Minis stopped connecting to Bolt over MoCA

Discussion in 'TiVo Bolt DVR/Streamer' started by alevenso, Mar 14, 2021.

  1. alevenso

    alevenso Member

    47
    8
    May 8, 2016

    Advertisements

    I have 3 minis and a Bolt using a FIOs cable card. I have been using this set up over MoCA for years without issue - all of sudden all of my minis can not connect to the Bolt so when I try to watch live tv from a mini or a recorded show I get the old cant find the bolt error check your network - I have recycled everything including the modem/router - tried swapping splitters and cables - but nothing. My bolt works fine - any ideas? I almost feel like Verizon turned off MoCA but I dont think that is a such a thing.
     
  2. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,646
    3,150
    Nov 25, 2003
    Are all the devices, including the BOLT, configured as MoCA clients, or are any of the TiVo boxes connected via Ethernet to the router?

    When configured for MoCA, are the Mini’s able to make a service connection to TiVo, or access any streaming services?

    Are you seeing any error codes? V87? V112?
     
  3. alevenso

    alevenso Member

    47
    8
    May 8, 2016
    Thx for replying - they are all Moca client - no Ethernet - all the boxes can make a service connection - but I can not get to any streaming services - I am getting mostly v315 error codes ​
     
    krkaufman likes this.
  4. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,646
    3,150
    Nov 25, 2003
    Given that your devices *do* appear to have network connectivity via MoCA (they can make service connections), you might review these two other VERY recent threads, where the TiVo backend account/device information became screwed-up, affecting Mini and host DVR functionality:
     
  5. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,646
    3,150
    Nov 25, 2003

    Advertisements

    Separately, if you haven't already done so, a full power reset (not just restarting individual devices) might be worthwhile, at least to check off that troubleshooting box.

    To do a full power reset: power down all your gear (modem, router, network switches, main MoCA bridge device, MoCA adapters, TiVo devices), and leave it all off for a minute or three; and then power the devices back on, in the order above, allowing each device to come online before proceeding to the next.
     
  6. alevenso

    alevenso Member

    47
    8
    May 8, 2016
    I ended up calling support and after only 10 minutes I got the "you seem to be missing an update - we will push it in the next 24-28 hours to correct the problem" - fingers and toes crossed.
     
  7. krkaufman

    krkaufman TDL shepherd

    16,646
    3,150
    Nov 25, 2003
    Try forcing a few manual service connections, first on the DVR then Mini’s, to see if it expedites the update.
     
  8. alevenso

    alevenso Member

    47
    8
    May 8, 2016
    I did a Bolt service connection and then when I went to each Mini and was prompted to do an update - all is working now - thx for the help.
     
    krkaufman likes this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements