New MLB app issues

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by met_fan, Apr 4, 2016.

  1. Tchaika

    Tchaika New Member

    12
    3
    Apr 16, 2016

    Advertisements

    This is true. But in this instance I think my expectation that the app would work as advertised was not unrealistic. It reflects very badly on MLB (their support people aren't even familiar with the TiVo platform) and I would say TiVo as well, for allowing such a buggy app to slip past QA and onto their devices.

    I cut TiVo more slack than MLB; MLB's behavior throughout my troubleshooting process has left a very bad taste in my mouth. When I fork over that much money I expect more. At least when I called TiVo I got someone knowledgeable that I could understand.
     
  2. hefe

    hefe Rebus Philbin

    38,241
    2,752
    Dec 5, 2000
    CO via Chi-town
    Well, I don't disagree with that. Still leaves you with having to decide how important it is to see the games, and what to do about it if it is.
     
  3. jff6791

    jff6791 Member

    37
    2
    Jan 7, 2009
    I can second that. The app on my Premiere XL is unwatchable due to freezing, pixelating, etc every 10 seconds or so. On a brighter note my Mini/Roamio Pro setup has been better behaved for about a week. Outside of the Live/Begining of game option when starting.
     
  4. hefe

    hefe Rebus Philbin

    38,241
    2,752
    Dec 5, 2000
    CO via Chi-town
    Started the Cubs Cards game on the TiVo app... No good. Buffering and freezing constantly. Watching on my Fire TV now.
     
  5. eebird

    eebird New Member

    2
    0
    Mar 31, 2016

    Advertisements

    I am having a lot of problems with the MLB app on my Roamio. Sometimes it will go a few minutes, but generally I get a lot of buffering and then within 5 min the feed halts and I get 'media buffer timeout' and I have to restart the feed. It's not particularly watchable. I went through the process of reloading the app with Tivo tech support, but I am still having problems. I have a Roamio and 2 minis and 1 of the mini will not even load the app. I have 75Mbps Fios internet so that should not be an issue. Other apps work ok. Anyway, was just wondering if anyone had found a way to improve the performance here. I would like to be able to watch games.
     
  6. hefe

    hefe Rebus Philbin

    38,241
    2,752
    Dec 5, 2000
    CO via Chi-town
    Welcome to the club. I gave up trying to watch MLB on the Roamio, and now use a Fire TV. I can never go more than a minute without buffering.
     
  7. Dixon Butz

    Dixon Butz Member

    134
    3
    Mar 27, 2003
    This app is useless!
    Halfway through the season and it is still not fixed!
    Tivo knows about all the problems with this app. Probably be fixed by next season. Which will have other issues by then I'm sure.
     
  8. gworkman

    gworkman Member

    143
    3
    Feb 6, 2006
    Las Vegas, NV
    I'm surprised to see issues. I have 5 Roamios in the house and it seems to have been a good first half. I've had minimal issues so far.
     
  9. Chuck_IV

    Chuck_IV Active Member

    775
    75
    Jan 1, 2002
    Connecticut
    I posted about this in the main forum. I gave up using the Tivo app. It is just too unreliable and slow. It's slow to start and then has video blackouts, which I assume are resolution adjustments, which shouldn't be happening, since no other app or device had issues at all.

    I was using a Roku instead, which was fine, but recently purchased an Apple TV(version 4) and love it. It's MLB app allows viewing of 2 games simultaneously via side by side windows and has live batter info.

    After experiencing the ATV 4 app, there's no going back.



    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  10. michaelj3

    michaelj3 New Member

    14
    0
    Mar 11, 2010
    Add me to the pile. Used TiVo min in my bedroom (connected via MoCa to my TiVo Roamio which is wired to my router using a GbE connection) all last year and spring training with no issues. About half the time, I can't watch on that Mini, although both AppleTV's I own (wired Ethernet) work perfectly, as well as my WiFi connected iPad, iPhone, and MacBook.

