Number Unavailable

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by kathekas, Feb 22, 2007.

  1. kathekas

    kathekas New Member

    35
    0
    Jul 8, 2004

    Advertisements

    Hi

    I have 2 UK Tivos and live outside the UK.

    Up to December 19th the Tivos both downloaded the TV listings through the
    internet - no problems.

    Due to circumstances I have not used them since December, now when I try to
    update the TV listings I get the error message "Number Unavaialble", this is
    happening with both machines.

    Is anyone else having this problem?

    Thanks

    Geoff
     
  2. cwaring

    cwaring VM Tivo User

    9,015
    0
    Feb 11, 2002
    Knaresboroug...
    Maybe your local UUNET number has changed? I'm not having any problems downloading via the net.
     
  3. Fred Smith

    Fred Smith Still learning

    779
    0
    Oct 5, 2002
    Reading,...
    You say you are connecting by the Internet, but how? Are you using dial up or broadband?

    If BB has your ISP introduced proxies?
     
  4. kathekas

    kathekas New Member

    35
    0
    Jul 8, 2004
    Thanks

    Downloading via BB - satellite BB

    The system does and has always used proxies.

    Why would a proxy cause a problem connecting?

    I can understand it not getting new data, but not why it cannot connect.

    Does anyone know the IP address of the data source?

    Once again many thanks for the responses.
     
  5. kathekas

    kathekas New Member

    35
    0
    Jul 8, 2004

    Advertisements

    Please can someone assist.

    Nothing has changed on the Tivo. It can get on to the internet, I pinged a UK site.

    This really frustrating

    Thanks
     
  6. Pete77

    Pete77 New Member

    7,968
    0
    Aug 1, 2006
    Not Far...
    If you have TivoWeb on the machine its really important to make sure that each line in your rc.sysinit.author file (or rc.sysinit.author.edit file if you are using Sanderton's Startup Editor utility for Tivoweb) ends with >/dev/null 2>&1 & as if this isn't the case this causes TivoWeb, Endpad, Autospace and other memory resident programs not to be backgrounded properly compared to the main Tivo application, which can suddenly start interfering with the daily call by broadband.

    If that doesn't cure your problem you may also want to try rerunning Guided Setup to a program platform that is not your current one (eg to digital cable instead of your current digital satellite) and then when complete and reindexed etc rerun Guided Setup again back to Digital Satellite.

    Also make sure to reboot your machine via the System Reset menus and three thumbs down and enter, first turning off at the Powering Up screen for 2 minutes and then restarting. Then reboot again via System Reset but not turning off the power at Powering Up (these are so called cold and warm reboots that help clear any issues on the Tivo with database corruption) after a Guided Setup has fully completed (including all indexing which can take several hours) and before you run the next Guided Setup back to your original platform.

    Let us know how you get on.
     
  7. kathekas

    kathekas New Member

    35
    0
    Jul 8, 2004
    The other problem I have now - is that I followed the guidance of running
    the Set Up procedure which works until I get to "Setup Call"

    When the call fail I cannot get out of this Setup rountine.

    Any help much appreciated
     
  8. kathekas

    kathekas New Member

    35
    0
    Jul 8, 2004
    The "rc.sysinit.author" reads as

    #!/bin/bash
    /var/hack/bin/tivoftpd &
    #/var/hack/tivoweb-tcl/tivoweb
    #Start TivoWebPlus
    /etc/init.d/./tivowebplus
    mount -o remount,rw /
    # Call the Tivo Package Manager Startup Scripts
    /etc/rc.d/rc.sysinit.tpm

    Should it read

    #!/bin/bash
    /var/hack/bin/tivoftpd & >/dev/null 2>&1 &
    #/var/hack/tivoweb-tcl/tivoweb
    #Start TivoWebPlus
    /etc/init.d/./tivowebplus >/dev/null 2>&1 &
    mount -o remount,rw /
    # Call the Tivo Package Manager Startup Scripts
    /etc/rc.d/rc.sysinit.tpm >/dev/null 2>&1 &

    Thanks for all the help

    Someone suggested the problem was to do with a transparent proxy server. I have done the amendments listed in

    http://www.freeranger.co.uk/TiVo/HowTo.htm

    but this has not helped matters
     
  9. Pete77

    Pete77 New Member

    7,968
    0
    Aug 1, 2006
    Not Far...
    Yes change it to that.

    The >dev/null 2>&1 & bit properly backgrounds these applications so they don't interfere with the daily call. Especially when the daily call is made via the Cachecard.
     
  10. blindlemon

    blindlemon tivoheaven.co.uk

    5,577
    0
    May 12, 2002
    Malmesbury, UK
    I would start by commenting out everything in rc.sysinit.author except for TiVoWeb and ftp.

    Are you sure your daily call type has not been reset to "dialup"? Run nic_config_tivo to check.
     
  11. kathekas

    kathekas New Member

    35
    0
    Jul 8, 2004
    Thanks folks

    So far I have implemented the suggstions from

    http://www.freeranger.co.uk/TiVo/HowTo.htm

    To deal with transparent proxy servers.

    I have also followed the advice in this column.

    Still the same problem (Failed. Number unavailable.)

    I am really getting frustrated !!!!!!!!!!!

    The fact that I have 2 Tivo's and the same problem occurred to both of them at the same time suggests to me the problem is outside the Tivo.

    The satellite ISP is totally unresponsive.

    Any other suggestions gratefully received
     
  12. Pete77

    Pete77 New Member

    7,968
    0
    Aug 1, 2006
    Not Far...
    Unresponsive on just this issue you mean?

    Presumably your satellite broadband connection is still working for accessing the internet in general though?
     
  13. kathekas

    kathekas New Member

    35
    0
    Jul 8, 2004
    Yes the satellite broadband i working fine.

    The only problem I know of is the Tivo updates

    As I am not in the UK then connecting to a phone line is not an option
     
  14. kathekas

    kathekas New Member

    35
    0
    Jul 8, 2004
    I GOT SORTED

    Yes, it was proxy server causing the problem.

    The workarounds didn’t work, fortunately in the end the ISP turned off the proxy server to our box.

    I’d like to thank everyone for their kind assistance in helping me get this sorted.

    Tivo is miles in front of Sky+ and where would you get the help and support I have had if I was using Sky+

    Thanks again guys for your help. Very much appreciated.
     
  15. AndyLee

    AndyLee New Member

    1
    0
    Nov 23, 2007
    I discovered my tivo hadn't updated since 11th Nov when its last successful
    network call was made. Eventually tracked it down to my smoothwall firewall.
    I had turned on transparent proxying on my firewall. Everything else worked fine
    it was just the tivo call that failed. Disabled the web proxy and lo it all works again !

    I would not have expected that !:)
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements