New drive/image 24 hours in C&DE

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by Jon Kranes, Jan 11, 2021.

  1. Jon Kranes

    Jon Kranes New Member

    21
    4
    Nov 25, 2020

    Advertisements

    Isn't KS 58 supposed to be similar to 57 and display the GSOD? When doing KS 58 I get "Installing an update" and then a standard startup. That sounds like what KS 56 does, right? I tried it twice to make sure I didn't just hit the wrong numbers but it was the same both times.

    More info that might help troubleshoot the issue. When I look at the recording History I see a bunch of entries that say "Not Recorded". If I press "info" for any of the recordings it says "This show was not recorded because of an unknown reason (R115)".

    I can try KS 76543210 next if that still seems like the best option. I'm still wondering why I should be having problems at all with a brand new disk and clean image? I'm assuming others have also used this exact same disk image and not run into problems, right?
     
  2. jmbach

    jmbach der Neuerer

    3,129
    463
    Jan 1, 2009
    KS 58 will give you that screen followed by a GSOD, but not always.

    Do you see an image when you tune to the station that you are recording?

    Delete all the recordings and then permanently delete the shows. Reboot with a KS 57. Then force connect to the TiVo service. Verify that it connected and completed successfully. Then record a show while watching it. When done, try going back into the show. If you can see the recorded show, reboot the machine and recheck to see if you can see the recording.
     
  3. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    12,463
    1,099
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    While you have the TSN as all ZEROs (0000000000), you cannot record or view the recordings already on it.

    You also cannot watch recordings on the drive that is recorded from another Tivo with a different TSN because it used the TSN to encode the content. When you transfer between Tivos (or to PCs), its decoded (removes TSN) and replaces it with the MAK (Media Access Key), the opposite is done when transferring from PCs to Tivo.
     
    Last edited: Jan 14, 2021 at 8:52 AM
  4. Jon Kranes

    Jon Kranes New Member

    21
    4
    Nov 25, 2020
    TSN is TiVo Service Number? It's not all zeros. And I'm trying to view recordings made on the same machine. I can view them fine until I reboot, and then they vanish.
     
  5. Jon Kranes

    Jon Kranes New Member

    21
    4
    Nov 25, 2020

    Advertisements

    More of the same.

    Interestingly, KS 57 no longer goes to GSOD before booting up. Is that normal after running KS 57 previously or does that seem odd?

    Recordings seem to work and show up in "My Shows" and are viewable, but disappear after a reboot, i.e. there is nothing in "My Shows" except the Welcome To Tivo and THX Optimizer. Note: my recordings from live TV do NOT show up in "History". Is that normal? What I see in History (the failed recordings) are the shows that the TiVo decided on its own to record. So far I have been testing by recording live TV for a minute or two only, then stopping the recording. As another test I've now scheduled a future recording and this time I'll let it record the full show before I try a reboot. Will report back on that later. But so far no luck on preserving recordings past reboot.
     
  6. Jon Kranes

    Jon Kranes New Member

    21
    4
    Nov 25, 2020
    Update:

    Shows scheduled for future recording also work as expected (meaning, they record as expected, and can be viewed after recording is done), but are lost after reboot. They show up in History as Not Recorded (Unknown Problem R115).

    OnePasses DO survive reboot.

    I don't know anything about TiVo internals so won't begin to speculate. Seems odd to me that clearly it is writing to the disk and saving info, just not for recordings.
     
  7. ggieseke

    ggieseke Well-Known Member

    5,921
    746
    May 30, 2008
    If the recordings disappear when you reboot the drive in not fully married to the motherboard, and the only way to fix it is by running a Clear & Delete Everything.
     
    HerronScott and kpeters59 like this.
  8. Jon Kranes

    Jon Kranes New Member

    21
    4
    Nov 25, 2020
    So, the whole thread started when C&DE ran for 48 hours and I eventually gave up, erased the disk and restored the image again. I'll start C&DE again now. How long would you say to let it run before abandoning hope?

    UPDATE: C&DE completed very quickly this time! Will report back...

    UPDATE: First test of recording surviving reboot successful! Hooray! Will continue to test but looks much better. The C&DE seems to have done the trick.
     
    Last edited: Jan 14, 2021 at 3:43 PM
    HerronScott, ggieseke and kpeters59 like this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements