No Xfinity VOD on TiVo BOLT?

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by rxcats, Oct 23, 2015.

  1. Becnjer

    Becnjer New Member

    2
    0
    Nov 15, 2015

    Advertisements

    So I've been having the same problems as a lot of others apparently. It all started when I purchased a new Tivo Bolt. I previously had the Tivo Premiere. The Comcast VOD worked properly on the old TiVo but when I got the new TiVo I just took that card out and put it in the new Tivo Bolt. All of the channels came in properly but the VOD wouldn't work. I would get the CableCard screen. So, after unsuccessfully taking with Comcast support, they claimed it was a Tivo problem. I chatted, then called with Tivo support who did a three-way call with Comcast support.

    At that point Comcast support made some adjustments because the card wasn't pairing properly (apparently) and I was then able to access VOD. However, I didn't let it play long enough to determine that I was actually now getting the dreaded freeze after a couple of seconds. So, I then called back Tivo who sent me back to Comcast. I was "transferred" twice which must be Comcast code for hanging up on you. I spoke with two different people who insisted it was a hardware issue. I insisted it wasn't since the card worked fine just a few days ago. So I got a ticket and a promise to call me back. Ugh.

    So I tried the 888-824-8988 number listed on a similar thread for the Roamio which is apparently advanced support for Comcast and I ended up with an American who seemed to know what my issue was. Corbin promised to call back in a few minutes after he corrected the problem. Well, he didn't have any luck apparently. He has escalated my call to their "Engineering" department who are supposed to call me back. Wasted my weekend on all this nonsense and still no resolution.
     
  2. jpolous

    jpolous New Member

    3
    0
    Mar 1, 2002
    Illinois...
    ...if you can get the right person. I spent 8 hours on the phone, in chat and at the Xfinity store. Finally, they sent a tech out... but before they did.. they asked me if I wanted protection from service call charges for $5.00/mo. WTH.

    I told them NO and that I wasnt going to pay to have this tech come out. They said that it would be no charge even though it was a Tivo.

    To my surprise, the tech came out on time when he was supposed to be here. He was very friendly, but had never worked on a call with a Tivo before.

    He made three phone calls and within 30 minutes, my premiums and VOD are working perfectly. I don't know who he called or what they did. But it IS possible to get it working.
     
  3. Hawkmooon

    Hawkmooon New Member

    4
    0
    Sep 30, 2006
    I'm having the same issue where VOD plays for about 3-4 seconds and then the video freezes. I searched the web and saw that other people had this issue with other types of Tivos (Roamio and Premier). Their solution was to call Comcast and make sure the "Tivo Premier" billing code was activated on their account.

    I called Comcast to have them do this and they said they did....but I still can't get Xfinity On-Demand on my Bolt.

    Does anyone know exactly what I need to ask Comcast to do to get VOD working?? Is there a different billing code needed for Bolt or should it be the "Tivo Premier" code.

    Also, I've seen some other posts about the type of Cablecard mattering for VOD. Could that be an issue? My cablecard is 8 years old (it came out of my Tivo HD).

    Thanks
     
  4. Hawkmooon

    Hawkmooon New Member

    4
    0
    Sep 30, 2006
    After another Comcast chat I was told that my cable card needed to be replaced because it was from 2008 (I had moved it from my Tivo HD). I went to my local Xfinity store, got a new card, paired it when I got home, and then my Xfinity On-Demand App started working correctly! Finally!
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements