Netflix issues

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by TiVoStephen, Dec 15, 2008.

  1. Dec 20, 2008 #81 of 992
    tsbrewers

    tsbrewers New Member

    12
    0
    Oct 8, 2008

    Advertisements

    I can't add much here, but my netflix has worked so-so, until today. The Video on Demand menus have been painfully slow, watched a movie, then the tivo froze on the netflix menu page. Had to unplug to get it to respond. Have had sound/video sync issues on about half the movies. Seems to happen more when I rewind or fast forward a move.

    Brew
     
  2. Dec 20, 2008 #82 of 992
    westside_guy

    westside_guy Annoyingly ephemeral

    468
    2
    Mar 13, 2005
    The soggy...
    My experience was that, for a given show or movie, I'd have similar problems whether I was viewing through my Tivo or on my computer (when I had problems on the Tivo, I'd immediately hop over and try it on my Mac). The majority of shows and movies would work just fine - but unfortunately not the ones I really wanted to watch. :D

    I'm not convinced the problem was entirely at Tivo's end - I suspect Netflix (or perhaps both companies) just got caught unaware of how popular this feature would be once it was available on the Tivo. I also wonder if it was related to the shift over to Silverlight in one form or another, since I didn't hear anyone who was still using the old (Windows Media) transport complaining. Yeah, I know, anecdotal evidence can prove most anything...

    In my case the situation has improved markedly over the last day or two.
     
  3. Dec 20, 2008 #83 of 992
    TiVoStephen

    TiVoStephen formerly TiVoOpsMgr

    2,482
    33
    Jun 27, 2000
    Alviso, CA, USA
    You'd lose that bet. Agents are briefed on all the major items I post via their knowledge system and headlines. I can't speak directly for the Netflix agents, but we have let the Netflix customer support management team know about the issues described in this thread as well.
     
  4. Dec 20, 2008 #84 of 992
    eeg0323

    eeg0323 New Member

    25
    0
    Sep 11, 2003
    Watch a movie the other night and had occasional audio sync problems. Today I tried several different movies and had a problem with all of them. Even though I get all bars and even the HD symbol, I receive for about 15 seconds, then get to watch about 5 seconds of the movie when it starts receiving again. I finally gave up and cleared my list. Guess I will try again after the new year and the newness wears off and maybe some of the kinks get worked out.
     
  5. Dec 20, 2008 #85 of 992
    wmcbrine

    wmcbrine Well-Known Mumbler

    11,995
    1,007
    Aug 2, 2003

    Advertisements

    Here's a weird one: I tried to play the first episode of "Ghost in the Shell: Stand Alone Complex" last night. The sound was fine, but the picture never showed up. I let it play all the way through the theme song, exited and resumed, exited and restarted... nothing. The quality indicator was also fairly low, especially compared to episode 2, which I tried immediately afterwards. There was a significant delay in the start of video for that one, but it did start. So I went back to episode 1, but it was the same as before.
     
  6. Dec 20, 2008 #86 of 992
    therlin

    therlin New Member

    55
    0
    Jun 6, 2002
    Orlando, FL
    I'm having the same problem as BigJim. No matter how many codes I enter into TiVo and being told that the DVR is activated, when I try to view something it tells me "There has been an error with the activation of this DVR. Please try again with a new activation code."

    I'm not quite sure what else to do at this point.

    UPDATE: I restarted the box, went through the activation dance again and this time it seemed to stick.
     
  7. Dec 20, 2008 #87 of 992
    icedog114

    icedog114 New Member

    1
    0
    Dec 20, 2008
    Been using netflix successfully the past few weeks, but got the error today 'Video Download disabled' Haven't changed any settings on my online account or anything. Called tivo (held 20 min!) the rep told me to enable home networking applications, connect to the tivo service, and restart. Still same error. He had no idea what was happening (some kind of troll?) and said to give it 24 hours and call back with my case number... any ideas besides waiting another day to get help. Thanks!
     
  8. Dec 20, 2008 #88 of 992
    westside_guy

    westside_guy Annoyingly ephemeral

    468
    2
    Mar 13, 2005
    The soggy...
    I just had to go try this one after reading your post - but the first episode played just fine for me. I tried a couple others, and they worked well too. So it must've been some transient issue.
     
  9. Dec 20, 2008 #89 of 992
    jakerome

    jakerome Member

    128
    0
    Nov 28, 2002
    Having loads of problems with Netflix. Watched 30 Rock Season 1 with no problem with 3 episodes. Then, on episode 4, nothing would play. It would sit there showing the progress bar with no audio or video. Try to exit back to TiVo Central and the whole thing rebooted.

    Tonight, the same problem. Tried watching another show, and now my TiVo has been stuck on "Now Waiting" for about 5 minutes. Very frustrated. I think I've had one other crash in 8+ years of using TiVo, and that was with YouTube. It's now spontaneously rebooted. This is not fun.

    TiVo Series 3.
     
  10. Dec 20, 2008 #90 of 992
    S3-2501

    S3-2501 New Member

    205
    0
    Jun 2, 2007
    Before my S3 died I also tried watching the first episode of this series (highly recommended if you're a fan of the first Ghost in the Shell movie BTW) and I also had sound but no video. The new replacement drive in my S3 just updated to the v11.0 software, but after what happened earlier this week I can't bring myself to give it another try just yet. My online instant qeue shows this series will be removed from Netflix in January, so I guess I may never see it stream onto my S3. Good thing I own the DVDs
     
  11. Dec 20, 2008 #91 of 992
    jakerome

    jakerome Member

    128
    0
    Nov 28, 2002
    That's exactly what happened to me. The TiVo Series 3 (OLED screen) is hardwired to my FiOS router.
     
  12. Dec 21, 2008 #92 of 992
    wmcbrine

    wmcbrine Well-Known Mumbler

    11,995
    1,007
    Aug 2, 2003
    It worked the next night (last night), and showed higher on the quality indicator (like episode 2).

    My next problem is with "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy" (BBC miniseries version). It skips forward (bringing up the timeline and briefly going blank), and plays the video at an accelerated rate much of the rest of the time. It's totally unwatchable.

    That was episode 1. Episode 2 is even worse, with the same problems as 1, but also with everything skewed, like the vertical hold was messed up (back when TVs used to have vertical hold).

    Ah, 16 minutes in (about a minute real time), the skew goes away. The other problems remain.
     
  13. Dec 21, 2008 #93 of 992
    rjom

    rjom Member

    110
    0
    Feb 28, 2004
    Subscribed
     
  14. Dec 21, 2008 #94 of 992
    j_sunne

    j_sunne New Member

    15
    1
    Jan 18, 2008
    I have 1 repeatable issue. If I've zoomed in a letterboxed SD recording and later on start Netflix, the Netflix playback will be stuck zoomed. Clicking the Aspect button causes the Tivo gong sound, and doesn't unzoom the video. My output is set to 720P Fixed. Other than this, I've had no significant problems at all. My only complaint is 4:3 movies. Why not do everything available widescreen as widescreen?
    My setup is HDMI into a Yamaha receiver, hardwired network.
     
  15. Dec 21, 2008 #95 of 992
    Armchair Bronco

    Armchair Bronco Loyal TiVo User

    32
    0
    Aug 8, 2008
    I'm going to take the time (later) to read through this thread in its entirety, but I have to say for the record the following:

    Shame on NetFlix and on TiVo for hoisting such a pathetically untested collection of alpha software on your loyal paying customers! I've started a stand-alone thread to this end but as this seems to be the main tracking thread for these issues, I'm posting here as well.

    As a computer professional, I'm *SHOCKED* that something as bug-ridden as the NetFlix offering was allowed to go live. Even a 3rd-rate tester could have uncovered every one of these issues in a few days of testing.

    By my estimates, more than 50% of the titles I've tried to watch have lip sync problems so bad as to render them unwatchable (Ghostbusters, The Cowboys). Others are horribly pixelated. The one foreign film I tried to watch (Das Boot) was stretched so badly that I could only see the tops of the first row of subtitles, rendering this film unwatchable even with my modest knowledge of spoken German.

    And my Series 3 TiVo has also had one mysterious system reset while watching a NetFlix stream.

    Honestly, this is one way to turn "loyal TiVo users" into "former TiVo users"!

    Get with the program, guys! Invest in some quality alpha and beta testing (...in my view, the current offering is little more than beta quality...), and if it doesn't pass the smell test, then don't release it to the public at large!
     
  16. Dec 21, 2008 #96 of 992
    steve614

    steve614 what ru lookin at?

    10,722
    0
    May 1, 2006
    Dallas, TX
    Finally got around to using the Netflix feature earlier today.
    I wanted to wait until the frenzy subsided. :p

    I watched a movie first with no problems.
    After that, I immediately tried to watch a documentary and the audio and video were out of sync.
    No amount of 'trick play' would correct the issue.
    Tried again just now, still out of sync.

    I hope that this problem can be fixed - it's hard to watch something that resembles an old karate movie. :(
     
  17. Dec 21, 2008 #97 of 992
    mikeyts

    mikeyts Stream Warrior

    2,422
    5
    Jul 10, 2004
    San Diego,...
    This has been noted in other threads. Whatever you've got the aspect ratio set to (Zoom, Full, Panel) will work in the Netflix player, but you won't be able to change it there. A workaround is to hit the LIVE button, adjust the AR, then hit the LEFT button to get back to the Netflix player (whereever you were in it before, you'll be in the queue list when you come back).
     
  18. Dec 21, 2008 #98 of 992
    Armchair Bronco

    Armchair Bronco Loyal TiVo User

    32
    0
    Aug 8, 2008
    A "stand up" company would not release crappy software to paying customers after featuring its unveiling on the startup screen that they control!

    I'm not taking sides with respect to the S3 that coincidentally melted down while viewing NetFlix titles, but I do know that I won't be watching any more NetFlix titles on my S3 until both TiVo and NetFlix have rev'ved the current version of their Not-Ready-For-Prime-Time offering.

    What's ironic is that to take advantage of this offer, I cancelled my unlimited $25/month subscription with BlockBuster and renewed my unlimited $9/month subscription with NetFlix. Now it looks like I made the wrong choice.

    Frankly, I'm very surprised that more people aren't as angry about this as I am. I paid a premium for my Series 3 as an early adopter, and now it appears that the S3 was hardly tested at all before this POS "feature" was released to an unsuspecting public. :mad:
     
  19. Dec 21, 2008 #99 of 992
    bakerja

    bakerja New Member

    44
    0
    Sep 3, 2008
    Well my TIVO HD works pretty good on my 6mbps DSL. No audio sync issues, high quality streams. My only real issue is how it deals with cinemascope movies and other Very wide screen films. I cannot adjust with the "aspect" button while netflix is streaming. It seems to stretch vertically every very wide screen film unless setup in panel mode before going in to netflix.

    Really wish I could toggle the aspect while watching Netflix.

    Quality is great though.

    TIVO+Netflix=ROCKS!!!!
     
  20. smokeyjones666

    smokeyjones666 New Member

    4
    0
    Aug 4, 2008
    I've been having horrible audio sync issues while trying to watch season 8 of CSI on my Series 3. The audio drifts so bad that what starts out as a few millisecond skew in the beginning turns into a full 2 or 3 second delay by the end of the episode. This behavior reminds me of what happens when people poorly re-encode video sources that have vbr audio.

    I'm really disappointed by this, I was really looking forward to this Netflix feature on TiVo and it's really let me down.

    The aspect thing drives me nuts too, I don't like having to go to another screen just to be able to use the aspect button and I agree, it sure seems like something they could have been able to figure out during testing.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements