New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. Sep 12, 2019 #12301 of 12623
    mayeri

    mayeri Member

    49
    4
    Oct 19, 2014
    thanks. somehow I lost the start NPL flag and Loop in GUI during the update.
     
  2. Sep 13, 2019 #12302 of 12623
    reneg

    reneg Well-Known Member

    1,104
    203
    Jun 19, 2002
    I have found a workaround to the issue with kmttg freezing when disconnecting and reconnecting a Remote Desktop Connection to the computer running kmttg. It looks like it's a graphics driver issue. In Windows 1903, Microsoft enabled a new Graphics Remote Display Adapter for RDP by default. This explains why I started to see a problem after updating to Windows 1903.

    There is a setting which allows you to revert to the previous graphics driver method prior to Windows 1903. While the issue described in the linked post is not the same issue I saw, this Group Policy Editor (gpedit) setting to disable WDDM did resolve my issue: Remote Desktop broken on Windows 10 1903, but only on one PC... - Page 2 - Windows 10 Forums . I applied this gpedit to both computers that were having the problem and kmttg no longer freezes.
     
  3. Sep 13, 2019 #12303 of 12623
    minimeh

    minimeh Vanity Phrase Here

    333
    73
    Jun 20, 2011
    San Francisco
    Maybe since you are using RDP and still having frozen GUI issues, you might want to do a repair upgrade on both the client and server machines.

    [Edit]
    Posted before seeing your possible solution with the graphics driver.
     
  4. Sep 13, 2019 #12304 of 12623
    billfark

    billfark New Member

    23
    1
    Jan 10, 2011
    Hello - I use Pytivo to do most of the things I used to do with Tivo Desktop, and things have been going well for the year or two that I've been using it.

    Last week, I noticed that the transfer speed when downloading shows to my Tivo from a shared network folder has become very, very slow. An hour-long show used to take 5-10min, but now takes almost 45min. I've restarted all of my equipment, including my wireless router, but nothing has fixed the problem. I have not made any recent changes to my home network, and all speed/download tests indicate that my network is performing the same as it always has, except for the slow Pytivo transfer.

    Is this happening to anyone else all of a sudden?

    Thanks,
    Kevin
     
  5. Sep 13, 2019 #12305 of 12623
    ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    11,262
    826
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    If you are using Wireless G/N, look into your wireless settings on your wireless router, for Wireless Channel. Be sure its not set to AUTO, rather to set it to channel 11. Much of the other channels has interference that will slow data down, even though you are getting as high as 100% signal. Other things that can cause interference are Microwaves, Landline cordless phones, radios. Be sure these are at least 3 ft away from the router and your connecting devices.
     
  6. Sep 14, 2019 #12306 of 12623
    JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    18,911
    3,408
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...
    If you are using a series 4 or better, you can get an exact number. Network Settings, Network Diagnostics, Transfer History shows the speed. With a Premiere it shows time also. I keep a small 1GB file on all my computers to do a quick test. Also, with Windows you can watch the transfer with Task Manager (Performance). Between all my basic Roamio boxes I get about 93Mbps either way on Ethernet. Watching the transfer with Task Manager might help to see if there are dead spots.
     
  7. Sep 16, 2019 #12307 of 12623
    shiffrin

    shiffrin Member

    245
    3
    Aug 23, 2000
    Lancaster, PA
    I'm getting very confused by what is happening with KMTTG. I have been using it for years with no problems. I am working on moving to a new computer and about a week ago I installed KMTTG on the new one. I used the same .ini files from my old computer. I recently noticed that shows recorded from the Food Network and transferred to my computer by KMTTG do not have any video, just audio. I should mention that I run the program from a service, so the auto.ini should be what controls what is happening. Most of my recordings are working fine, but Food Channel and one other channel are not. I have Comcast as my cable provider.

    I did a lot of searching for the source of this problem and found some mention that I should be using TS downloads which I thought I was. Here is the section from my auto.ini file:

    <title>
    .*
    <options>
    enabled 1
    tivo all
    TSDownload 0
    metadata 0
    decrypt 1
    qsfix 0
    twpdelete 0
    rpcdelete 0
    comskip 0
    comcut 0
    captions 0
    encode 0
    custom 0
    suggestionsFilter 1
    useProgramId_unique 0
    encode_name ff_droid
    comskipIni none

    I have tried it with TSDownload set to 0 and 1 and the only difference is that with it set to 0, it downloads very fast. I though a 0 would be a PS download and take a longer time.

    I have tried many variations and am totally confused by what has been happening.

    I also seem to have to edit the auto.ini with a text editor since using the KMTTG Auto Transfers->Configure menus don't save any changes to the <title> section. I'm assuming that using .* under <title> will control all recordings.
     
  8. Sep 16, 2019 #12308 of 12623
    reneg

    reneg Well-Known Member

    1,104
    203
    Jun 19, 2002
    It sounds like you're starting kmttg in a different directory than you are editing the config.ini. You shouldn't have to edit .ini files directly. Should be able to use either of the Configure options under either File or Auto Transfers.
     
    Last edited: Sep 17, 2019
    kpeters59 likes this.
  9. Sep 17, 2019 #12309 of 12623
    billpiper

    billpiper Member

    66
    7
    Sep 17, 2015
    Richmond, VA
    Installed VideoRedo 6 and started getting the following error:
    >> Running qsfix on C:\Users\billp\Desktop\Tivo\The Partridge Familys02e23Alls War in Love and Fairs.TiVo ...

    C:\WINDOWS\system32\cscript.exe //nologo C:\Users\billp\Desktop\kmttg\VRDscripts\qsfix.vbs "C:\Users\billp\Desktop\Tivo\The Partridge Familys02e23Alls War in Love and Fairs.TiVo" "C:\Users\billp\Desktop\Tivo\The Partridge Familys02e23Alls War in Love and Fairs.mpg.qsfix" /l:C:\Users\billp\AppData\Local\Temp\VRDLock2467520192830267704.tmp /c:mpeg /v:mpeg2video

    qsfix failed (exit code: 0 ) - check command: C:\WINDOWS\system32\cscript.exe //nologo C:\Users\billp\Desktop\kmttg\VRDscripts\qsfix.vbs "C:\Users\billp\Desktop\Tivo\The Partridge Familys02e23Alls War in Love and Fairs.TiVo" "C:\Users\billp\Desktop\Tivo\The Partridge Familys02e23Alls War in Love and Fairs.mpg.qsfix" /l:C:\Users\billp\AppData\Local\Temp\VRDLock2467520192830267704.tmp /c:mpeg /v:mpeg2video

    C:\Users\billp\Desktop\kmttg\VRDscripts\qsfix.vbs(75, 7) WScript.CreateObject: Could not locate automation class named "VideoReDo.VideoReDoSilent".

    Checked the Wiki and

    1. Opened videoredo from installer (saw COM files registered message)
    2. kmttg service is installed: Status=Stopped, but updated the service w/my user just in case
    3. Ran videoredo as administrator just in case

    Removed Videoredo6 and reinstalled Videoredo5 and all works fine. Guess I will post on the Videoredo6 forum.
     
    Last edited: Sep 17, 2019
    mlippert likes this.
  10. Sep 17, 2019 #12310 of 12623
    mlippert

    mlippert Active Member

    289
    58
    Apr 2, 2010
    Massachusetts
    @billpiper I don't have any ideas, but please keep us informed. I haven't upgraded my VideoReDo yet.
    I intend to upgrade, but I'm going to hold off until I know about any issues (and solutions) for it to work w/ kmttg, hopefully on Win7.
    @Dan203 I haven't used VRD in a few weeks, nice to hear that v6 is out, but let us know if there are any caveats to making the upgrade continue to work w/ kmttg please.
     
  11. Sep 17, 2019 #12311 of 12623
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    49,116
    5,167
    Apr 17, 2000
    Nevada
    There are only a few minor differences in the API from v5 to v6 as long as you were using the "new" API in v5 and not the legacy API. v6 removes the legacy API completely, which we warned people about when v5 introduced the new API. The v6 API has just 3 changes I think would affect the current kmttg scripts...

