advertisements

    Me too...we've been binge watching Friends on Netflix (don't judge) for the last year and lately (last few months) the audio dropouts have gotten terrible. I had to switch to Netflix on the Firetv
     
  6. smbaker

    smbaker Well-Known Member

    25,323
    2,218
    May 24, 2003
    Confirming here that I'm having issues as well. The latest was this week's Limitless, which I had to stop watching due to constant audio dropouts.

    As far as I can tell, there are no video artifacts associated with the dropouts. It's only audio. I rewatched by streaming to my Premiere upstairs and the dropouts were not present.

    My Tivo is connected via HDMI directly to the TV, with a soundbar connected via HDMI to the TV's HDMI output. Next time I'll try to shut off the soundbar and see if that has any impact.

    I hope Tivo is working on this problem and is close to a solution. It's becoming very annoying.
     
  7. hybucket

    hybucket Member

    643
    19
    Nov 26, 2004
    Just found this thread. Been having the audio dropout problem for a long time...thought it was ABC Network, but now has developed on just about all the channels. Not so annoying as not to be able to watch, but still noticeable at certain times. And not just me...several on my block with TiVOs are experiencing this. ANd it's been going on since...when?? Months, according to this thread.
     
  8. Mech33

    Mech33 New Member

    8
    0
    Feb 28, 2016
    I just stumbled upon this thread, and I guess I am somewhat glad to hear that it is not just me having these audio dropout problems. My setup is:

    TiVo Roamio
    Yamaha AVR
    LG TV

    I primarily have the audio stuttering issues when watching Netflix, but it has happened on occasion on other recordings. When the audio drops, the audio mode icons (that show the 5.1 surround mode) on the front of the AVR flash.

    I've thought for a while that this was an interaction issue between the TiVo and the Yamaha AVR, because prior to the Yamaha I had the Roamio hooked directly up to a simple amplifier through the Optical output, and I never had the audio skip once!

    But from reading the accounts of others on this thread, it sounds like it is more likely an issue with the TiVo generating the audio stream over HDMI.

    I'm going to try and rig up my setup to use the optical output from the TiVo but still passing through the Yamaha AVR to see if that has any impact on the skipping...

    For me, it skips every 5-10 minutes or so for a split second. Very annoying...
     
  9. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,094
    3,705
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    I have a Yamaha RX-V867. I have both HDMI and the TiVo's optical connected. I only have dropouts on live TV. They used to be bad enough to cause the LEDs to flicker, but that's rare now with the RC21 firmware. The test, which is the same for HDMI and optical, is that the dropout does not happen if you rewind and play again. The issue "seems" to be with the DD decoder system. But nothing is positive yet.
     
  10. Mech33

    Mech33 New Member

    8
    0
    Feb 28, 2016
    Do you think the issue is with the Yamaha, or the TiVo?
     
  11. kbmb

    kbmb Well-Known Member

    1,400
    66
    Jun 22, 2004
    NH
    I also have a Yamaha - but I can remove it and run directly to the Samsung TV and have the dropouts still occur.

    Also have my parents which have 2 TiVos, one with a Denon I believe and one directly to the TV.

    -Kevin
     
  12. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,094
    3,705
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    See above post.
     
  13. Mech33

    Mech33 New Member

    8
    0
    Feb 28, 2016
    Not sure exactly what you're referring to. You mentioned thinking the issue was with the DD decoder, but I assume the DD decoder is in the Yamaha (which is taking the DD stream from the HDMI and decoding it to send to the speakers)? But the above posts seem to reference that the issue still occurs even without a receiver in the loop...
     
  14. mrizzo80

    mrizzo80 Well-Known Member

    3,188
    556
    Apr 16, 2012
    Getting numerous audio dropouts on Netflix lately on my Roamio Plus. Probably one a minute.
     
  15. shoman1994

    shoman1994 Member

    43
    0
    Jan 17, 2016
    Maine
    I haven't tried rewinding and replaying. But for me it ONLY happens with Netflix. NO other DD signal (HULU, VUDU, Amazon, live TV or any other apps I use on the Roamio OTA) has this problem for me.

    For me it happens at different times and depends on the video being watched.

    I have a Pioneer Premier. It also happens direct to my Vizio M75 and with my TiVo Mini's on Panasonic TVs.
     
  16. joewom

    joewom Member

    537
    0
    Dec 10, 2013
    Just noticed this happens. Happens on live tv recordings Netflix and Amazon so far.
     
  17. shoman1994

    shoman1994 Member

    43
    0
    Jan 17, 2016
    Maine
    Tivo has big problems.... there is no denominator!
     
  18. laria

    laria Librocubicularist

    22,269
    3,240
    Sep 7, 2000
    Seacoast, NH
    I am glad to read that I'm not nuts but not glad to see that there doesn't seem to be any resolution to this. :(

    This has been driving me crazy for months on most of the networks but mainly ABC. For a while my OnePasses were recording from the same southern NH ABC as kbmb, and I switched it to Boston thinking it was something wrong with the NH station, but it's just as terrible. Watching the Oscars tonight is awful.
     
  19. shoman1994

    shoman1994 Member

    43
    0
    Jan 17, 2016
    Maine
    I'm watching the Oscars on my OTA antenna from the WMTW tower in Maine. Solid. In fact no OTA channel is a problem for me.
     
  20. laria

    laria Librocubicularist

    22,269
    3,240
    Sep 7, 2000
    Seacoast, NH
    I am on Comcast cable and have the problem on both WCVB and WMUR. It is far and away worse on ABC than the others.

    I have also had the problem less frequently on WBZ and WHDH, though. I haven't watched anything in a while on WFXT, so not sure about there.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements