1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

NO PROGRAM GUIDE

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by mattyro7878, Jan 15, 2017.

  1. May 7, 2017 #161 of 442
    randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    382
    50
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    I've gone two months a couple of times.

    Nope, Marin County is 400 miles up the coast from me.


    Well i use Antenna and Cable like most (all?) the other Premiere owners that are getting TBA.


    I do not use my Wishlist to auto-record my shows, i only use Season Passes One Passes for that.

    I only use my Wishlist to search for future programs to make sure my One Passes are picking up future broadcasts, and it has become increasingly helpful since the "Rovi upgrade" ruined and continues to ruin all of my Auto Racing One Passes. They just stop finding future broadcasts even though they are in the Guide, and i still see them listed in my Wishlist that i'd created a few years ago. One example is "Continental Tire Sports Car Challenge" - before Rovi my One Pass picked up all broadcasts just fine, but after Rovi i've had to re-create a new One Pass a couple of times now because the existing one that had been working fine suddenly stops finding future showings.

    Also, another issue is that Rovi no longer identifies the individual auto racing series in the Guide; what used to be specifically listed as Australian V-8 Supercars, or British Touring Cars, or Pirelli World Challenge, etc in the Guide grid are now listed simply as "Auto Racing" and i have to scroll over to it to bring up the description in the upper left corner above the Guide just to see what kind of race it is. This is the same on CBSSN, NBCSN, FS1, FS2, VEL, etc as well as local OTA channels like ABC 7.1 and FOX 11.1). And now those same various races are all dumped into a catch-all "Auto Racing" folder that gets filled up with all the different racing series that i have to sort through. Wasn't like this before Rovi. Lately Rovi has improved a little and is creating new smaller folders that are still titled as "Auto Racing", but at least the only races inside are one series (like British Touring Cars or Australian V-8 Supercars), but i have to open the folder to see what series is hidden inside. It gets maddening.

    It's possible that this is related to the TBA issue, or it could be whatever is causing the TBA issue is also causing One Passes to become corrupted and stop working.

    Because of all this, i created a Wishlist entry for "Auto Racing" so now i can look in that category for UPCOMING and i can then see all the various future races listed, and see which ones are checkmarked (or not). This is how i find upcoming races that are being ignored by their corrupted One Passes. If i see some that need to be recorded, i can set up the recording from there.
     
    Last edited: May 7, 2017
  2. May 8, 2017 #162 of 442
    WS65711

    WS65711 OTA + Charter Cable

    123
    23
    Feb 16, 2017
    SE Louisiana
    So I come home today to find my primary Premier chock full of TBA's. So I've updated my signature once again. Macrovision strikes again!
     
  3. mattyro7878

    mattyro7878 Member

    344
    24
    Nov 27, 2014
    I never applied 'the fix' and havent seen TBA in 2 weeks....til today! I am considering disconnecting my ethernet so my Premiere cant call home . I wonder if I scheduled a recording 12 days out would it disappear when TBAcomes back? Actually I would reconnect every 4-5 days, let it phone home for a full guide. I love waking up with a world of wonder all around me!
     
  4. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    382
    50
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    The "Fix" is not really a fix at all. TBA will still eventually return after doing it. I've done it twice and i still get TBAs, it's just a matter of how long your particular box goes between TBA attacks. I've gone as long as two months, and as little as 1 day between TBAs, and others were 2 weeks or one month at other times. It's all very random.


    All of my One Passes have recorded as scheduled while my Guide is full TBA, and one-time future recordings i've set have all recorded as well. I don't think any of us have missed a recording because of TBA so i wouldn't worry about that. The Guide Data is on the box during TBA time, it's just not being displayed in the grid. As soon as we Restart the box, the Guide is already fully populated 12 days out. If Guide Data was not there, it would take a few hours for it to populate the full 12 days, but the full 12 days appears instantaneously after a Restart.


    It's possible that might reduce the chance of getting a TBA since you're not connecting every day, but i'd think disconnecting your ethernet cable every 4-5 days is more work than simply Restarting the box with a couple of key presses every 2 weeks or month or whatever if you happen to get a TBA.

    For me, TBA is more of an annoyance than a problem. Tivo is supposedly aware of it and working on it so i presume it will eventually quietly stop happening once they fix it.
     
  5. Richard in Marin

    Richard in Marin Member

    31
    2
    Jan 3, 2007
    SF Bay area
    Tivo is supposedly aware of it and working on it so i presume it will eventually quietly stop happening once they fix it.

    Ahh Randy, would that it were so. I'm beginning to think about the new Comcast box as I'm losing patience with Tivo. I got TBAs yesterday, and again today. (Sat. & Sun.) The good news is that we had a great F1 race today.
     
  6. mattyro7878

    mattyro7878 Member

    344
    24
    Nov 27, 2014
    I find it truly bizarre that everything information related is fine except for the guide. I've swapped guide styles,low and hi def guides. At one point the grid guide was tba and the live guide had info.
     