    ProfilesGetProfileEnabled has changed to ProfilesGetProfileIsEnabled

    We added a new function to detect AdScan profiles called ProfilesGetProfileIsAdScan. (AdScan profiles will be returned as part of the list so you'll need to filter them)

    All of the old AdScan functions have been renamed to include "Interactive" at the front like so...

    InteractiveAdScanToggleScan
    InteractiveAdScanIsScanning
    InteractiveAdScanSetParameter
    InteractiveAdScanGetParameter
    InteractiveAdScanResetParameters

    Updating the scripts to use these changes should be trivial.
     
    SamuriHL, kpeters59 and mlippert like this.
  12. Sep 17, 2019 #12312 of 12623
    shiffrin

    shiffrin Member

    245
    3
    Aug 23, 2000
    Lancaster, PA
    I double checked and I'm starting kmttg in c:\kmttg and that is where the .ini file is located. When I modify the sleep time, that doess get changed, it is just the <title> section that isn't being changed.

    This is only affecting shows recorded from the Food Network and AMC (my "no video" problem, not the editing of the .ini file).
     
  13. Sep 17, 2019 #12313 of 12623
    reneg

    reneg Well-Known Member

    1,104
    203
    Jun 19, 2002
    Have you tried deleting the ".*" entries from the auto.ini and recreating it again from the UI to see if that helps?

    The no video, audio only downloaded file problem is typically trying to download a TS recorded file as a PS file. Setting TSDownload 1 is what you should use for the Food Network & AMC. I think I would try creating show title specific auto transfer entries in kmttg and disabling the ".*" wildcard download to test some Food Network & AMC show downloads with TS Downloads enabled next.
     
  14. Sep 17, 2019 #12314 of 12623
    billpiper

    billpiper Member

    66
    7
    Sep 17, 2015
    Richmond, VA
    So kmttg needs scripts updated to use VideoReDo 6
     
  15. Sep 17, 2019 #12315 of 12623
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    49,116
    5,167
    Apr 17, 2000
    Nevada
    Hmmm... Looking at the scripts in the kmttg source there could be a bit more work than I anticipated. Is anyone actually working on this?
     
  16. Sep 17, 2019 #12316 of 12623
    shiffrin

    shiffrin Member

    245
    3
    Aug 23, 2000
    Lancaster, PA
    Looks like I'm making some progress with your suggestion. I won't know until tomorrow when I finish some testing, but I did delete the .* section and recreated it using the GUI. Still don't know why that worked, but it is easier than editing the ini file.

    Luckily I don't record much from the food network or AMC, but I'll have to pay more attention to that in the future. I'm guessing there is no way to tell kmttg to apply a set of parameters to a particular channel? I'll just have to add <title> sections for each of the shows I record from those channels.
     
  17. Sep 17, 2019 #12317 of 12623
    reneg

    reneg Well-Known Member

    1,104
    203
    Jun 19, 2002
    i think @davidblackledge took over kmttg earlier this summer.

    Also, I didn't realize that v6 of Videoredo is released. Thought I'd get an upgrade email.
     
    Last edited: Sep 17, 2019
  18. Sep 17, 2019 #12318 of 12623
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    49,116
    5,167
    Apr 17, 2000
    Nevada
    It's a soft release right now. We're working on a new website and making sure all of our upgrade stuff is working properly before we go wide.
     
  19. Sep 17, 2019 #12319 of 12623
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,918
    664
    Jan 23, 2006
    Mission...
    I'm not doing anything new, mostly David is adding things. I don't have VRD 6 to test with so don't think I will be able to update the relevant vrd scripts myself.
     
  20. Sep 17, 2019 #12320 of 12623
    Dan203

    Dan203 Super Moderator Staff Member TCF Club

    49,116
    5,167
    Apr 17, 2000
    Nevada
    Trying to see if DanR will allow me to dedicate work time to fixing them.
     
    mlippert likes this.

Share This Page