    I've called TiVo support and they say as long as the App loads and I can select a feed...it's not a TiVo issue. I've called MLB support and they take me down the "reboot your router, reboot your modem, reboot your TiVo" path. Even though I explain that I have sufficient bandwidth to stream the game on two Apple TV devices and an iPad at the same time...and that I can stream Netflix to the SAME TiVo mini as wont stream MLB immediately before and after a failed MLB.tv attempt.

    Net, TiVo MLB.tv appears to be useless at this time.
     
  11. Dixon Butz

    Dixon Butz Member

    134
    3
    Mar 27, 2003
    What is the status of a fix for this app?
     
  12. HazelW

    HazelW Member

    294
    0
    Dec 6, 2007
    No. Va
    They have been "updating" the app for 3-4 years. Every time they do, something else breaks.
     
  13. eebird

    eebird New Member

    2
    0
    Mar 31, 2016
    The app on my Roamio has actually been working pretty much perfectly the last few days. Not sure if they updated something or what.
     
  14. michaelj3

    michaelj3 New Member

    14
    0
    Mar 11, 2010
    Folks, I have been experiencing many cases of Games Not Starting on TiVo Mini, I have reported it to TiVo and the folks at TiVo support assure me that if the App Starts, (where you can see scores and select feeds) then all is working well and the problem is not on TiVo's side.

    I have called MLB.tv, and they have listended, and have a case open, and have communicated with me, but keep trying to pin it on lack of bandwidth or my network. After the 4th e-mail asking me to Reboot my router, unplug the TiVo mini, reboot the Tivo, reboot my modem, etc....I finally had enough...so I wrote the following novel to them about my network setup, my debug efforts, and willingness to work with them to solve the problem. I even pointed them to this thread...

    My point is, I think all of those posting here about the problem should call MLB.tv support and file a ticket, maybe if enough of us light up their phones...they will get the point...I am close to finding a gen 3 Apple TV for $69 and putting it in my bedroom to just give up...it just frustrates me to have to do that, but the $$ may be worth it.

    Here is my latest bug report to MLB.tv (admittedly it is a novel, but I wanted to make sure all the questions they might have were answered. Happy reading) It was written at the suggestion by a CSR via e-mail to "Unplug and Plug the TiVo back in" again.

    Yes, I have tried every one of those options.

    Honestly, I feel like I am getting the run around.

    Power cycles are not fixes. Power cycling the router and modem are not fixes. I work for an IT company, we make storage products. Power Cycles are usually "fixes" for latent bugs, things that are hard to reproduce. There is no issue w/ network bandwitdh...as I have said several times when reporting this problem, I have tried all those things.

    Perhaps I can write up a better description of the bug, maybe even send you a video to show you what happens?

    Maybe I should give you a little more background all in one spot.

    Let's start with my network.

    I have Charter High Speed Internet in Rochester Minnesota, Connected with a Motorola DOCSIS 3.0 Modem, typical speed via Ookla Speedtest, using one of several devices is 56-63 Mb/s download, 4.9-5.3 Mb/s Upload.

    The CATV backbone is also connected and there is a MoCa filter attached where the CATV is split in two as it enters the house, so that the Modem has a direct connect to the outside network and the CATV backbone feeds the house televisions after passing through the MoCa filter (MoCa is used to connect the TiVo Mini boxes to my TiVo Roamio) All my TV service works perfectly.

    My Network is served by a 3TB Apple Time Capsule of the latest generation. That is connected directly to the Modem via ethernet cable.

    There isa Wi-Fi network (802.11ac) created by the Time Capsule (however, this is not used for streaming MLB.com except on rare occasions).

    I have 3 main spots where I watch MLB.TV using various devices.

    Main Floor Family Room.
    I have a GbE connection between an 8 Port GbE switch in that cabinet and the Router (Time Capsule)
    Connected to that 8 port switch, I have an AppleTV, A Yamaha RXV-675 Receiver, a Samsung Smart BluRay player, a TiVo Roamio (Which Generates a private MoCa Network to power my TiVo Mini's in other spots), and A Vizio Smart TV.
    Running OOKLA Speed Test on the AppleTV 4th Generation yields typical Downloads of 57-62MB/s, with a 22-30ms ping.

    Basement Family Room:
    I have a GbE Connection between an 8 Port GbE Switch in a TV Cabinet.
    Connected to that 8 port switch, I have an AppleTV, a Nintendo Wii, an XBox360, and a Samsung Smart BluRay Player.
    I have a TiVo mini at this location, connected to the cable TV backbone to pick up the MoCa connection to my TiVo Roamio in the Main Floor.

    Master Bedroom:
    I have a TiVo Mini connected to the CATV backbone to pick up the MoCa network connection back to the TiVo Roamio.

    Study:
    I have a WiFi connected iMac, which is probably the furthest from my router, and speed tests there using OOKLA consistently give 20-30Mb/s BW.
    Doing the MLB.TV bandwidth check on this computer consistently yields numbers in the 120000-13000 range.
    Streaming MLB.TV games here works perfectly, in HiDef. Even within minutes before or after a failure on my TiVo mini in the Master Bedroom.

    Wit that in mind, let's now discuss what DOES WORK in my home, which, in my engineering mind, proves the network bandwidth is sufficient, that all devices are properly connected to the internet, and that my network is solid.

    First, At no time, ever, can I recall a failure of any of my TiVo mini devices to connect back to my Roamio to watch either live TV or any recorded shows.
    At no time ever do I recall any of my TiVo mini's failing to connect to the TiVo service.
    Since Beginning to debug this MLB.tv issue, I have done many network tests on the Mini's, and they always pass.
    I am able to stream Netflix to both TiVo mini boxes with no issues, ever.

    Second, At No Time ever, can I recall a failure of either of my two Apple TV's to stream Netflix, iTunes Video Content, MLB.tv, History Channel app, YouTube, be used as an AirPlay video or audio stream,.

    Third, I can grab an iPhone or iPad, start some music, hit Air Play, select my Yamaha receiver as the AirPlay speakers, and all is well, I can even control the volume on that receiver. This never fails either.

    Fourth, my daughters can both stream Netflix to their MacBook's with no issue, ever...no stuttering, no missed connections, nothing.

    I cold go on and on, but by now you must realize that I have considered the possibility that my network is having issues, but every test I can think of to try on it yields functioning indicators.

    Now, lets specifically discuss the "typical failure scenario" I experience when trying to watch MLB.TV in my Master Bedroom:
    Recall, this is a TiVo Mini, connected via MoCa on the CATV backbone, to the Roamio in my family room.
    The Roamio is connected to an 8 port GbE switch to the Apple Time Capsule, which connects to the modem, which connects to the CATV as it enters the house.

    I will be sitting in my family room watching a baseball game on the AppleTv using MLB.tv.
    It will be perfect HD quality...
    I get tired and want to head to bed.
    I turn off the AppleTV and Television on the main floor
    I turn off the lights
    I go upstairs
    I turn on my TV in the Master Bedroom
    I select MLB.TV on that TiVo mini
    The app launches
    I select the game I want (Usually the Cardinals)
    I select the feed (Usually the Cardinals)
    The app seems to attempt to load the video
    I see the progress bar, the menu for Line score
    Then I either get one of the following scenerios
    1) a "Please Wait, the game will begin shortly screen that is stale. (iie the animations are NOT moving), I might see a brief flash of the Dotted Circle, then all just stops, it sits like that about 2-3 minutes, the app quits and I am returned to TiVo Central
    2) The screen remains black, if I do nothing, after about 2-3 minutes, the app quits and I am retruned to TiVo Central
    3) Recently I tried pressing Play after the situation in 2 occurs, and sometimes the game will play, other times that results in what happens in 1 above.

    When one of 1)-3) has happened, I have attempted to:
    Reboot my TiVo Roamio, Unplug and Replug my TiVo Mini, unplug and Replug my modem, router, etc....those DO NOT RESOLVE THE ISSUE, nor would I expect them to, based on all the evidence that other devices work with MLB.TV both before and after the fail on the TiVo mini, and even those TiVo mini devices have no issue streaming other content from other providers, and have no issue connecting to TiVo Roamio to get TiVo content.

    So, at this point, maybe its the network, right? Wrong...
    Out of frustration, I might grab my iPad and I can immediately stream the game there...no problem.
    I have gone back down to the family room, turned on the AppleTV, and no problem, all good again.
    I have gone into the Study and checked the BW on the iMac and still 12000-13000
    All of those within 1-2 minutes of the fail on the TiVo min
    I have run a TiVo network test immediately after this fail, all is well
    I have looked at the TiVo mini Settings/Network/Network Status screen immediately after the fail, and it indicates an ~260Mb/s connection to the Roamio
    I have tried playing a recorded show or watching live TV on the Mini right after a fail, and it works perfectly.

    Then back to check the MLB.tv on the Mini...still the same issues I describe in 1)-3) above.

    Go check the other TiVo mini in the basement, same as the TiVo mini in my Bedroom.

    So, my conclusion is:
    Even at the time of fail (or as immediately adjacent to it as I can be), I can stream on other devices, my network is up, I can stream Netlflix on the failing Mini....
    My Bandwidth is plenty sufficient for MLB.tv as proven running your BW check, and streaming it on other devices.
    I believe there is a bug in the MLB.tv app on TiVo mini

    I have pointed you at the thread in the TiVo community where there are other users with the same issue. Look here: http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=539533&page=3&highlight=mlb+tv


    So, please, I beg you, don't ask me to unplug, repower, reboot anymore...THAT IS NOT THE FIX.

    If you want further assistance debugging this problem, I am willing to help. It is important enough to me to do that, but then provide some firmware with some debug code in it, send me a network analyzer we can use to trace packets, something useful...not reboot and go away. That is not a solution.

    I hope you appreciate my diligence in writing up this bug report...I do appreciate your continued follow up...but lets actually debug the problem....
     
  15. michaelj3

    michaelj3 New Member

    14
    0
    Mar 11, 2010
    FYI, got home from work today and had a message on my home phone to return a call to MLB. I will do that and report the results, I think I have their attention.
     
  16. NSPhillips

    NSPhillips Member

    74
    0
    May 31, 2007
    I have very similar issues with my two Minis. The main Roamio and every other device I have runs MLB.TV with no problem.

    Please let us know if they have a fix.
     
  17. russdog

    russdog New Member

    13
    0
    Aug 22, 2004
    Gulf Shores
    Same old crap... can't watch the WBC without numerous restarts...

    Face it, folks, TIVO just doesn't give a crap... mlb.tv works fine for me on Chromecast, Roku, PS3... everyplace except TIVO...

    TIVO has managed to load us down with an app that fails to work at the most basic level, year after year after year...

    They're not even trying... they want your money every month, they just don't want you to be able to enjoy it...
     
  18. shwru980r

    shwru980r Well-Known Member

    3,203
    341
    Jun 22, 2008
    Tivo doesn't develop the MLB app. The user base is so small now, that developers are not going to spend much time on an app for Tivo. I use a fire tv for streaming.
     
  19. Larry2010

    Larry2010 New Member

    1
    0
    Apr 18, 2017
    I have Bolt and MLB works perfectly on it. However I can't get MLB to work at all on my minis. App opens, I select game. But then nothing. Last year this was intermittent but this year 100% fail. Sucks when I start game in LR and go to BR for last few innings. I've reverted to using Apple TV for games in BR. EXTREMELY disappointed in TiVo. Will warn off anyone interested in this **** product. Tried to avoid monthly fees but at least Fios or cable would be responsible for correcting. In this situation ur on ur own. TiVo is on a death spiral imo.
     
  20. rchmnd52

    rchmnd52 New Member TCF Club

    18
    1
    Feb 2, 2003
    This was addressed in the Help forum. On the mini, after selecting the feed and the screen goes blank, just hit the Play button. The timeline should reappear at the bottom of the screen and after a few seconds, the stream will start. At least it works this way on my two minis.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements