NO PROGRAM GUIDE

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by mattyro7878, Jan 15, 2017.

  1. WS65711

    WS65711 OTA + Charter Cable

    153
    31
    Feb 16, 2017
    SE Louisiana

    Advertisements

    Going back many months I had been getting Lineup changes right and left.. and I was considering that to be somehow related to the many full TBA condition Guides I was getting every few days.

    But now since I've come down with a relapse of the full TBA disease in the past 2-1/2 weeks, I haven't had any Lineup changes at all during that time.

    It's just Rovi... they're in over their heads. They don't have a clue what they're doing.
     
  2. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,554
    3,107
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    of this i have no doubt, however; i never imagined in my wildest dreams the combined company would allow the mistakes to continue, seemingly unaddressed, for this many months, with little improvement. for me, it's not only mind boggling, but sad to see such a good company fall so far, so quickly.

    if i was a new customer, and these errors surfaced during the first few weeks, i'd be demanding my money back so i could switch to a reliable competitor.
     
  3. randywalters

    randywalters AVS Old Timer

    414
    62
    Oct 21, 2003
    El Segundo,...
    This morning i got a Lineup Change message, but i still have Guide Data (no TBA). It does seem the two are unrelated.
     
  4. markis

    markis Member

    117
    3
    Mar 1, 2005
    The TBA problem here has been getting worse and worse this week and it's been going on for months. Is anyone actually working on the problem at Rovi? Is there any light at the end of the tunnel?

    I'm at the point where I'm shopping for a replacement, but can't bring myself to throw any more money at Rovi if they can't fix something like this that's so fundamental to their service.
     
  5. drcos

    drcos HD where available

    271
    4
    Jul 20, 2001
    Venice FL

    Advertisements

    Based on the lack of response from them (and yet another TBA for me today), the answer is probably NO.
    ....SAD!

    (Edit 6/03 - another full dose of TBA)
    (Edit 6/19 - two doses!! Sat 6/17 and again Sun 6/18)
     
    Last edited: Jun 19, 2017
  6. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,554
    3,107
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    when i first reported an ota/cable integrated guide with random tba errors on my premierexl 2 years ago to margret, it seemed i was the only user reporting the issue. now that other users are reporting, i'm expecting it to eventually be addressed, but suspect it isn't an easy fix, or it would have already been long addressed by now.
     
  7. WS65711

    WS65711 OTA + Charter Cable

    153
    31
    Feb 16, 2017
    SE Louisiana
    Yes, but what is being reported in this thread is much more than random TBA errors. Unless you're talking that "randomly" every entry in the entire Guide grid is "TBA". That's what this thread is about. The issue discussed in this thread started for me in early January.
     
  8. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,554
    3,107
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    you're right, my issue never included the entire guide, but did overtake half the guide with tba for random days throughout, sometimes several days in a row. i'm guessing when the issue worsened, more users noticed. if i hadn't checked my to do list for missing scheduling of recordings of my favorite shows before the guide eventually self corrected as the air dates became closer, i may have never noticed. it was only when this issue worsened to the point of missed recordings that i de-integrated my ota channels as a "workaround" (one of the primary features i purchased the pxl).
     
  9. MMG

    MMG early adopter

    1,570
    13
    Dec 11, 1999
    Birmingham,...
    just got another guide full of TBAs on my Premier.... I was debating getting a Bolt+ but Rovi is really dropping the ball. I've been with TiVo since 1999... got my brother and my parents to get TiVos.... this is just sad...


    Sent from my iPad using Tapatalk Pro
     
  10. markis

    markis Member

    117
    3
    Mar 1, 2005
    I wonder if these TBA errors might be caused by something simple like the recent, post-Rovi guide data using certain special characters (foreign language accented letters) or a mismatched encoding that the older Premiere chokes on when loading, invalidating the entire guide.

    I don't see why they can't look through the working guide code and server code from last year and compare it to the current broken code for potential trouble spots and start testing fixes from there. They should also have the ability to look through Premiere error logs when a guide full of TBA is pulled down.

    I suspect they're just planning to EOL the Premiere soon rather than fix this.
     
    WS65711 likes this.
  11. Crystaliyah27

    Crystaliyah27 New Member

    6
    1
    Nov 29, 2010
    I've been having this same issue since February 2017. I've probably restarted my TiVo around 6 times between then and now. It's getting old. I've never really had any other issues with it. I have a Premier.
     
  12. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,554
    3,107
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    as i mentioned upthread, while it's more widespread recently, this issue has existed for years.
     
  13. WS65711

    WS65711 OTA + Charter Cable

    153
    31
    Feb 16, 2017
    SE Louisiana
    Although there had been times that I would get a few random TBA's scattered around in my Guide listing, the problem that THIS thread refers to is 100% TBA for every entry in the entire Guide. And a "Restart TiVo" makes the fully populated Guide appear immediately after the restart completes. This problem first appeared for me in early January 2017.. about the time of the first post in this thread. I believe that to be the case for most everyone posting in this thread.
     
  14. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,554
    3,107
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    i get it, you want me to shut up, so i'll go away, as i've already posted everything i wanted to contribute, and my pxl is error free - good luck.
     
  15. forum1

    forum1 TiVo user since 2000

    88
    8
    May 24, 2011
    While I can't speak for everyone, the difference with what I am experiencing (and I believe most if not all the other folks in this thread are dealing with) is that the TBAs in the Guide are just a display issue for the UI. A reboot seems to correct it for a period of time. Without a reboot the TiVo still has valid program data, does not miss recordings like you said you suffered, and if one presses the info button on a currently playing live TV show the banner does show a valid program name. For me I think it started sometime in December 2016 or January 2017, but I didn't initially report it due to all the other issues recently grappled with in relation to the Rovi switch over. When you first perform a reboot and it's fine you just assume it was a one time thing and move on. It's also difficult to stay on top of because sometimes the issue recurs just a day or two later and other times it may be multiple weeks before you see it again. As time went on and this issue lingered I reported it to TiVo and they said it was a known issue they were working on and to expect a software update. Last I heard the update was expected for release to all units by mid-May, but here we are at the end of the month and I just experienced the symptom again today.
     
    hairyblue and WS65711 like this.
  16. greg_burns

    greg_burns Now in HD

    6,392
    2
    May 21, 2004
    Slower...
    I disagree. See my post #169 above. But maybe it was an outlier.
     
  17. forum1

    forum1 TiVo user since 2000

    88
    8
    May 24, 2011
    Right. Like I said, I can't speak for everyone. While I have been trying to keep up somewhat with this thread, I didn't see your post until now. To me, missed recordings fall into an even higher severity bucket and I'd definitely be contacting TiVo support regularly until it was fixed. I know I have not missed any recordings or received any sort of errors, including the M305 you mentioned. I feel like an error message would actually be some help at this point in monitoring the issue. It's also possible that you are experiencing symptoms of two separate issues simultaneously, but regardless, as you mentioned, you've "Been having this off and on for months. Reboot only thing that fixes it." So at least that jives with the time frame/workaround that other folks are focused on here. As they say, your mileage may vary. Of course it would be nice if TiVo gave a damn about this most recent scourge.
     
  18. Jun 8, 2017 #198 of 442
    hairyblue

    hairyblue A good Man

    2,107
    296
    Feb 25, 2002
    Mobile, AL
    I have two Tivo Premieres doing this. I also noticed that it actually has the guide data. I can hit info and it has all the data for the program playing. It seems to record even if it has TBA on the data guide. I called a couple of weeks ago and told them about my problem. They obviously were just following a script for no program data. Even though I told them it has the data it is just saying TBA on every channel.

    Now both my Tivos are doing this. I can restart to do a temp fix. I called again and they followed the script again. I run through set up again and it still said TBA. He told me to wait an hour. I said I could restart the tivo now and it would fix the problem for a few days. He told me if I kept having this problem I'd need to contact my cable provider, and then remembered it was OTA so he said I'd need to get signal boosters.

    He also wanted me to change my Zip code to a place near me. I'll change one of my tivos but this will not fix the problem. I got the case number. Guess I could call back, but I don't see what good it will do with the people just following a script.

    I hope the next update will fix this problem.
     
    zoomzoom71 likes this.
  19. Jun 8, 2017 #199 of 442
    yeansla

    yeansla New Member

    1
    2
    Jun 17, 2015
    Los Angeles
    Just spoke to "Jack" at tivo technical. Claims they're working on a fix that will be implemented sometime in June, this month. Btw, I have an ota/cable premiere, and 10 minutes ago restarted it which "cured" (ha!) the current TBA issue.
     
    hairyblue and WS65711 like this.
  20. Jun 8, 2017 #200 of 442
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,122
    3,710
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    Did the software version change?
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements