MFS Reformatter (mfsr)

Discussion in 'TiVo Upgrade Center' started by ggieseke, May 10, 2015.

  1. Mar 4, 2017 #901 of 1475
    godsey1

    godsey1 Member

    85
    6
    Jan 23, 2014
    Crossville, TN

    Advertisements

    This I know. I ended up calling 6 times and changed out the hard drives 4 times. I am done with it until the tech shows up. Thanks again for the help and info.

    Tony
     
  2. Mar 4, 2017 #902 of 1475
    jmbach

    jmbach der Neuerer

    3,019
    423
    Jan 1, 2009
    Keep the large hard drive in. Call again tomorrow. I know it is frustrating. There is a good chance when the tech comes out with the new card, that he cannot get it paired either and they will tell you the TiVo itself is bad. Don't believe them. Just smile and wave to them but make sure you keep a card. Sometimes you need to ask them to delete the current pairing they have in their system before they can re pair the card. Have you looked at the troubleshooting I n the official TiVo website for additional help?


    Sent from my iPad using Tapatalk
     
    pmbrauer likes this.
  3. Mar 5, 2017 #903 of 1475
    godsey1

    godsey1 Member

    85
    6
    Jan 23, 2014
    Crossville, TN
    I have tried everything that tivo has listed, I have unplugged everything and rehooked it all back up in every combination that is possible. I didn't know t hat they can delete the pairing. I will try that. Thanks,

    Tony
     
  4. Mar 5, 2017 #904 of 1475
    godsey1

    godsey1 Member

    85
    6
    Jan 23, 2014
    Crossville, TN
    Jmbach that worked. I am getting every channel now. Thank you thank you thank you. The lady at charter said she has never done that, so I hope the adopt that as part of their trouble shooting (deleting the pairing and then repair). Just waiting on the guide to fill up. Donation coming soon to the coders. Thanks again everyone.

    Tony
     
    pmbrauer likes this.
  5. Mar 5, 2017 #905 of 1475
    jmbach

    jmbach der Neuerer

    3,019
    423
    Jan 1, 2009

    Advertisements

    By deleting the pairing it forces a complete re pair of the cableCARD instead of the partial paring they have repeatedly tried on your card.
     
  6. Mar 5, 2017 #906 of 1475
    godsey1

    godsey1 Member

    85
    6
    Jan 23, 2014
    Crossville, TN
    It works great. Thanks again,

    Tony
     
  7. Mar 7, 2017 #907 of 1475
    BP-isMe

    BP-isMe Member

    65
    2
    Dec 16, 2003
    Boston
    Another Happy MFSR User!

    FYI: I got an 8 TB WDC My Book, Removed the disk, Followed Instructions in first post. Only problem was my Sata-USB controller was too old and caused an error in MFSR. I then used the controller board that came with the My Book and all went well. My Roamio Plus now says 1281 Hours.

    THANK YOU...Donation Sent...Brad
     
    aaronwt and Mikeguy like this.
  8. Mar 7, 2017 #908 of 1475
    ggieseke

    ggieseke Well-Known Member

    5,785
    718
    May 30, 2008
    Thanks for the donation! Using the My Book controller was quick thinking.
     
  9. Mar 13, 2017 #909 of 1475
    Zonker007

    Zonker007 Member

    81
    6
    Oct 3, 2015
    WD 8TB My Cloud Personal Network Attached Storage - NAS -WDBCTL0080HWT-NESN

    8TB WD Red Fry's sale - Monday Promo Code - $249

    Frys.com Email Campaign 03.13.17!

    This one has the 8TB Red drive in it as posted in this thread.
     
  10. Mar 13, 2017 #910 of 1475
    Mikeguy

    Mikeguy Well-Known Member

    27,636
    9,203
    Jul 28, 2005
  11. Mar 13, 2017 #911 of 1475
    Zonker007

    Zonker007 Member

    81
    6
    Oct 3, 2015
  12. Mar 13, 2017 #912 of 1475
    Mikeguy

    Mikeguy Well-Known Member

    27,636
    9,203
    Jul 28, 2005
    Thanks for the clarification. I had read the post up above stating that the poster had retrieved a WD Red from his (if I understood correctly--or maybe that was a typo?). MFS Reformatter (mfsr)

    Apart from that, any idea what the difference is between the WD Red and the WD80EZZX?
     
  13. Mar 13, 2017 #913 of 1475
    fcfc2

    fcfc2 Well-Known Member

    2,587
    548
    Feb 19, 2015
    The WD80EZZX is what was initially found inside the WD MyBook external enclosures and although I see some being offered for sale that appear to have been liberated from the enclosure, I have seen no references to differences in performance between these and the standard WD Red's.
    I have also seen isolated reports of the standard Red's being found in these enclosures so it may just be if WD ran short, they used what they had available.
    I would personally be more comfortable with the standard Red's but I might be tempted if the price was significantly lower on the WD80EZZX.
     
    Mikeguy likes this.
  14. Mar 13, 2017 #914 of 1475
    Mikeguy

    Mikeguy Well-Known Member

    27,636
    9,203
    Jul 28, 2005
    Thanks for the info. Would be nice if the price of these came down some (lol, of course).
     
  15. Mar 16, 2017 #915 of 1475
    godsey1

    godsey1 Member

    85
    6
    Jan 23, 2014
    Crossville, TN
    Just an update. The drive is still doing great just over a week into it, the guide has a bunch of channels that has no guide data. This has nothing to do with this file. May have to re-do everything and re-pair the card. Thanks again to the coders,

    Tony
     
  16. Mar 16, 2017 #916 of 1475
    jmbach

    jmbach der Neuerer

    3,019
    423
    Jan 1, 2009
    Guide data has nothing to do with pairing your cableCARD. If forcing a few connections with the TiVo servers don't resolve it, you might need to perform a clear guide data to get it to regenerate.
     
  17. Mar 19, 2017 #917 of 1475
    godsey1

    godsey1 Member

    85
    6
    Jan 23, 2014
    Crossville, TN
    I have done clear guild data once every couple days and multiple connections a day and it still has not straightened up. Will keep trying for a few more day. Thanks for the input.

    Tony
     
  18. Mar 19, 2017 #918 of 1475
    ggieseke

    ggieseke Well-Known Member

    5,785
    718
    May 30, 2008
    There have been a lot of guide data issues lately, and nobody has been getting updates. They seem to have it fixed now.
     
    godsey1 likes this.
  19. Mar 19, 2017 #919 of 1475
    HerronScott

    HerronScott Well-Known Member

    7,510
    1,097
    Jan 1, 2002
    Staunton, VA
    You had guide data on these stations before the hard drive change? If not or you don't know, then this is probably just a lineup issue for your zip code/cable company that you need to report to TiVo so those channels get added to your lineup which will populate the guide data for them.

    Scott
     
  20. Mar 19, 2017 #920 of 1475
    godsey1

    godsey1 Member

    85
    6
    Jan 23, 2014
    Crossville, TN
    They were all filled in. I figure it got messed up doing the switch. This is the first time they have had our zip code on the guide. It has been a town over from us. I may put that in and see what happens. That's for the information.

    Tony
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements