New Series3 Update

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by TiVoPony, Feb 12, 2007.

  1. Mar 1, 2007 #981 of 1039
    TiivoDog

    TiivoDog FIOS Fast!!!

    238
    0
    Feb 14, 2007
    Central PA

    Advertisements

    It looks like the switch has now been completely thrown as I have just worked the TivoCast Option through its paces on my 1 Series3 - checking the others as we speak.
     
  2. Mar 1, 2007 #982 of 1039
    TiivoDog

    TiivoDog FIOS Fast!!!

    238
    0
    Feb 14, 2007
    Central PA
    Yes, if you force a connection, the functionality will now be downloaded for TivoCast & Guru Guide, however there is currently some type of disconnect with the Guru Guide. I have entered my Tivo PW on 2 of my boxes and I am receiving an error as it was unable to be processed.

    Hopefully, everyone else will get this update, as well :D
     
  3. Mar 2, 2007 #983 of 1039
    cokyq

    cokyq New Member

    156
    0
    Jan 21, 2007
    Dallas/Fort...
    This may be a "stupid" question...

    Do you have to force a download to get the TiVoCast option, or will it download through normal daily connects?
     
  4. Mar 2, 2007 #984 of 1039
    Maeglin

    Maeglin New Member

    366
    0
    Sep 27, 2006
    Norcross, GA
    Daily connects will grab it. I've personally not forced a connection in at least a week, but I checked last night and it was there.
     
  5. Mar 2, 2007 #985 of 1039
    dbenrosen

    dbenrosen New Member

    462
    0
    Sep 20, 2003
    New Jersey

    Advertisements

    I've had this problem as well, but I think it predates 8.1. Usually I get it watching English Premiere League Football (soccer) on Fox Soccer Channel. Just rewinding the buffer a tiny bit will fix it. The audio is actually in the buffer. Even if I then jump back to the end (live point) the audio is back. I've also seen the video be a little jumpy, as if it is advancing frame by frame in slow motion even though it is live, with no audio.
     
  6. Mar 2, 2007 #986 of 1039
    malakai

    malakai New Member

    1
    0
    Mar 2, 2007
    I sure hope the Series 3 will have the same features as the Apple TV. Play videos from my Mac on a Series 3? Wouldn't that be the most epic feature? Let's pray.
     
  7. Mar 2, 2007 #987 of 1039
    btwyx

    btwyx Substantive Member

    11,343
    6
    Jan 16, 2003
    Mountain...
    The Series 3 won't play video from anywhere, even Windoze. The Mac does have a video client now, if you have a TiVo (currently only Series 2s) that'll talk to it. You have to buy Toast to get it.
     
  8. Mar 2, 2007 #988 of 1039
    Leo_N

    Leo_N Lucky 200 member

    536
    4
    Nov 12, 2003
    Wisconsin, USA
    Or you can use pipakin's free version that does more, see this thread:

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=337822&page=1&pp=30

    Still S2 only, until (if/when) the S3 gets TTG then it is supposed to work on the S3 also.
     
  9. Mar 2, 2007 #989 of 1039
    cokyq

    cokyq New Member

    156
    0
    Jan 21, 2007
    Dallas/Fort...
    Should we pray?
     
  10. Mar 2, 2007 #990 of 1039
    cwoody222

    cwoody222 Well-Known Member

    11,964
    455
    Nov 13, 1999
    Buffalo, NY
    You're funny
     
  11. Mar 2, 2007 #991 of 1039
    btwyx

    btwyx Substantive Member

    11,343
    6
    Jan 16, 2003
    Mountain...
    That's somewhat confusing as to whether it supports Macs. The post you link to mentions Windows only. The Sourceforge page mentions Unixen, but only seens to have a Windows installer.
     
  12. Mar 2, 2007 #992 of 1039
    Leo_N

    Leo_N Lucky 200 member

    536
    4
    Nov 12, 2003
    Wisconsin, USA
    According to posts within the thread, people have gotten it running on Ubuntu, Windows, and OSX. Haven't read it in the last week or so, so possibly more have been added.
     
  13. Mar 2, 2007 #993 of 1039
    ashu

    ashu User title defunct

    9,158
    0
    Nov 8, 2002
    MD
    I'll cue the music ...

    [​IMG]

    [​IMG]
     
  14. Mar 2, 2007 #994 of 1039
    stevenkriege

    stevenkriege stevenkriege

    5
    0
    Mar 2, 2007
    Los Angeles
    Hi all -

    I recently got my Tivo S3 HD DVR setup with cablecards (from Time Warner) and such, but found a peculiar problem I was hoping someone would have a fix for. There are certain HD and SD channels that are completely missing, even though my subscription includes these channels and they are selectable in my program guide. I basically just get a black screen and no audio or video. I have my Tivo connected directly to my Sharp 720p LCD TV so there is no reciever to interefere with the signal.

    Time Warner seems to think it's a Tivo issue. I didn't think so, but saw a couple of posts on this forum mentioning that the 8.1 firmware fix could potentially fix this issue.

    Any idea what could be causing this and what a cure for it might be?

    Thanks for your help.
     
  15. Mar 2, 2007 #995 of 1039
    BigMaxie

    BigMaxie New Member

    23
    0
    Mar 2, 2007
    OHIO
    Well, you won't know until you look after 8.1 is downloaded but here's what to do.

    Go to the problem stations. Then go to Tivo Cental, Messages and Settings, and then Diagnostics. Scroll down until you find the tuner with the problem channel. Check to see that the PCR PIDS and Video PIDS are matching.

    If they don't match then that's the problem and it will be a TW issue. Now how you go about fixing this can be difficult. I saw one member who got hold of the fax number of his local areas head honcho and he worked it out that way. Another way is to get to someone in head end and tell them about the pids you are seeing.

    This must be fixed at head end. There is nothing TiVo can do about it if indeed you see the settings I described. Good luck.
     
  16. Mar 2, 2007 #996 of 1039
    CraigHB

    CraigHB __________

    809
    0
    Dec 24, 2003
    Reno, NV
    There's a sticky post you should look at. The problem you're having is pretty common. Could be bad card(s), incorrect setup on TW's end, or a problem with communications. Browse the official TW cablecard thread for solutions. BTW, 8.1 has now been fully deployed so your box should already be updated. It might be waiting for a reboot for the service update to install. In any case, it's probably not going to fix your cablecards.
     
  17. Mar 2, 2007 #997 of 1039
    ashu

    ashu User title defunct

    9,158
    0
    Nov 8, 2002
    MD
    You can ALSO request TiVo to escalate/contact TWC in your area and push them to fix their boo-boo (if i IS their fault)
     
  18. Mar 2, 2007 #998 of 1039
    plmills

    plmills New Member

    28
    0
    Jan 17, 2005
    Springfield,...
    Just noticed Tivocast and Guru Guides have now shown up on my "Find Programs" menu on my Series 3. I can now manage Tivocast recordings from the TiVo interface.
     
  19. Mar 3, 2007 #999 of 1039
    ThreeSoFar

    ThreeSoFar FourNow...WaitFive

    5,436
    2
    May 24, 2002
    Baltimore
    Hey, cool!

    Just signed up for a few.

    None coming down yet, at least none showing as "recording" now.

    And I don't see any in the To-Do list either.

    Seems odd....
     
  20. Mar 3, 2007 #1000 of 1039
    cherry ghost

    cherry ghost Well-Known Member

    6,466
    387
    Sep 13, 2005
    Chicago
    They never show up in the To-Do List. Watch for the blue light.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements