My TiVo has stopped emailing me!

Discussion in 'TiVo Help Center' started by MMouse, Nov 30, 2005.

  1. MMouse

    MMouse TiVo Newbie

    6
    0
    Mar 9, 2005
    Pasadena, CA
    I have been happily using Online Scheduling from work once every few weeks with much success. Now, though, for no apparent reason, TiVo fails to email me back a confirmation that the show has been scheduled (or that it hasn't been scheduled due to a conflict). TiVo does correctly receive and schedule the requests that don't conflict, however. I just get no notification email back.

    When I schedule a show, I get the first email from TiVo Central saying that the request will be sent to my TiVo, which will send another email to confirm. Typically, within an hour I receive an email from my TiVo saying that it was successfully scheduled -- or, if not, why not. Now, though, it just schedules without sending an email my way. Curiously, when I get home and look at the messages that appear on the TiVo itself, each request that I have made is doubled (i.e., two request messages show up instead of one in the 'Messages' section on the TiVo).

    So far, despite the failure to email, the TiVo has scheduled and recorded all requests. It just hampers my ability to verify that things will work (especially since sometimes shows overlap with previous requests, making things very tough).

    The TiVo is on a wireless network and is running 7.2 software (I think -- it's the new update with the overlap protection). I have recently moved, but the issue occurred both before and after I went through the General Setup again. I have used online scheduling successfully many times before with no issue.

    Any thoughts or ideas on how to get things working again? Thanks!
     
  2. TiVoJerry

    TiVoJerry Caavo employee (Ex-TiVo, '00-'16)

    1,554
    36
    Jul 26, 2005
    Woodside, CA
    Please send me a private message (PM) with your 15-digit TSN and the TCO team will take a look. If you could also include the body of your last email from us, it would be very helpful as well.
     
  3. Dec 1, 2005 #3 of 18
    no-blue-screen

    no-blue-screen New Member

    331
    0
    Feb 14, 2005
    Laurel, MD
    Are you having the emails sent to your work email address? My thought is that either your ISP, or your employer has started to do some 'spam' filtering and your TiVo emails are getting caught up in this. Good luck.
     
  4. Dec 1, 2005 #4 of 18
    TiVoJerry

    TiVoJerry Caavo employee (Ex-TiVo, '00-'16)

    1,554
    36
    Jul 26, 2005
    Woodside, CA
    Give it a shot now and let me know how it goes.
     
  5. Dec 2, 2005 #5 of 18
    MMouse

    MMouse TiVo Newbie

    6
    0
    Mar 9, 2005
    Pasadena, CA
    Yay! Thank you so much TiVoJerry!

    Whatever it was that you did, it worked! I received emails for everything I had previously scheduled in one big batch last night, and I just tested sending a new request -- it worked!

    Thank you for teaching my TiVo to email again. :)

    --Scott :)
     
  6. Dec 2, 2005 #6 of 18
    TiVoJerry

    TiVoJerry Caavo employee (Ex-TiVo, '00-'16)

    1,554
    36
    Jul 26, 2005
    Woodside, CA
    Glad to hear it!
     
  7. Jan 4, 2006 #7 of 18
    mlevin

    mlevin New Member

    96
    0
    Mar 13, 2002
    Somerville, MA
    I'm having this problem, too. I'll get the message saying the request was submitted, but not the message saying it was accepted (or rejected) the next time my TiVo syncs.

    I used to get the messages, but they stopped recently.

    I don't think it is a spam filter issue -- don't both the initial message and the followup come from the same address? I always get the initial one.
     
  8. Apr 6, 2006 #8 of 18
    matthewkreth

    matthewkreth New Member

    2
    0
    Apr 6, 2006
    Dallas, TX
    :confused:
    I am having the same problem as above. I have a Series 2 540 unit running 7.2.2 software. For some reason my confirmation emails from the Tivo aren't coming. Whenever I schedule a recording in TCO, I get the initial confirmation email, but I fail to get the email saying that this recording has been scheduled or that a conflict occurs. This is really frustrating, as I don't know what I am canceling or if the recording succeeded. It is not a spam filter problem, the emails aren't there and the tivo address is allowed to my inbox. The requests get through, as my messages on Tivo gives me the confirmation of recording, but I don't get these in my email. I have the initial confirmation emails from tivo saved and will provide these as well as my TSN to an admin if they can help me. Thanks for reading and attempting to help.

    Matt
     
  9. Apr 6, 2006 #9 of 18
    bsporl

    bsporl Member

    36
    0
    Feb 7, 2006
    Uhhhhh, this thread went from, "Send me your TSN #" to "Yay! Thank..."

    What did you do to fix it?
     
  10. NewYorkLaw

    NewYorkLaw New Member

    254
    0
    Dec 9, 2005
    New York City
    My tivo is doing the same thing. I did not think enough of it to ask, but since we're on the subject...
    Just as above, I get the email from tivo saying my request was received, but I don't get an email from my tivo after it is scheduled. But, when I check my tivo, the requests are there, so I was not overly concerned.

    TivoJerry:
    Since it can be fixed, should I email you, too?

    Pete
     
  11. Puppy76

    Puppy76 Well-Known Member

    1,429
    41
    Oct 6, 2004
    I *think* this happened to me last night too. Recieved the first email, but not the second. I might have just "subconciously" deleted it, but I'm pretty sure I never got the email. I'll have to pay more attention next time. (My Tivo did correctly process the request and had a message on the Tivo.)
     
  12. JazzerAlto

    JazzerAlto New Member

    17
    0
    Apr 9, 2006
    This is happening to me as well.
     
  13. Puppy76

    Puppy76 Well-Known Member

    1,429
    41
    Oct 6, 2004
    I can confirm that I'm not being emailed back anymore. My Tivo is still accepting and processing the requests correctly though.
     
  14. Ehien

    Ehien New Member

    170
    0
    Jul 5, 2005
    Same here. Including this I'm having 3 issues that I never had before with 7.2.2. Is this the upgrade from hell?
     
  15. TiVoJerry

    TiVoJerry Caavo employee (Ex-TiVo, '00-'16)

    1,554
    36
    Jul 26, 2005
    Woodside, CA
    This is not related to 7.2.2. As has happened in the past, the problem is with TCO and not individual customers. The fix for the latest issue just went through. Please confirm.

    Going forward, please start a new thread as each occurrence of this is not related to previous events.

    Thank you.
     
  16. Ehien

    Ehien New Member

    170
    0
    Jul 5, 2005

    Thanks for the answer and good to know. But do you know why my control on cable box over serial link was gone after the software upgrade? I started a thread today but no answer yet. Currently using IR link that I really dislike (slower channel switching).
     
  17. NewYorkLaw

    NewYorkLaw New Member

    254
    0
    Dec 9, 2005
    New York City
    My Tivo emailed me today, so strike me from the list.
    Thanks, TivoJerry
    Pete
     
  18. matthewkreth

    matthewkreth New Member

    2
    0
    Apr 6, 2006
    Dallas, TX
    Tivo Jerry,

    You rock. Thanks for such a quick response and solution to the problem. Also thanks for letting us know that the problem was with the TCO servers and not us or our Tivos. It works and emailed me like it's supposed to. Thanks again for all of your help.

    Matt
     

Share This Page