New TiVo HD Software Update

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by TiVoPony, Aug 16, 2007.

  1. Aug 17, 2007 #61 of 196
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    2
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area

    Advertisements

    Previously, I was seeing intermittent pixelization about five times per hour (sometimes more, sometimes less) on Verizon FiOS with 2x Motorola S-Cards.

    In two hours since the update, I have yet to see any pixelization on any channel. :up: :up: :up:
     
  2. Aug 17, 2007 #62 of 196
    jazmaan

    jazmaan New Member

    74
    0
    Aug 30, 2002
    I have no idea what you're going on about. But that's ok. According to one of your other posts today, you won't be here tomorrow anyway.
     
  3. Aug 17, 2007 #63 of 196
    dolfer

    dolfer Miles Standish Proud

    722
    0
    Nov 3, 2000
    Milford,...
    Thanks Pony for the update on the update! :up:

    I will keep you guys posted on any improvements. Tonight was a bad pixelation night for me. I am hoping this alleviates some of that.

    I am downloading it right now. Will do an install. Maybe a cold reboot. Hopefully by 1:30am or so it will all be gold... It's a miracle that I remain employed!

    Later, D
     
  4. Aug 17, 2007 #64 of 196
    Chimpware

    Chimpware New Member

    334
    0
    Jan 30, 2002
    Dude you are posint in a thread for a software update to fix an issue you did not have and you are posting results "after the fix" as if the update applied to an issue you were having. If that is not clear you are almost as dense as you sound.

    No on with this issue is interested in people posting "did not have pixelation, still do not have it after the software update to fix it", particulary when you post in a way that implies you had it before and it is gone now.
     
  5. Aug 17, 2007 #65 of 196
    brermike

    brermike Member

    211
    0
    May 31, 2006
    Johns Creek, GA

    Advertisements

    I hate to contribute to this, but can we leave the bickering out of this forum. I agree, let's leave this thread about the software update fix. If the software works, mention it. If it doesn't, mention it. It doesn't matter whether or not it worked before since sometimes new fixes cause even newer problems.

    Back on topic, I had intermitant pixelation before and so far tonight since the update (about 3 hours), not a block of pixelation has occured. I hope others are as fortunate as I am.
     
  6. Aug 17, 2007 #66 of 196
    Killthee

    Killthee New Member

    4
    0
    Jan 17, 2004
    Thanks for the feedback. The pixelation was the only thing holding me back from switching to FiOS TV and a TiVo HD. :D
     
  7. Aug 17, 2007 #67 of 196
    TiVoDoughBoy

    TiVoDoughBoy New Member

    70
    0
    Nov 7, 2004
    So far so good -- about two hours since I forced the download of the updated and restarted, no pixelation at all thus far. Was seeing intermittent before (Comcast in suburban Philadelphia with M-Card).

    Thanks TiVo for validating my faith (so far)!
     
  8. Aug 17, 2007 #68 of 196
    jhershauer

    jhershauer New Member

    22
    0
    Jul 25, 2007
    Phoenix, AZ...
    Well, unfortunately, I experienced no change at all with this latest update. I played with it quite a bit, did an extra reboot, and even tried leaving the Tivo HD unplugged for a bit before starting it back up. I'm still getting as many as 8-10 pixelation events per minute, ranging from a couple of lines of macro blocking across the screen to nearly full screen macro blocking. I'm also getting pixelation on my over-the-air HD channels when the cablecards are installed, and that's with 100% signal stength.

    I've now gone a step further in attempting to rule out the cablecards themselves, the cable signal level, and the cable run between the wall and the Tivo HD: I plugged my RG6 cable (same one that was going from wall into Tivo HD) and one of the cablecards directly into my Sony SXRD TV. I've been watching NBC in High Def from Cox (Channel 712) for 25 minutes without any sign of pixelation.

    I'm not ready to completely give up on Tivo yet. I'll try returning this one and getting another unit in case I just got a bad one. It sounds like the people that are seeing improvements with this software update were having less frequent pixelation events than I was prior to the update. If I get pixelation just a few times in an hour show, I'll be fine, but having it every few seconds is just way too distracting, and ruins the point of having HD.

    Jeff
     
  9. Aug 17, 2007 #69 of 196
    brermike

    brermike Member

    211
    0
    May 31, 2006
    Johns Creek, GA
    Sorry to hear about your experiences. Perhaps, the box swap will work. You are correct though. I had only minor pixelation issues to begin with (1-5 times an hour). After the software update and 4 hours of watching, not a spec of pixelation. I'm also using motorolla cars if it matters.
     
  10. Aug 17, 2007 #70 of 196
    gespears

    gespears Member

    402
    4
    Aug 10, 2007
    Phoenix
    Info screen shows I'm running B2, but not much help. Especially during recordings. Come on Tivo, keep burning the midnight oil. I've only got a couple of weeks left!
     
  11. Aug 17, 2007 #71 of 196
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    2
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    It sounds like the latest update eliminates the last of the pixelization with Motorola CableCards, but does little about the pixelization issue when Scientific Atlanta CableCards are used.

    Is anyone with Motorola CableCards still having pixelization issues?

    Did anyone with Scientific Atlanta CableCards see a noticeable improvement with this update?
     
  12. Aug 17, 2007 #72 of 196
    BigClarkDogg

    BigClarkDogg New Member

    6
    0
    Jul 29, 2007
    No noticeable difference on the 2 Scientific Atlanta Cable Cards for me. Still patiently waiting to love my TIVO!
     
  13. Aug 17, 2007 #73 of 196
    Guy Kuo

    Guy Kuo New Member

    55
    0
    Feb 10, 1999
    Seattle, WA
    Looks promising, but have done only an hour of viewing with vers B2. No pixellation seen at all so far. (Two Motorola cablecards here)
     
  14. Aug 17, 2007 #74 of 196
    TiVotion

    TiVotion Early Adoptersaurus

    1,226
    55
    Dec 6, 2002
    Tampa, FL
    Ok, I think that we need to break out the troubleshooting efforts post-b2 software update by provider/cablecard manufacturer.

    If what I'm reading here is correct, people with Motorola S-cards (generally Verizon FIOS) have noticed a definite fix for the blocking issue post-update, and people with Scientific Atlanta cards (other providers) are reporting that their issues were not resolved after the update.

    Again, I'm one of those with Verizon FIOS and 2 Moto S-cards in my THD box, and b2 appears to have cleared up the blocking issues with my THD box after a night of viewing.

    In fact, here's something interesting. I recorded a show exactly 1 hour PRIOR to downloading and installing the b2 update, and there is blocking recorded in the stream of that show. I can rewind the program and see the blocking in the exact same spot(s) a dozen times - and it occures every 1-5 minutes (this was a local news show broadcast on an HD channel). However, I have yet to see blocking occur since the b2 update was installed.

    I wonder if the issue now has something to do with SA cablecards?
     
  15. Aug 17, 2007 #75 of 196
    Globular

    Globular No time to hack

    203
    0
    Jun 9, 2004
    Groton, MA USA
    I too am still seeing the pixelation after the update :( Limited testing this morning before heading out to work, but it seems to be about the same as before. Maybe a little less of the screen occasionally (like the bottom tenth sometimes), but roughly the same frequency, etc.

    I have two SA CableCards, Charter cable, Groton, MA. I didn't check the signal strength this morning, but before it was pegged at 100% (I have an amplifier installed).

    Not too happy...

    -Matt
     
  16. Aug 17, 2007 #76 of 196
    Zaph32

    Zaph32 New Member

    138
    0
    May 22, 2000
    Is the pixelization a known thing limited to only S-Cards?

    I haven't seen it at all on 2 units with M-Cards.
     
  17. Aug 17, 2007 #77 of 196
    Chimpware

    Chimpware New Member

    334
    0
    Jan 30, 2002
    From most accounts, yes, and now it appears that it is Scientific Atlanta SCards are the only ones still experiencing macroblocking issue.
     
  18. Aug 17, 2007 #78 of 196
    TXTivoUser

    TXTivoUser Jeep Ninja

    455
    0
    Nov 27, 2002
    Denton, Texas
    Well - it appears this update didn't fix anything for me.

    I can't say for sure whether or not it's gotten better or worse since I only had my CC (Moto) installed for 8 or so hours before the new update was released.

    Noticed both the MB and pixilization on b1 and b2, analog, SD, HD unencrypted, HD encrypted.

    I had previously seen the pix. and MB issue in the TiVo menus a few times when setting up my wishlists. I don't think I saw it post b2 update, but I didn't spend a lot of time in there last night either.

    Something I did notice in my setup...I had the most occurences of MB and pix (and less frequently an audio drop out of <1s that went with it) after I would FFW or REW a recorded show. I can't say for sure if I saw it when I would do the same on a live TV show.

    So, for those that care...
    Motorola S-Cards x 2
    TivoHD b2 release
    FIOS in N. Tx.

    When my CC's were installed, I noticed a SNR of right around 37dB, and 100% signal strength on both cards.

    If anyone (TiVo folks included) wants more information, just ask and I'll do what I can to provide it.

    I'm happy to see updates coming out and I'm still positive about that TiVo will get it all worked out, so I don't think I'm going anywhere any time soon.

    Thanks for the effort TiVo!
     
  19. Aug 17, 2007 #79 of 196
    dolfer

    dolfer Miles Standish Proud

    722
    0
    Nov 3, 2000
    Milford,...
    Lucky me... I just got the update last night. Still noticed pixelation but fell asleep before I could really analyze things and note whether there are any improvements in terms of frequency and severity.

    I am actually having an ADDITIONAL problem... Unintended fast forward skips of 5-10 minutes! Basically I fast forward as normal and all of a sudden a big block of the program zooms by. Apparently some S3 users have had this problem but I haven't seen a Tivo HD user report it yet. Things just keep getting worse for me.
     
  20. Aug 17, 2007 #80 of 196
    jazmaan

    jazmaan New Member

    74
    0
    Aug 30, 2002
    Well we've had at least one report of someone with Moto cards still getting pixellation. Is there anyone here with SA cards who is now getting zero pixellation?
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements