modem problem on Hughes boxs

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by BEP, Sep 27, 2007.

  1. BEP

    BEP New Member

    43
    0
    Feb 28, 2002
    About a month ago I started a new post concerning the failure of my modem. There were some errors in the post, and now new information. So I thought I would start a new post (hope this was the right thing to do).

    My Hughes SD DVR120's modem sees to have a problem.

    When I ask it to call out to get the "call in numbers list" the modem performs as it should. When I request, or it decides to, make the daily call the connection fails stating the service did not answer. I call the number and there is service at the other end.

    While the spinning ball is indicating dialing, I watch my phone indicate the "line is in use" and I watch it go away and the spinning ball is still on dialing.

    I called my video guy and told him of this situation. He knows of four other units doing the same thing, including his own.

    Does anyone else have this condition?
     
  2. Dkerr24

    Dkerr24 Lost in Big Bend

    2,450
    0
    Oct 28, 2004
    Okla, USA
    No, I haven't had either of mine plugged into a phone line for over 2 years now.
     
  3. JimSpence

    JimSpence Just hangin'

    30,905
    36
    Sep 19, 2001
    Binghamton, NY
    Do you by any chance use DSL as your internet? If so, do you have a DSL filter on the line to the TiVo. And as implied, you don't really need to use a [hone line.
     
  4. BEP

    BEP New Member

    43
    0
    Feb 28, 2002
    No DSL

    Also tried a different phone cord and outlet. No change
     
  5. dollbaby

    dollbaby New Member

    17
    0
    Jul 24, 2007
    Sounds like the problem I had at first with my Hughes unit. It went from a similar situation as you had to just saying it failed to answer. The dialup number in our area had been shut down, I left it go, was told I had to dial in to a toll number who was up and running and then all hell broke loose. Right after my unit made the successful call in, it started to reboot and eventually got stuck in a loop and died. I never plugged my other unit in after that because my replacement unit they sent me is terrible. Eveyone in my area (Northeast Pa) was having issues. It depends on who you get when you call Direct Tv because most will act like you are speaking Chinese. Sorry if this is not exactly your problem. I know my unit at first acted one way as if the dialup would still work (which gave me hope) and then after about a week, it changed a couple of times on how the status of the connection was listed as on the test screen. Just my two cents which probably confused you more. Basically what I am trying to say is that Direct Tv has been telling our whole area different stories. Its crazy!
     
  6. BEP

    BEP New Member

    43
    0
    Feb 28, 2002
    Thanks, but you are right, your problem was a little different.

    I was just amazed that three units in my area, that I know of, are doing the same thing.
     
  7. bwash

    bwash New Member

    73
    0
    Dec 16, 2002
    Diamond Bar CA
    I have this same exact problem, exactly as you have described. I have 6.3, and now that there appears to be a fix for some of the problems I wonder how I am going to get it.

    Have you found a way to get around this problem???
     
  8. BEP

    BEP New Member

    43
    0
    Feb 28, 2002
    Sorry I do not have a fix, nor have I heard of one. I think I will be happy where I am by software version, however I am sure a change will be needed. I have many friends looking for an answer also.
     

Share This Page