1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New program for 1 step TTG downloads, decryption, encoding - kmttg

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by moyekj, Mar 15, 2008.

  1. May 18, 2017 #10881 of 11244
    kpeters59

    kpeters59 Active Member

    329
    53
    Jun 19, 2007
    Well, if you were taking requests, and it was possible to do, I'd like to see, as part of every Auto Transfer, an option to select a custom directory.

    Thanks,

    -Kyle
     
  2. May 18, 2017 #10882 of 11244
    brendag4

    brendag4 Member

    150
    0
    Apr 9, 2005
    All it says is "
    VideoRedo Profiles refreshed

    >> Getting Now Playing List via RPC from Brenda ..."

    and the other two parts of the screen say "No content in table"

    It does not appear it is continuing to process anything it just sits there like that.
     
  3. May 18, 2017 #10883 of 11244
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,479
    184
    Jan 23, 2006
    Mission...
    What series TiVo is "Brenda" and did you enter the IP for it manually in kmttg config? Because if so I'm guessing it's not correct IP, or you may have to go to Settings--Remote & Device Settings--Remote Control Setup and turn on Network Remote Control, or toggle it off then on again if currently on.
     
  4. May 18, 2017 #10884 of 11244
    brendag4

    brendag4 Member

    150
    0
    Apr 9, 2005
    It is a Series 4 Premiere 2 tuner. The Network Remote Control was turned off so I turned it on. The IP seems to be correct according to my router. I don't remember if I manually inputted it. kmttg used to work until one day it stopped working and I couldn't figure it out and gave up. But I am out of space so I need to get it working again. Not sure how low disk space affects it.

    TiVo Desktop Plus is able to transfer a file. (I didn't reupload it to the TiVo to verify it worked since right now kmttg is obviously not even connecting to the TiVo) Just saying this to show it is properly connected at least for something.

    I noticed under Music, Photos, & Showcases the IP was not there so I added it. It says "This feature will be available soon" when I click on Showcases. Not sure if this even matters.

    I went into view network diagnostics and it shows

    View TCP port test details: Failed
    View DNS test details: Succeeded

    When I click on the reason for the failure it says TCP port 37 needs to be open on the router. I tried to open it but I don't know if I am doing it right. Also, that would mean it should have never worked if this is the reason for it not working. (Edit: reading up on port 37 seems to suggest it is something that is obsolete that TiVo used to check for.)

    I noticed the power cord is not firmly connecting to the device in case that matters.

    Still all I am getting is this.. no error message

    "VideoRedo Profiles refreshed

    >> Getting Now Playing List via RPC from Brenda ..."
     
    Last edited: May 18, 2017
  5. May 18, 2017 #10885 of 11244
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,479
    184
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Since you had Network Remote Control off that would explain it since that means RPC method won't work. Now that you have turned Network Remote Control on, reboot your TiVo and perhaps it will start working. So right now none of the functions under the "Remote" tab in kmttg are working for your series 4 either. If things are setup correctly those should work too. It is possible to switch to same method TiVo Desktop is using for kmttg, but you are much better off getting RPC method working.
     
  6. May 18, 2017 #10886 of 11244
    brendag4

    brendag4 Member

    150
    0
    Apr 9, 2005
    Still does not work even after rebooting the TiVo. Same thing as before, it's not reporting any errors.

    If I click on the buttons under "Remote" there is nothing there. I don't remember how that part worked. No message

    If I click on disk usage I get "Failed to obtain data for TiVo: Brenda"
     
  7. May 18, 2017 #10887 of 11244
    OddJobav8r

    OddJobav8r New Member

    4
    0
    May 18, 2017
    I have two Tivos (a Roamio with Stream) and a Bolt. I also have several Minis. I installed kttmg on a computer before adding the Bolt and I cannot see it in kttmg. I also renamed several Minis and a Tivo and it still lists the old names. The IP addresses are correct so I can still pull from the Roamio even though the name is incorrect. I have since installed kttmg on an additional computer after moving everything around and it is setup perfectly (shows both proper Tivos in tabs and all the Minis with the correct name). Is there a way to force my original kttmg installation on computer #1 to refresh the list of Tivos or do I need to uninstall and reinstall? I'm worried about hitting my 10 device limit if I have a phantom installation somewhere.
     
  8. May 18, 2017 #10888 of 11244
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,479
    184
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Go to config--TiVos tab and for "Brenda" turn on "Enable rpc style communications with this TiVo" and OK the form. Then re-start kmttg. Now you should see "Brenda" show up for the "Remote" tab and getting NPL list should work.
     
  9. May 18, 2017 #10889 of 11244
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,479
    184
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Go to Config--TiVos tab and just remove all the TiVos you see there. Then theoretically the current ones should be auto-detected on your network with the right names.
     
  10. May 18, 2017 #10890 of 11244
    OddJobav8r

    OddJobav8r New Member

    4
    0
    May 18, 2017
    I can delete them all except the main Tivo. If I delete it, the Java Binary becomes unresponsive. Can I remove it manually from the config file?
     
  11. May 18, 2017 #10891 of 11244
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,479
    184
    Jan 23, 2006
    Mission...
    Yes.
     
  12. May 18, 2017 #10892 of 11244
    OddJobav8r

    OddJobav8r New Member

    4
    0
    May 18, 2017
    I was able to delete them all in the config file manually but it's not searching for new Tivos when I open it up again. Can I force a search? Otherwise, I can probably just copy the config file from my working computer.
     
  13. May 18, 2017 #10893 of 11244
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,479
    184
    Jan 23, 2006
    Mission...
    In TiVos tab make sure you have search turned on. You can manually add TiVos too or copy config from working computer as you said.
     
  14. May 18, 2017 #10894 of 11244
    OddJobav8r

    OddJobav8r New Member

    4
    0
    May 18, 2017
    Thanks for the help. As an open source developer I know how much work you put into this and I appreciate it. I travel for work and moving these shows over to my Surface is the only way I have time to watch. Thanks for the quick replies as well.
     
  15. May 19, 2017 #10895 of 11244
    brendag4

    brendag4 Member

    150
    0
    Apr 9, 2005
    It was already set that way. When I try to toggle it off so I can see if turning it off and on helps... I turn it off click ok then when I open it, it has set itself back to on. (I wanted to try to force it off then force it back on but it won't let me turn it off) Anyway it doesn't work even after that.

    EDIT: My current Tivo is not listed as being on my account, but it worked before and it wasn't listed as being on my account then either. (It's lifetime) I noticed if I look on what the Tivo website shows as my media access key it is not the same as what my Tivo says.
     
    Last edited: May 19, 2017
  16. May 19, 2017 #10896 of 11244
    moyekj

    moyekj Well-Known Member

    11,479
    184
    Jan 23, 2006
    Mission...
    You can use old style NPL listings by turning off:
    config--Program Options--Use RPC to get NPL when possible
    But if you have the wrong MAK configured or TiVo missing on your account then neither method will work.
     
  17. May 19, 2017 #10897 of 11244
    worachj

    worachj Well-Known Member

    1,279
    43
    Oct 13, 2006
    Eagan, MN
    Ad Detec using Auto Skip [v] from Skip Mode.

    Question: If I record the exact same program on two different TiVo’s and then run Auto Skip [v] on each one, will I get two set of Auto Skip points or just one? It seems like I only have the one for the last TiVo I run Auto Skip[v] on. Is there only one set of Auto Skip points and are they used for both TiVo’s?

    My problem is that my Bolt is on cable and my Roamio is OTA so they will have different times for skip points. When I use the auto skip points for Ad Detect I need to make sure I use the one for the TiVo where I’m downloading the program from and I’m not sure which box generated the Auto Skip [v] points.

    I’m not always looking at the GUI to see if the ‘s’ icon is there.
     
  18. May 19, 2017 #10898 of 11244
    reneg

    reneg Member

    790
    22
    Jun 19, 2002
    In my experience, kmttg only uses one instance of the auto skip points per show. Kmttg stores the Content ID of the show in the skip point data and uses that to determine when to auto skip.

    I have two Tivos, both on OTA, and I have some overlap of shows that record on both Tivos. Once I run Auto Skip [v] on one of the Tivos, the skip points are available on both Tivos.

    I autotransfer all recorded shows with a wildcard from my tivos and sometimes the autoskip data is just a little bit off but easily adjusted in VideoRedo. Your situation is a little different than mine because your cable provider may be out of sync with the OTA broadcast. I can see how that might cause problems for you. The recorded Tivo name is also stored in the auto skip table of kmttg, but I think it is mainly used for determining cleanup of the auto skip table based on what's left in the NPL.
     
  19. May 19, 2017 #10899 of 11244
    worachj

    worachj Well-Known Member

    1,279
    43
    Oct 13, 2006
    Eagan, MN
    Great insight, exactly what I was looking for. My cable is 10 sec behind OTA. I'll need to change my procedures to make sure I do [v] right before the download.
     
  20. May 20, 2017 #10900 of 11244
    brendag4

    brendag4 Member

    150
    0
    Apr 9, 2005
    EDIT: Problem is fixed... did not realize there was a place to enter a MAK in kmttg. I thought it got the info from the TiVo Desktop installation. Kmttg had the wrong number in it's settings. Don't know how that would have ever even happened.

    TiVo added the device to my account finally after over a year of trying to get them to do it. But Kmttg is still not working... same as I previously described. I rebooted the TiVo after verifying the TiVo was now listed on Tivo's site. Then I tried kmttg again and it still did not work (closed and reopened before trying it). Checked to make sure they didn't somehow change my MAK.

    When I said the MAK was wrong, I didn't mean what I put into the Tivo Desktop.. I mean they have it listed wrong on their site. I am talking about "View Media Access Key".. on the TiVo website. Even tho I have 3 TiVos on the account this shows 1 MAK... and it is not the TiVo I am trying to use kmttg with. I have two other TiVos on the account, one I no longer have and one that is broken so I cannot verify if it is the MAK of one of those devices.

    I can't just email TiVo about it because the TiVo Desktop works.. they aren't going to help me with kmttg. (I only verified that it can get the Now Playing list and download a file.)

    I cannot turn off the option you mentioned. If I turn it off, save it, then go back in, it is still turned on.
     
    Last edited: May 20, 2017

Share This Page