No Internet Connection Message on Top

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by timstack8969, Apr 20, 2011.

  1. timstack8969

    timstack8969 Member

    544
    3
    May 14, 2004
    Came home from work and pressed the TIVO button and it say's on the Top "No Connection" but my Internet is working fine. Why this message-and should I reboot?
     
  2. awsnyde

    awsnyde Member

    187
    3
    May 11, 2007
    Maryland
    I'm getting the same thing, and rebooting didn't work. I suspect their servers are down. The bad thing is that you can't search for programs when this happens, which leads me to believe the TiVo Premiere must have been programmed by rocks, because no one else could program something that completely stupid.
     
  3. rocko

    rocko Cuckoo for TiVo

    1,551
    0
    Oct 29, 2002
    Northeast...
    Sometimes forcing a call home to the mothership wakes it up. Failing that a reboot might work - otherwise their server is probably temporarily borked.
     
  4. BeanMeScot

    BeanMeScot Sci-Fi Junkie

    37,738
    1,948
    Apr 17, 2002
    Atlanta, GA
    I'm getting the same thing and I just accidently deleted something and need to get it back. I tested the network and it was fine.
     
  5. rabinny

    rabinny New Member

    24
    0
    Feb 11, 2011
    Jersey Shore
    Just posted in the Tivo help forum. I have the same problem.
     
  6. tomhorsley

    tomhorsley Well-Known Member

    1,734
    245
    Jul 22, 2010
    When I had the problem I noticed in my router logs that the tivo box never attempted to renew its DHCP lease, so after it expired, the router figured the tivo was down and stopped listening. I fixed it by setting the tivo to use a static IP so there would be no lease to renew, and I haven't had a problem since then.
     
  7. rabinny

    rabinny New Member

    24
    0
    Feb 11, 2011
    Jersey Shore

    I don't think that is related to this problem. I am using static ip's and my TiVo is the only device in my house with no network connection. My XBOX and my bluray are coming off the same hub and they connect no problem.
     
  8. rocko

    rocko Cuckoo for TiVo

    1,551
    0
    Oct 29, 2002
    Northeast...
    Something like this happened a short while back - everyone (including myself) was blaming it on the 14.7 release. It lasted less than a day and was resolved once the servers woke up.

    Just my $.02 - I doubt it's a local/network/software specific problem.
     
  9. timstack8969

    timstack8969 Member

    544
    3
    May 14, 2004
    I switched back to SD Menu and my "You Tube" and "Pandora" works fine-afraid to switch back to HD Menu.
     
  10. Adiction

    Adiction New Member

    2
    0
    Mar 21, 2011
    I had the same thing happen to me. I was thinking it was due to having my memory at 85% full it began to slow down and not responding as quickly as before so I switched back to SD mode until I connect my WD My Book 1tb expander. I will switch back to HD mode once I connect the expander to see if it fixes the problem.
     
  11. Giddion

    Giddion New Member

    3
    0
    May 29, 2002
    Having the same problem, I was able to connect and download in the settings but still can't watch anything because I have no connection.
     
  12. andyf

    andyf Well-Known Member

    1,207
    32
    Feb 23, 2000
    Houston,...
    I think TiVo servers are just having a few problems. I'm sure they'll be fixed soon.
     
  13. Adiction

    Adiction New Member

    2
    0
    Mar 21, 2011
    It's fixed. The internet connection message is gone..
     
  14. timstack8969

    timstack8969 Member

    544
    3
    May 14, 2004
    I switched bach to HD Menu but I'm still not getting the "Graphics" above the TIVO Central words. Internet connection works fine.
     
  15. HellFish

    HellFish I can dress myself.

    217
    0
    Jan 28, 2007
    Huh? Do you mean you can't watch Netflix/Amazon stuff?

    You can watch things in your NPL if you don't have an internet connection. Instead of going into the show details, hit the "play" button when you have the show highlighted.
     
  16. FierceDeityLink1

    FierceDeityLink1 New Member

    24
    0
    May 6, 2011
    New TiVo Premiere owner; I've been having this problem since I received it. E-mailed support, but I can't figure out why it still thinks it doesn't have an internet connection.

    It can connect to the TiVo Service and succeed, and all of the tests under Network Diagnostics succeed as well... It shows its IP address and I can ping it from my computer. Tried restarting, pulling the plug, etc. Can't use search or on demand/extras. The network cable is fine and the router shows the TiVo as being connected. DHCP didn't work, had to manually set the IP address, but still "No Connection - Your TiVo box is not connected to the network. Some features will be unavailable until you restore your network connection."
     
  17. abiteofinsides

    abiteofinsides New Member

    3
    0
    May 7, 2011
    I have been having the exact same issue. TiVo came in the mail yesterday and I have not been able to connect to the servers. I called TiVo today and they said it was an issue that came up a few months ago, and fixed, but started again yesterday. The CS rep said it shouldn't be more than a few days before it's back up and running.

    ..Not the best first impression I'd say :(
     
  18. FierceDeityLink1

    FierceDeityLink1 New Member

    24
    0
    May 6, 2011
    That's interesting. I called today and they said to uncheck "Enable video downloads" under DVR Preferences at tivo.com, wait two hours, then recheck it, wait another two hours, and call them back.

    I guess this is because I said that the VOD section doesn't list Blockbuster/Netflix/Amazon/whatever (in the HD menus) and doesn't work at all in the SD menus.

    Edit: called back and they said that they've had multiple reports of this problem and that they will escalate them to their engineers and should hear back Monday-Tuesday.
     
  19. herbman

    herbman Member

    120
    0
    Apr 8, 2008
    Me too. First day with new premiere. Kind of a bummer. I forced a reconnect and turned off my tv. Will see in the morning.
     
  20. fastoy

    fastoy Member

    36
    2
    May 4, 2011
    How can they sell new TiVos that simply don't work? I got mine a week ago and went through all the gyrations with Customer Support. They finally shipped me a replacement and were "gracious" enough to not charge my credit card the full retail price while they awaited the return of the faulty unit.

    My new one arrived today and I haven't had time to hook it up. I've got to get Comcast back out to transfer the Cablecard.
     

Share This Page