  7. drcos

    drcos HD where available

    270
    4
    Jul 20, 2001
    Venice FL
    If so, there is no urgency to their 'work,' readily apparent.
    Sure, if you like a guide with ads interspersed where program data should be, and channels you don't receive listed there (you should really subscribe to all of them, AMIRITE?)
    Bestest, most wonderfulest thing about it? My son moved one house over from where he used to live. They had to change their account (per Comcast) instead of moving it, so they just brought the (FABULOUS) X1 box and hooked it up.
    Since the account was changed, the box (helpfully) DELETED ALL OF THEIR SAVED RECORDINGS. And to quote the (helpful) Comcast folks, "There's nothing we can do about it" - Except raise the rates again.

    Of course, ymmv. Makes this bug a little less annoying perhaps.
     
  8. WS65711

    WS65711 OTA + Charter Cable

    123
    23
    Feb 16, 2017
    SE Louisiana
    And again today. Same Premier as the one last week. The other three remain fine. For now.. Knock on wood...
     
  9. greg_burns

    greg_burns Now in HD

    6,389
    2
    May 21, 2004
    Slower...
    Raises hand. Just tonight Survivor was not recording. I tried to force it to record and got M305 error. Finally dawned on me to look at the guide and noticed the TBA problem. Been having this off and on for months. Reboot only thing that fixes it. Never occurred to me to come here and see if others having the issue.

    My trusty S3 recorded it just fine. Which is funny since 2 days ago my lifetime service was supposed to have transferred to my new Bolt.

    Edit: OTA and Cable
     
    Last edited: May 17, 2017
  10. Mikeguy

    Mikeguy Well-Known Member

    6,532
    1,106
    Jul 28, 2005
    (TiVo bumped that back to May 22 for everyone, given the deactivation box selection webpage glitch, which resulted in the webpage only coming back today.)
     
    greg_burns likes this.
  11. WS65711

    WS65711 OTA + Charter Cable

    123
    23
    Feb 16, 2017
    SE Louisiana
    And now another today... different TiVo (upstairs one) this time.

    [​IMG]
     
  12. hairyblue

    hairyblue A good Man

    1,712
    87
    Feb 25, 2002
    Mobile, AL
    I just moved from Dever to Mobile, AL. I used a cable card up there and I have outside antenna down here. I set everything up and it worked fine at first, but now one of my Tivos is having the TBA in guide. I can get the info for the programs with the info button, but the guide shows TBA.

    I am on the phone with Tivo now. They asked if it was OTA and had me read back some numbers in the Diagnostic section relating to the OTA tuner. I had just ran the setup guide, she said it takes 24 hours to load. And she said wait 24 hours and got off phone with me. I don't think this will solve my problem. I'll restart my machine and see if that helps. It was restarted yesterday when I was moving things around.

    She never mentioned it was a known issue with me.
     
  13. looter

    looter Member

    50
    1
    Jun 18, 2003
    Long Beach
    TiVo Premiere once again TBA guide. I checked to see the other day if I should do a preemptive restart and the info said guide data through 5/29, so I didn't. Now 5/21 and back to TBA. Called TiVo phone support a few weeks ago and they said it was a "known issue". This is absurd as this has been happening since last year. OTA only. Formerly cable card and OTA. Have repeated guided setup several times. Finding myself using TiVo less and less. Amazon app is bad and slow. Using Apple TV more and more. Rumors of Amazon app for Apple TV proving true will add to that. How long can TiVo fumble and squander their position before they just wither and die. Ignore customers, stale slow UI, stale software, expensive hardware are the makings for their demise.
     
  14. looter

    looter Member

    50
    1
    Jun 18, 2003
    Long Beach
    I should add I have missed recordings in the past when the TBA guide went unnoticed for a long time.
     
  15. lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    9,109
    200
    May 6, 2002
    John's...
    I'm seeing this on my cable attached Premiere. Happens every Thursday.
     
  16. WS65711

    WS65711 OTA + Charter Cable

    123
    23
    Feb 16, 2017
    SE Louisiana
    That's interesting... your TiVo is configured for "Cable Only", or is it configured for both but only connected to Cable?
     
  17. lpwcomp

    lpwcomp Well-Known Member

    9,109
    200
    May 6, 2002
    John's...
    The latter. My other Premiere (in a different location) is configured for OTA only and does not exhibit the problem.
     
  18. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    6,501
    365
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    i only have "tba" issues with my premierexl when it's configured for both cable and ota - when i reconfigure for cable only, no "tba".

    it's been like this for 2 years or more...
     
  19. WS65711

    WS65711 OTA + Charter Cable

    123
    23
    Feb 16, 2017
    SE Louisiana
    Had full TBA condition on the upstairs Premier (TiVo4) both yesterday AND today. Had full TBS condition on the primary Premier (TiVo1) today. The other two units are ok.
    ROVI MacroVision TiVo..... if you don't know WTF you're doing, PLEASE just sell the company.
     
  20. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    382
    50
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    Woke up to TBA this morning. All my news shows have recorded just fine as usual. My last TBA was on 5/03 so i went 3 weeks this time.

    But this time (for the first time) i also have a message that A lineup change has occurred (ch 605 ENCCLASSDHD has been deleted). All of my previous TBAs (i think i'm up to a dozen now?) were not accompanied by a lineup change message so i think this is just a co-incidence in my case).

    I'd performed my latest C&D PG & To Do List back in April but since then i've gotten 2 TBAs so that didn't fix the problem.

    As a test i just scheduled a short Manual Recording and that did record correctly even though the Guide is solid TBA.
     

Share This Page