New-to-Me Stream - Setup Joy or Stylish Lighted Paperweight?

Discussion in 'TiVo Stream' started by Tim_R, Feb 29, 2020.

  1. Tim_R

    Tim_R New Member

    4
    1
    Feb 29, 2020
    Three days of TiVo Customer Support

    My unit is a TiVo Stream purchased from a neighbor. I can see my DVR listings and settings on online.tivo pages and also on the android app, just fine, but it won't stream recordings in either case. My questions are, "should I leave this thing plugged in and turned on for a few days and see if it sorts itself out?" Secondly, can I force a hardware reset or other action that will kick-start it? I opened it up and there is a push button labeled SW1 and a set of five jumpers inside. It is sooo tempting, but I don't want to brick-it, not yet.

    Issue #1: Android app: "problem with streaming device" "Error Code:E=43 V=9" it then prompts to start setup and returns with "Setup did not complete successfully. Please try again"

    Issue #2: via Firefox/Windows web browser: "Problem playing show. We are unable to detect your TiVo streaming device from this location. If you are currently away from home, streaming video is not supported at this time."

    Day 1 TiVo customer support was comprehensive - device registration, router connections, rebooting DVR and Stream, status LED function, reset TiVo DVR service connection, all multiple times with no issues then wait overnight. Day 2 was really more of the same and wait overnight. TiVo says their remotely initiated service calls and overnight batching are their only course of action so, day 3 again more of the same then finally they said nicely, "sorry we can't help."

    I've scoured this forum and it seems there are red flags on my unit with the software version, which I read is now up to 20.X.X, and the streaming service and status which show "disabled." Others have had issues with service status showing "precondition failed" that sometimes resolved. There may be other flags to a trained eye. Service calls continue to cycle through almost hourly ending with "succeeded."

    Any help or insight is appreciated. I'll likely let this thing run a week or more, monitor progress, and I'll report back if there are any significant changes. If you don't hear back - Stylish Lighted Paperweight it is.

    Here's the sysinfo pages:
    TiVo Stream System Information (Main Page)
    System Time: Sat Feb 29 2020 17:45:56 GMT-0500 (Eastern Standard Time)
    Software Version: 19.1.1-01-6
    Build Date: Nov 20 2012-11:57:30
    Network Address: 192.168.254.53
    Hardware Address: 00:11:D9:3D:5C:B9
    Serial Number: A940001901EDFCC
    Transcode Status: Idle (1227s)
    System Power: Standby (544s)
    System Temp: 33 C
    Fan Speed: 0%
    Sharing Certificate: Not Available

    TiVo Stream System Information (Service Page)
    Sharing Certificate: Not Available
    Media Access Key: Not Available
    Secure HLS Data: Not Available
    Https Certificate: Not Available
    Service Level: I
    Service Streaming: Disabled
    Guided Setup: Done
    Streaming Clients: 1/50
    Streaming State: Disabled
    Share Group:
    Last TCD Call State: Succeeded
    Next Svc Call: Sat Feb 29 2020 19:18:48 GMT-0500 (Eastern Standard Time)
    Force Service Call:
     
  2. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    19,384
    3,500
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    System Time: Sun Mar 01 2020 09:00:21 GMT-0500 (Eastern Standard Time)
    Software Version: 20.7.5.stream.RC2-01-6
    Build Date: Feb 27 2019-10:30:26

    That's my software version. I bought it on eBay and just connected it to my router.

    Streaming State: Ready
    Transcode Status: Idle (64236s)
    System Power: Standby (1417s)
    System Temp: 36 C
    Fan Speed: 0%
    Up Time: 64322s

    The up time is low since I reset it (and everything else) yesterday. I can access my TiVo's with my Win10 PC units. The android app is a pain to get running in-house. I never succeeded from outside my network. It sits on a fan.
     
  3. Tim_R

    Tim_R New Member

    4
    1
    Feb 29, 2020
    That's good info on the software version - thanks. My unit is continuing to phone home (service call) about once per hour and usually returns "succeeded" but the software version remains unchanged as do the service state and status as disabled. Oh, and it won't stream either.

    Thanks again for reading through my post and for your reply.
     
    JoeKustra likes this.
  4. mdavej

    mdavej Well-Known Member

    3,376
    1,183
    Aug 13, 2015
    Mikeguy and Tim_R like this.
  5. Tim_R

    Tim_R New Member

    4
    1
    Feb 29, 2020
    So I talked to my neighbor who sold me this thing (Stream) for the equivalent of a six-pack of beer and he said he never used it. Anyway, I'll leave it plugged in since it continues to make service calls which are completing successfully although the software is still stuck at 19.X.X.

    Would be cool if someone could share experience using the internal reset button or jumpers to reset the streaming state, or other action that could give it a kick-start.
     
  6. mdavej

    mdavej Well-Known Member

    3,376
    1,183
    Aug 13, 2015
    Tim_R likes this.
  7. Tim_R

    Tim_R New Member

    4
    1
    Feb 29, 2020
    Those are good observations and comments, thanks! Yep, confirmed 192.168.254.53. It's plugged directly into a port on the router.

    The Mediacom instructions were actually quite helpful, that's how I found out about the service states.


    Upper left corner momentary push switch labeled SW1
    Also notable, 5-position jumper set labeled J1201 and J1202 slightly left of center at the bottom of the photo, and the male 4-pin connector shown bottom right.
     
    Last edited: Mar 3, 2020

Share This Page