New Fall Service update!

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by hunts, Nov 20, 2008.

  1. Nov 25, 2008 #61 of 356
    JWThiers

    JWThiers Smartypants

    2,611
    0
    Apr 12, 2005
    Cocoa, Florida

    Advertisements

    No, they really only intended for that message to come up for a select few people. It means your special. :D
     
  2. Nov 25, 2008 #62 of 356
    budgreen

    budgreen New Member

    22
    0
    Mar 10, 2006
    Has anyone who uses the timer/time of day display (S-P-S-9-S) noticed that the program timer during playback of a recording resets to 00:00 after each hour of playback?
     
  3. Nov 25, 2008 #63 of 356
    tlrowley

    tlrowley Quilt Geek

    2,140
    28
    Jun 10, 2004
    Lancaster, PA
    I just came to see if anyone else was seeing the message every day - I'm glad to know it's not just me :) I'm not sure if I'm rebooting every night or not - I haven't missed any recordings - yea!
     
  4. Nov 25, 2008 #64 of 356
    a68oliver

    a68oliver Member

    437
    0
    Jul 15, 2000
    Crawfordsvil...
    My S3 running v9.4 did not reset when watching a long HD football game. I will have to check this again. Of course, now I have v11.0.
     
  5. Nov 25, 2008 #65 of 356
    MichaelK

    MichaelK Active Member

    7,308
    1
    Jan 10, 2002
    NJ

    Advertisements

    I'm getting the repeating message one 1 of my two boxes- both of which have the old version of the software.
     
  6. Nov 25, 2008 #66 of 356
    artinsocal

    artinsocal New Member

    37
    0
    Sep 20, 2007
    I just thought I'd let you guys know that I too was having that same message reappear and Tivo sent out an update today that resolves that problem. I'm at 11.0.P6... and all is good now, no more message!
     
  7. Nov 25, 2008 #67 of 356
    JStew

    JStew Member

    77
    1
    Oct 1, 2007
    Of those who've received the Fall update, have you had any problems similiar to the Spring fling? Any external drive problems or anything else?
     
  8. Nov 26, 2008 #68 of 356
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    I got the update on Sunday on one of my HD Tivos (the Tivo HD). I just have basic cable and antenna on it, but I do a few Manual Recordings of clear-QAM channels. Today I noticed that none of them recorded since the update and none were scheduled this week. I checked the Recording History and it said "Not recorded since the program is no longer in the Guide". Strange since it is a Manual record by Date, Time & Channel, and there never has been program info for the clear-QAM Channel.

    I went into the SP Manager and changed the Keep at Most to 2 and now they are all scheduled for the rest of the week.

    Also, I get the Service Update Message everyday.
     
  9. Nov 26, 2008 #69 of 356
    dawgcw

    dawgcw New Member

    1
    0
    Nov 26, 2008
    New poster here. Found this searching on Tivo v11 problems in a google search.

    Wish I had found this thread before. Got the v11 update on the 21st, and immediately we had reboot problems viewing any recorded info. Also got the constant message about the Disney service after each reboot. Called Tivo service this morning, they were no help. Had problems with the external HD in the past which involved having to get a replace a faulty unit, so I disconnected it this afternoon. Lost some content, but I could not view anything anyways. Since removing the myDVR expander HD, it apparently is working fine. Bummed, since I lost a bunch of capacity this way, perhaps at some point I'll try to reactivate it. But it seemed the better option than trying to deal with Tivo support.
     
  10. Nov 26, 2008 #70 of 356
    BOMOON

    BOMOON Negative Futurist

    87
    0
    Dec 11, 2004
    Southern NH
    I got the Jaman/Disney message a few days ago and my S3 is at v9.4-01-2-648. I've been experiencing A/V lockups since then, which I resolve by tuning to another channel and then back to the one that locked up. No sign of v11 yet.

    I've been able to determine that it happens when a recording is ending on the channel being watched, and if another program is scheduled to be recorded on either tuner when the first recording ends.

    Thus, in my case it could simply be a matter of not allowing enough of an interval between scheduled recordings. I typically schedule recordings to start 3 minutes early and end 3 minutes late. I do this because the program start-stop times in the guide are sometimes a little off.

    When I get a warning that another recording will be clipped or canceled because of an overlap seomwhere, I start backing off on the start or stop time for either recording until the message goes away.

    Evidently just making the message go away is still pushing the envelope when it comes to overlapping recordings, at least with v9.4. Also, I have recently installed the Western Digital external HDD and it is no doubt being used because I was just about out of space on the internal drive when I got the DVR upgrade.

    There is a possible red herring here, namely that my service is Comcast and I have two of their SA cablecards in my S3.

    So, with what little data I have at hand on the lockups on my S3, the problem seems to be caused by one or more of these conditions:

    1. Not allowing enough time between scheduled recordings, even though no warning message is given.

    2. External storage being accessed.

    3. The "feature upgrade" that added Disney and Jaman programming.

    4. Comcast SA cablecards.

    Of course there can be coincidences here. However I thought that the circumstances of the lockups on my system might be useful information for anyone else in the same situation.

    Or, I might be missing the real reason entirely. Does anyone else have ideas on this?

    FYI I am being switched back to DirecTV on Black Friday. I suppose that my S3 and its lockup problems are about to become moot.

    Next to Windows Vista, my decision to try Comcast is at the top of my Stupid List for 2008. I managed to get back to XP successfully and Comcast has been executed by lethal injection of disgust, but the damage to my soul caused by both of these mistakes is permanent. It's a darkness blacker than black that invades my dreams, it makes me...

    Ahem.

    If I learn anything else about conditions when these lockups occur, I'll certainly post the info here.

    Have a good one,
     
  11. Nov 26, 2008 #71 of 356
    dig_duggler

    dig_duggler Member

    843
    0
    Sep 18, 2002
    Birmingham, AL
    Your issue was supposedly fixed in the new software. Uh oh.
     
  12. Nov 26, 2008 #72 of 356
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    2
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    The software definitely fixes the issue with Season Passes. It may or may not introduce a new issue with Clear QAM channels.
     
  13. Nov 26, 2008 #73 of 356
    dig_duggler

    dig_duggler Member

    843
    0
    Sep 18, 2002
    Birmingham, AL
    Err, why are you so assured of this? It very well could be an entirely new issue, but until some time passes I'm not sure you can say the Season Pass issue is resolved.
     
  14. Nov 26, 2008 #74 of 356
    bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    2
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    Just going on what TiVo said.
     
  15. Nov 26, 2008 #75 of 356
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    Well, my work-around (for the loss of manual recordings in my To-Do List) was temporary. I changed the KAM to 2 last night at midnight and my to-do list was repopulated with the scheduled recordings. Just checked it again and they are gone again. I noted that I had a Service Connection at 12:30 a.m. That may have wiped them out again.

    I just changed the KAM back to one and the to-do list is agian repopulated with the manual recordings. I have a Service Connection scheduled for 3:00 p.m. EST. I'll check to see if they go away again.
     
  16. Nov 26, 2008 #76 of 356
    ursine1

    ursine1 That one guy

    1,703
    0
    May 1, 2001
    Chicago, IL USA
    Ugh. Still getting that stupid Jaman Disney message *every day*. Hard reboot did nothing.
     
  17. Nov 27, 2008 #77 of 356
    Worf

    Worf Well-Known Member

    2,534
    160
    Sep 15, 2000
    Well, I can say it doesn't depend on the software - I'm at v11 and still get those Disney/Jaman messages.

    The interesting thing is, Messages & Settings -> Messages doesn't show the message over and over again - it just has one instance of the message. I wonder what's going on here... perhaps a long standing bug where multiple messages that pop up at the same day cause one to repeat?
     
  18. Nov 27, 2008 #78 of 356
    ehagberg

    ehagberg Member

    97
    1
    Dec 27, 2004
    Montclair, NJ
    I even deleted the message after I first read it, but the message continues to pop up almost every day (not yesterday morning, I don't think)... yet again this morning it popped up onscreen, and the message isn't even present in "Messages".
     
  19. Nov 27, 2008 #79 of 356
    jrm01

    jrm01 New Member

    2,619
    0
    Oct 17, 2003
    Pittsburgh
    TiVo is aware of the message problem (popping up every day) and is in the process of correcting it.
     
  20. Nov 27, 2008 #80 of 356
    Dr_Zoidberg

    Dr_Zoidberg Member

    283
    15
    Jan 4, 2004
    They told me that we'll just have to wait it out.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements