New TiVoHD Update Available - SA CableCard Users

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by TiVoPony, Sep 5, 2007.

  1. Sep 6, 2007 #41 of 113
    TiVolunteer

    TiVolunteer lotta lurk rare post

    282
    2
    Jul 10, 2001
    Cary, NC

    Advertisements

    +1

    Glad to hear that it is fixed on the HD. Now when is a similar fix coming for the S3? Same symptoms, same SA cards -- been there since initial release.

    And before someone asks, "No, it is not a problem with the signal level or the signal quality" and "yes, the signal levels and quality have been checked multiple times by myself and Time Warner". :)
     
  2. Sep 6, 2007 #42 of 113
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,335
    2
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    +2
     
  3. Sep 6, 2007 #43 of 113
    Dr_Diablo

    Dr_Diablo Dr_Diablo

    916
    0
    Nov 23, 2003
    Midwest
    Are there any plans to "fix" the problems with the S3 that have plagued this unit for nearly a year now ? :confused:
     
  4. Sep 6, 2007 #44 of 113
    Globular

    Globular No time to hack

    203
    0
    Jun 9, 2004
    Groton, MA USA
    Fixed for me too! 2 SA single stream cards, Charter Cable in Groton, MA. Frequent glitches before the update, so far haven't noticed any, but that was just a brief 30-45 minutes last night.

    I'll try my optical audio connection again. We couldn't use it before because it dropped out so often, HDMI audio worked fine.

    Pony, give a HUGE "attaboy" to the team that fixed this. You guys have done a lot to restore our confidence in TiVo.

    -Matt
     
  5. Sep 6, 2007 #45 of 113
    pfibiger

    pfibiger New Member

    11
    0
    Apr 24, 2007

    Advertisements

    It is extremely frustrating to see this fixed for the TivoHD, and not hear a peep about if/when it's going to be fixed for the S3. The problem was reported, even acknowledged by Tivo well before the HD was released. Every time TivoPony comes on here to talk about an update, I hope that it'll be for the S3 as well, but when people ask in the comments, no one ever follows up.

    I had my cable company out half a dozen times, every run of cable from the pole to my house was replaced, i've had 3 different sets of cable cards. I've done my part. I would really, really appreciate it if you could sort this out :)
     
  6. Sep 6, 2007 #46 of 113
    KevinG

    KevinG Member

    324
    16
    Sep 3, 2003
    Mt. Laurel, NJ.
    Here's another vote for this to be fixed on the s3. I've got two of them, each with 2 SA cards...and they both desperately need this fix.
     
  7. Sep 6, 2007 #47 of 113
    Dr_Diablo

    Dr_Diablo Dr_Diablo

    916
    0
    Nov 23, 2003
    Midwest
    Wonder just how many of the S3 users are out there having endured this ongoing problem for much too long ???
     
  8. Sep 6, 2007 #48 of 113
    rainwater

    rainwater Active Member

    7,066
    5
    Sep 21, 2004
    The issue fixed for the TiVoHD has nothing to do with the S3. The bug in the THD was affecting all SA card users. Whereas the issue with the S3 does not. Plus, the fact that the hardware is different (i.e. different drivers), there really is no way to compare the two issues.
     
  9. Sep 6, 2007 #49 of 113
    triumfantgary

    triumfantgary New Member

    1
    0
    Sep 5, 2007
    All my sound issues (Dolby using DO cable) are now fixed.

    Audio drop out and audio poping while changing channels.

    Thanks for the fix~
     
  10. Sep 6, 2007 #50 of 113
    Dr_Diablo

    Dr_Diablo Dr_Diablo

    916
    0
    Nov 23, 2003
    Midwest

    It is welcome news that you have found the source for the problem with the Tivo HD... Excellent work there TivoPony...

    Now ? What is a reasonable projection date for a "fix" of the S3 problems ?
     
  11. Sep 6, 2007 #51 of 113
    SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,335
    2
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    Thats a presumptive statement given that nobody here knows the root cause of the TivoHD issue. TivoHD implementation may have led to much higher probability of occurence..... or Not.... Without root cause, you cant tell.
     
  12. Sep 6, 2007 #52 of 113
    Chimpware

    Chimpware New Member

    334
    0
    Jan 30, 2002
    Thanks for the update TP. It appears from limited testing (I am traveling and cannot really test well) my wife reports the issue is resolved. Thanks to the Tivo engineers who remedied this issue. I am very excited to be a strong advocate of Tivo again!
     
  13. Sep 6, 2007 #53 of 113
    nick58b

    nick58b New Member

    8
    0
    Jul 28, 2007
    Santa...
    Appears to have fixed my pixelization/audio issues too. Cox cable in Santa Barbara, 2 SA cards. Thanks!
     
  14. Sep 6, 2007 #54 of 113
    d_anders

    d_anders Sr Legacy Member

    861
    26
    Oct 12, 2000
    Twin Cities...
    It's a reasonable question, but do you need to ask it 3 times in the same thread? There are others with S3s here, they'll be asking the same question too...and they have more credibility and get more of my sympathy....you had a TiVoHD and got impatient, and knowingly bought the S3 with some of the same related issues.

    I can only hope that the new work from 8.1x TiVoHD code base can be incorporated into the 8.3x S3 code base asap so that S3s can reap all the pixelation fix and mcard goodness, and the TiVoHD begins to enjoy faster menus (updated indexing, etc.), and also unofficial eSata support.

    Performance Stablization of the codes bases certainly require the priority, but I also want to see MRV and TiVo2Go added this Fall too....especially MRV.

    I want my full TiVo DVR experience coupled with HD (even if they only support SD MRV/TTG as the first step...so that at least my S2DT get also get other content as well.)
     
  15. Sep 6, 2007 #55 of 113
    foamy909

    foamy909 Member

    61
    0
    Mar 29, 2005
    I have to agree. I want them to at least examine if the fix could be implemented on the S3 as well. I have SA cablecards and initially pixellation was not that bad, but it has progressively gotten worse, especially on encrypted channels. I have had my cableco come out and check signal strength as well, which was pretty much eliminated as the cause.
     
  16. Sep 6, 2007 #56 of 113
    Berkshire

    Berkshire New Member

    11
    0
    Jul 1, 2007
    +3
     
  17. Sep 6, 2007 #57 of 113
    sls3000

    sls3000 New Member

    1
    0
    Aug 9, 2007
    I can't for the life of me get it to download, how do I force it?

    Thanks,
    Scott
     
  18. Sep 6, 2007 #58 of 113
    MirclMax

    MirclMax Ancient Member

    1,133
    0
    Jul 12, 2000
    While I continue to think that this has made things MUCH better .. I do have to report that I noticed some audio dropouts last night ..was only watching "Live TV" .. had several drop outs during "Power of 10" .. but didn't have a chance to check into it much. Heard a dropout on another show ... rewound, played it again, and there was no dropout.

    Obviously, need to watch more TV to have a better report...

    2x SA cards + HDMI + Dolby Digital + 1080 fixed

    -MirclMax
     
  19. Sep 6, 2007 #59 of 113
    cr33p

    cr33p New Member

    644
    0
    Jan 2, 2005
    Ann Arbor MI
    Go in to messages and settings>settings>phone and network> then click on connect to tivo service now. Then once its done check the system info screen to see if it says pending restart for status and if it does tell the machine to reboot
     
  20. Sep 6, 2007 #60 of 113
    mojotwo

    mojotwo New Member

    7
    0
    Jul 25, 2007
    Fixed my pixelization/audio issues. Time Warner Cable in San Diego, Ca. 2 SA cards.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements