Netflix - New Problem

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by beeman65, Jun 14, 2013.

  1. Jun 29, 2013 #21 of 102
    jzdoc

    jzdoc New Member

    1
    0
    Jun 29, 2013
    Has anyone had any luck fixing this problem yet? Both my boxes have it intermittently. It seems somewhat negated by performing some action midshow then the controls are often still on-line at the end, but I often have problems either way..then other times all is well.
     
  2. Jun 30, 2013 #22 of 102
    philw1776

    philw1776 Active Member

    2,320
    11
    Jan 19, 2002
    Seacoast NH
    TiVo emailed me that they opened a trouble ticket on this problem
     
  3. Jul 1, 2013 #23 of 102
    Digital Man

    Digital Man Member

    59
    2
    Jan 2, 2013
    I'm having this issue too. Luckily my TV also has Netflix so I've been just using that until Tivo/Netflix get this fixed.

    DM
     
  4. Jul 2, 2013 #24 of 102
    DJQuad

    DJQuad Poker Junkie

    340
    0
    Dec 22, 2004
    Fort Wayne, IN
    Cool. Please let us know what they say :)
     
  5. Jul 2, 2013 #25 of 102
    drcos

    drcos HD where available

    271
    4
    Jul 20, 2001
    Venice FL
    Kinda the same problem, but the Premiere froze, then rebooted itself.
    And Netflix had been looking OK (with the 1080p thing).
     
  6. Jul 2, 2013 #26 of 102
    nooneuknow

    nooneuknow Well-Known Member

    3,554
    2
    Feb 5, 2011
    I have been afflicted with the same problems others have reported here, on all four Premiere (TCD746320) 2-tuner models.

    I only know, because I checked. I'd given up on using TiVo for any online streaming services long ago, and have enjoyed it on both multiple Roku 2 XS devices, and WD TV Live products (the latter being the most advanced, and fastest to load/navigate/start playing).

    I do check, after every update, if anything has changed, and/or improved, on my TiVos.

    I consider using Netflix, Hulu Plus, and the other streaming services, cruel and unusual punishment, compared to how much better the experience is on ANY non-TiVo device, which has the same apps built-in to them.
     
  7. Jul 2, 2013 #27 of 102
    DJQuad

    DJQuad Poker Junkie

    340
    0
    Dec 22, 2004
    Fort Wayne, IN
    I don't use Hulu as far as streaming but for me the other streaming services have been fine. I use the YouTube app heavily and haven't had many issues, especially since they updated their app (which improved it GREATLY).

    I wouldn't call using Netflix cruel and unusual punishment, but aside from from your dramatic description, it's definitely an inconvenience to restart the app periodically.

    Each streaming service builds their own app for various devices like TiVo, Xbox, Smart TVs, etc. They aren't the same apps as you mentioned.
     
  8. Jul 2, 2013 #28 of 102
    nooneuknow

    nooneuknow Well-Known Member

    3,554
    2
    Feb 5, 2011
    Should I find myself with ONLY TiVo to use, as it is the slowest & worst of any device I have, or have had, which can stream, in my experience, and the opinion I am entitled to have, and chose to share, "cruel and unusual punishment" is very accurate, in my experience/opinion.

    You are wrong about one very big thing. The stand-alone (but FULLY DLNA compliant) WD TV Live line of products uses the SAME Netflix & Hulu Plus interfaces as the Premiere. There may still exist the matter of TiVo having to stream a different "asset" (technical name for the image file on the Netflix servers, required for TiVo to play Netflix titles), but I'm not sure if this has changed, since the big Netflix interface overhaul, long ago.

    Unless you have actually used a WD TV Live product, you really can't state your opinion, as fact. Theories, opinions, and guesses, are great, just as long as you don't try to present them as facts.

    I do agree that the implementations found in things like TVs, DVD/BD players, and Roku devices are all different. I'd still take any one of them, that I have tried, or owned, over using TiVo. WD TV products are the cream of the crop, and don't customize and/or cripple the interface, like other products do.

    Have you, in fact, used a current hardware/firmware/software WD TV Live product, to add any weight, or a factual basis for lumping it in, with all these brand-customized products on the market, or did you just assume/guess it deserved to be lumped in with them?
     
  9. Jul 3, 2013 #29 of 102
    DJQuad

    DJQuad Poker Junkie

    340
    0
    Dec 22, 2004
    Fort Wayne, IN
    This was my entire point... Thanks for making it. lol
     
  10. Jul 3, 2013 #30 of 102
    nooneuknow

    nooneuknow Well-Known Member

    3,554
    2
    Feb 5, 2011
    I do not concede defeat. You chose to focus on one line, ignore, or gloss over the rest, and I made my point, as well... Thanks for that. lol
     
  11. Jul 3, 2013 #31 of 102
    DJQuad

    DJQuad Poker Junkie

    340
    0
    Dec 22, 2004
    Fort Wayne, IN
    I didn't realize this was a battle and it meant that much to you not to concede defeat.
     
  12. Jul 3, 2013 #32 of 102
    nooneuknow

    nooneuknow Well-Known Member

    3,554
    2
    Feb 5, 2011
    It's not, and doesn't mean anything, personally. It was just tongue-in-cheek. I guess I could have been clearer on that. I'm not fighting a battle, or war, and am not out to make any enemies (or any more than I may have already). :D
     
  13. Jul 7, 2013 #33 of 102
    MaxH42

    MaxH42 New Member

    19
    1
    Apr 8, 2009
    That's better than what I got -- now they won't even admit that it's a problem. First they told me I had to reboot the TiVo and my router (which I had already done, the TiVo during troubleshooting this issue, the router for other reasons), then when I protested that this was a known problem and the app needed to be updated, I got assigned more bogus "troubleshooting":

     
  14. Jul 7, 2013 #34 of 102
    MaxH42

    MaxH42 New Member

    19
    1
    Apr 8, 2009
    Now they have locked my ticket and marked it "Solved". :mad:
     
  15. Jul 7, 2013 #35 of 102
    DJQuad

    DJQuad Poker Junkie

    340
    0
    Dec 22, 2004
    Fort Wayne, IN
    TiVo has a bad habit of doing that when they have no idea how to fix it. They think providing an answer about an issue that clearly doesn't work is good enough to be "resolved".

    Typically their support is great, unless the reps run into a problem they can't fix with their ABC script.
     
  16. Jul 11, 2013 #36 of 102
    b_scott

    b_scott TiVo Fan

    1,754
    37
    Nov 27, 2006
    chicago, il
    Same issue here on my Premiere XL.
     
  17. Jul 14, 2013 #37 of 102
    davemcs

    davemcs New Member

    125
    0
    Nov 18, 2003
    Any solution to Netflix streaming defaulting to subtitles on?
    Each viewing or episode requires subtitles to be set to off!,
     
  18. Jul 16, 2013 #38 of 102
    milo99

    milo99 Well-Known Member

    4,981
    368
    Oct 14, 2002
    Falls...
    i've been running into this problem with Netflix - unresponsive remote commands to pause, ff, rew etc. Only hitting menu or live tv gets me out. It's also on a 2 tuner Premiere. Happened again to me last night.

    sigh.
     
  19. Jul 16, 2013 #39 of 102
    DJQuad

    DJQuad Poker Junkie

    340
    0
    Dec 22, 2004
    Fort Wayne, IN
    That's an unrelated problem, but try deleting and re-adding the Netflix app.
     
  20. Jul 16, 2013 #40 of 102
    DJQuad

    DJQuad Poker Junkie

    340
    0
    Dec 22, 2004
    Fort Wayne, IN
    It's a problem with the new Netflix app and should be fixed "Soon" (tm)
     

Share This Page