Need an image? Don't PM me. :)

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by rcobourn, Mar 25, 2008.

  1. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,464
    648
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Semt.

    As long as it has Tivo service, it will continue to work. Hopefully it is lifetime, but any other paid subscription is overpriced.
     
  2. thejet95

    thejet95 New Member

    2
    0
    Nov 15, 2018
    I too have a trusty old Tivo Series 3 TCD652160 that I couldn't figure out was what wrong with it until recently. The hard drive is apparently gone, making a ticking sound. I have a new drive I would like to install but need the original image since my hard drive is no longer accessible. I would be very thankful for a copy of the image file, Thanks!
     
  3. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,464
    648
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Sent.

    What is the new drive model you will be using?
     
  4. thejet95

    thejet95 New Member

    2
    0
    Nov 15, 2018
    Thanks so much! I purchased a WD Blue 1 TB. I hope that one is alright to use?
     
  5. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,464
    648
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    It depends on the Tivo, if there are enabled features such as Intellipark, HDAT2, etc that will prevent it from booting up or restarting from the menu.

    Recommended drives is WD Red WD10EFRX, or max of WD20EFRX. Series 2 can only handle a max of 2TB, and will use the entire space.
     
  6. gent

    gent New Member

    6
    0
    Jul 29, 2018

    I finally had the time to do this. I got the image loaded to a 1TB drive but once i plugged into the TIVo all i see is a Welcome! Powering up... I try to look for more information like doing kickstart but have no success doing this. I also tried imaging again and no luck and sometimes it will go to black screen. Is it still the HD or something else?
     
  7. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,464
    648
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Its usually the drive and/or the power supply capacitors.
     
  8. gent

    gent New Member

    6
    0
    Jul 29, 2018
    Looks like it is the HD or image. I found my original drive and slap it in and it works. I'll try to create an image using the tool you provided and try that.
     
  9. RyanCBarg

    RyanCBarg New Member

    2
    0
    Oct 2, 2010


    Any chance you could send the image to me as well? I also have a TCD652160 that has a failed hard drive.
     
  10. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,464
    648
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Sent.
     
    RyanCBarg likes this.
  11. JeffInIndy

    JeffInIndy New Member

    8
    0
    Sep 14, 2017
    Just pulled my lifetime Premiere out of the closet, and it loops on "Starting Up", going to test the 2TB I upgraded and/or buy a new one. Can I get an image for the TCD652160?
     
  12. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,464
    648
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Premiere is a Series 4 but the TCD652 is a Series 3, so confirm which model before we can send one.
     
  13. JeffInIndy

    JeffInIndy New Member

    8
    0
    Sep 14, 2017
    Good catch, I thought it was a Premiere, but I guess it's just an HD.
     
  14. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,464
    648
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Confirm the model number from the label in the back -or- from system Information (first 3 digits from Tivo Serivce number).
     
  15. JeffInIndy

    JeffInIndy New Member

    8
    0
    Sep 14, 2017
    I did. I typed it in from the back of the system. TCD652160
     
  16. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,464
    648
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area

    Sent.

    Thx, I just need to confirm that is the model for the image, because your original post said Premiere and 652.


    You should look at the capacitors in the power supply, common to fail due to age.
     
  17. Homer1313

    Homer1313 New Member

    6
    0
    Nov 25, 2018
    Anyone have an image for a TCD74800?
     
  18. ggieseke

    ggieseke Well-Known Member

    5,250
    552
    May 30, 2008
    Sent.
     
  19. gent

    gent New Member

    6
    0
    Jul 29, 2018
    My old image doesn't work very well and will not allow me to bypass the guided setup. I ended up getting a 1TB drive and tried your image again and this time it worked. However, now HDMI output doesn't work. The output will show powering up and goes black with no signal. AV cable works fine. Any idea why this is happening?
     
  20. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,464
    648
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Check the power supply's capacitors, they are aged and may need to be replaced.
     

Share This Page