New TiVo Series 3 Fall 2007 Software Update:

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by GrantParkGuy, Sep 20, 2007.

  1. Oct 4, 2007 #341 of 367
    rodalpho

    rodalpho New Member

    486
    0
    Sep 12, 2006

    Advertisements

    I wouldn't say extremely difficult, but it's definitely worse than it was. I really hope they fix it.
     
  2. Oct 4, 2007 #342 of 367
    cwoody222

    cwoody222 Well-Known Member

    12,045
    495
    Nov 13, 1999
    Buffalo, NY
    I haven't experienced anything wrong with Fwd skip, but Rew skip does get "stuck" sometimes. I found quickly pressing it twice frees it up. Not a huge deal at all to me. The most minor of inconveniences.
     
  3. Oct 4, 2007 #343 of 367
    bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    26,242
    114
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    The 30 second skip lag doesn't seem to always happen on NON HD recordings. Try it on an HD Recording and you will see that the picture lags behind the button presses unless you push the buttons very slowly. It's more than doubled the amount of time it takes to navigate through commercials now. You can't tell when you have reached the beginning of the show and then the lag in instant replay makes it even worse. It's pretty much ruined the way I navigate and it's frustrating the crap out of me. I consider this a huge problem. The S3 now has the same crappy response that my Comcrap box has. I wish to hell TiVo would at least communicate with us that they acknowledge the problem and that they intend to fix this. :confused:
     
  4. Oct 4, 2007 #344 of 367
    bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    26,242
    114
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    You and me both Brother. This sucks. I'm a TiVo fanboy but even I can't bring myself to defend TiVo on this one. They have broken my S3 and made it worse. Now my navigation is all messed up, and I'm constantly reminded of this lousy update that I never wanted. Opting out would be a god send.
     
  5. Oct 4, 2007 #345 of 367
    rickfriele

    rickfriele New Member

    27
    0
    Aug 13, 2007
    Henderson, NV

    Advertisements

    Just got my update this morning. Are there any bug fixes in this update? I have been having trouble with my Cox cable cards losing the handshake therefore resulting in black video on HD channels during recordings.
     
  6. Oct 4, 2007 #346 of 367
    cwoody222

    cwoody222 Well-Known Member

    12,045
    495
    Nov 13, 1999
    Buffalo, NY
    I record a ton of prime time HD shows and have been doing so with 9.1 for 2+ weeks (I got it the first day). Honestly I haven't even noticed it with 30-sec skip at all. I didn't notice it in 3 hours of HD recording last night.

    Different people's perceptions, I guess.
     
  7. Oct 4, 2007 #347 of 367
    HGluckman

    HGluckman New Member

    2
    0
    Aug 28, 2006
    I've read the entire thread, and I'm amazed that only one person reported this problem, and no one has reported the other problem with Browse by Channel.

    Over the last few days I've received the 9.1 update on both my S2 and S3 TiVos. In both, Browse by Channel, which I use all of the time for scheduling, starts on the lowest channel instead of the last channel browsed. In addition, scrolling though days, does not change the listed programs. You have to manually scroll (either using down arrow, or page down) to the program you're interested in.

    Has anyone else seen this? I guess I'll call it into TiVo, and see what they say.

    Howard
     
  8. Oct 4, 2007 #348 of 367
    lessd

    lessd Well-Known Member

    7,963
    94
    Jan 23, 2005
    CT
    I had 9.1.L5 with that problem but its fixed with 9.1 (no .L5), and other small bugs are fixed with the final V9.1.
     
  9. Oct 4, 2007 #349 of 367
    Timber

    Timber Active Member

    1,622
    0
    Apr 28, 2002
    NoVA
    My TiVo Series 3 has been "Preparing the service update. This may take up to an hour, possibly longer." for at least 3 hours now. Should I be concerned???

    Thanks!

    -=Tim=-
     
  10. Oct 4, 2007 #350 of 367
    RoyK

    RoyK New Member

    2,935
    1
    Oct 22, 2004
    SW VA

    Not on mine. I have this problem plus also on the browse by channel screen if you have the schedule for some date/channel displayed then go left and change the date the displayed schedule doesn't change. You have to change the channel to get it to change or go into the displayed schedule and scroll up.
     
  11. Oct 4, 2007 #351 of 367
    Timber

    Timber Active Member

    1,622
    0
    Apr 28, 2002
    NoVA
    Rebooted (at TiVo's suggestion). Everything fine. :)

    -=Tim=-
     
  12. Oct 4, 2007 #352 of 367
    SMB-IL

    SMB-IL Member

    57
    5
    Mar 5, 2003
    Chicago, IL
    I haven't noticed this one mentioned: when deleting a show from the ToDo list (like those Daily Show repeats that Comedy Central can't seem to fix on Mondays!), if you delete directly from the listing, the cursor will jump back to a different spot on the list instead of where you came from. For example, I deleted a show on Oct 15th and after the "Are you sure?" screen, the listing came back to Oct 4th. If you press Select on the show and THEN delete it, this doesn't happen. It may be that whatever keeps track of where you are on the listing is not being updated unless you Select into a show description.

    And what's with the new BIGGER font? It's making everything bigger and more crowded than it used to be. (Mon 10/1510:00PM The Daily Show w...) Ugh!

    On the "Browse by Channel", I'm also having the issue with it going back to the first channel -- my software version is 9.1-01-2-648, no .L5.

    And not an issue with the update, but something that's always bugged me: why can't the date and channel be stacked vertically on the "Browse" screens so that there's space for an icon showing something that's already scheduled to record AND more importantly, space to see a more complete title? With the crowding on other screens, the Browse screen seems to be wasting a lot of screen space. Just my $.02.
     
  13. Oct 4, 2007 #353 of 367
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    Yep, I've noticed this one also. I'm doing the same thing (only I'm getting rid of duplicate Cramer recordings in ToDo list). It seems to jump back 6-8 entries in a random fashion.
     
  14. Oct 5, 2007 #354 of 367
    Puppy76

    Puppy76 Well-Known Member

    1,443
    45
    Oct 6, 2004
    My 590 Series 2 seems slower after the update, and I've noticed a new bug.

    I've got several manual recordings set up for channel 0 for 5 minutes at different times, in order to shut off the recording (both to make the unit quieter, and to probably help with the hard drive's longevity).

    Since the update I sometimes see one of the "recordings" left in the Now Playing list and have to delete it. Even stranger, my season pass entries cause my unit to stop responding if I try to view them. I click select on one, and it switches to a blank screen for as long as I've left it like that (probably 15 minutes or so). The background animation seems to still run, so it's not completely locked up or anything, but it's totally unresponsive-I've had to pull the plug on it twice last night until I figured out it was those "blank" season passes that were doing it, and not "real" ones.

    I'm not sure yet if it's fixed a minor issue I had where I'd hit back on certain screens and it would go back to the wrong show/season pass/etc. It wasn't really that annoying, and not something you needed to see every day.

    So far I like the spiffy new look, but otherwise wish I could go back to 8.x.
     
  15. Oct 5, 2007 #355 of 367
    aymanme

    aymanme Member

    79
    0
    May 8, 2001
    Austin, TX
    Mine has had this problem for months (TWC/Austin S3, pre-9.1). The only solution that I have found is to reboot. Unfortunately the reboot takes so long, and annoys me enough, I just blow off the rest of the show. To have better luck, I have been rebooting before I go to sleep and hoping that it is able to stay running through the next day. It usually makes it at least half the day, but craps out in the evening.
     
  16. Oct 5, 2007 #356 of 367
    drosoph

    drosoph Distinguished Member

    493
    0
    Mar 21, 2000
    Allen, TX, USA
    (4) units upgraded to 9.1 -- One required manual unplugs for 2 days to get it to eventually get through the install process.

    9-second replay used to show the video on each click, now it just moves the progress bar ticker and shows video a second after i've stopped hitting the button. Kinda defeats the "I just went past the start of a show after a commercial .. so I hit 9-second replay button a couple times .. i just have to guess"
     
  17. Oct 7, 2007 #357 of 367
    lrhorer

    lrhorer Active Member

    6,933
    10
    Aug 31, 2003
    San...
    One of my S3s did the same thing. I went away for 6 hours and came back, but it was still hung. Pulling the plug and putting it back brought up the TiVo with the new software working just fine. The other one came up after about an hour, but was having problems. I had to manually reboot it.
     
  18. Oct 7, 2007 #358 of 367
    lrhorer

    lrhorer Active Member

    6,933
    10
    Aug 31, 2003
    San...
    There is, and in fact it's rather simple, but you have to hack the TiVo, which voids its warranty.
     
  19. Oct 7, 2007 #359 of 367
    Adam1115

    Adam1115 Well-Known Member TCF Club

    36,988
    3,700
    Dec 15, 2003
    Denver ish
    That doesn't sound legal. (Magnuson-Moss)

    If I replace my hard drive and later a tuner goes out.. They would have to prove it was related to the hard drive upgrade.
     
  20. Oct 7, 2007 #360 of 367
    TydalForce

    TydalForce Active Member

    1,035
    1
    Feb 8, 2006
    Philadelphia...
    It's more along the lines of... if you opened the case, and something inside the case broke, you can't prove that you didn't do something else while inside -- maybe you dropped a screw in the wrong place, for example.

    They can't prove that you did, but you can't prove that you didn't.

    If you do upgrade the hard drive, keep the original handy so you can swap it back in and hope they don't notice
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements