Metagenerator 3 -- Support & Downloads

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by dlfl, Jun 7, 2018.

  1. Nov 9, 2019 #421 of 507
    csell

    csell Member

    300
    6
    Apr 16, 2007

    Those settings were both set.

    Thanks for all of your effort. A few final questions:

    1. Does the program communicate with the Tivo? I want to test it on another computer outside of my network (meaning the Tivo would not be on the network). Should that work.

    2. If you run a program like Fiddler that catches all network calls, should you expect to see calls from not only "api.thetvdb.com" but also "middlemind.tivo".

    That's it. Like I said, I've been using the program along with pyTivo for many, many years (that's the reason I won't upgrade my Tivo since pyTivo won't work). I'll keep working on it until I figure it out.

    Thanks
     
  2. Nov 9, 2019 #422 of 507
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,678
    604
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    1. I believe it communicates with the TiVo middlemind server, which communicates with the TiVo, although perhaps not simultaneously.
    2. As stated in post #418:
    "Middlemind is what is used for the RPC searches for seriesID and programID. The TVDB api server is used for all other metadata for TV Series."

    If the "check credentials" error is what you always get it means the connection to Middlemind could not be authorized with your credentials. Connection is established each time your do a RPC search operation, not just at the start of the program.
     
  3. Nov 9, 2019 #423 of 507
    Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,145
    299
    May 8, 2006
    Still working great here!
     
  4. Nov 9, 2019 #424 of 507
    csell

    csell Member

    300
    6
    Apr 16, 2007
    The odd thing is I do not see a call being made to the middlemind web service. Fiddler is not picking that up, but it does pick up the other API being called.

    Just to be sure - the login credentials are identical to that you use to log into your tivo.com site / account, correct? I have copied and pasted the values from the app into the tivo.com web site and it works (you can do that since the app does not hide the password).
     
  5. Nov 9, 2019 #425 of 507
    elprice7345

    elprice7345 Member TCF Club

    324
    15
    Sep 28, 2009
    Denver, CO
    It turns out the TVDB had some DNS issues yesterday and all is well now.

    See subsequent posts in my link above.
     
  6. Nov 9, 2019 #426 of 507
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,678
    604
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    Yes, your understanding is correct.
     
  7. Zaphod

    Zaphod Member

    146
    7
    Feb 17, 2003
    Des Moines,...
    It's been several months since I've used MetaGenerator and it has always worked in the past, but I just tried to use it and I'm getting the "Search error: Not Found" as mentioned in a previous post on TV searches. Movie searches work fine. I don't have VPN or anything like that as mentioned in the previous post. And the same thing is happening on multiple computers. My Tivo acct and TSN info are entered and correct (hasn't changed since I last used MetaGenerator). I don't have Python, but I do have the rpcsearch128.exe in the program folder. (I was previously using ver 3.83, but I've updated to 3.89 and same issue.)
     
  8. elprice7345

    elprice7345 Member TCF Club

    324
    15
    Sep 28, 2009
    Denver, CO
    I'm having the same issue. I believe it is due to the TVDB converting from v2 to v3. Hopefully it will be back soon.

    The issue I had earlier wasn't specific to my VPN use, but due to DNS issues they had.
     
  9. Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,145
    299
    May 8, 2006
    It's working for me...
     
  10. dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,678
    604
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    I just tried to go to the TVDB forum to find out what 'V3' is and was told my IP address has been permanently banned. I assume this will eventually get corrected but meanwhile could you fill me in on 'V3'?
     
  11. OKCRandy

    OKCRandy New Member

    27
    1
    Jul 7, 2006
    I am having the same issue. It was working earlier yesterday and then in the late afternoon it stopped working. "Search error: Not Found"
     
  12. PSU_Sudzi

    PSU_Sudzi Well-Known Member

    2,167
    747
    Jun 4, 2015
    Philly suburbs
    Sadly even with valid program IDs sometimes cover art is still missing. I'm not really sure why this is, you get a generic thumbnail, but if you click on "Explore this show", it takes you further into the menu and the cover art is there. Then backing out one level displays the generic thumbnail again. Haven't been able to figure out why its good for some but not others. Saving the cover art in the same folder as the movie and the text file does not work either as once there is a program ID, that is what TiVo uses for obtaining cover art.
     
  13. dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,678
    604
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    Please don't rush to report MG3 problems today. The TVDB website appears to be up and down. When I try to access their forum it's OK one minute then tells me my IP has been permanently banned the next minute.

    I just was logged into the forum and tried to post. It said I was logged in and let me compose a post. Then when I hit submit it tells me I'm permanently banned (again). (If I'm banned then how is it I can log in?) Try again -- same result.
     
  14. elprice7345

    elprice7345 Member TCF Club

    324
    15
    Sep 28, 2009
    Denver, CO
    See this TVDB post here: API V2 broken today - TheTVDB.com

    Looks like something with the API is broken and they're working on a fix.

    In my post, I was referring to the web site upgrade from v2 to v3. It went live this summer and failed miserably. They rolled back to v2 and are in the process of moving back to v3.
     
  15. Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,145
    299
    May 8, 2006
    I must be lucky as it has been working fine for me, hitting the site at just the right times when it's up. Lottery ticket anyone?
     
  16. elprice7345

    elprice7345 Member TCF Club

    324
    15
    Sep 28, 2009
    Denver, CO
    MG3 is still not able to get any results from TVDB for me today. TMDB works fine.

    Is this still a problem for others?

    @dlfl - Is it time to investigate if any changes are required on the MG3 side?

    I see questions on the TVDB forum about API keys, 401 errors, 301 errors, etc. and I don't know enough to determine if TVDB made some changes that MG3 needs to adapt to or if its a glitch on the TVDB side?
     
  17. reneg

    reneg Well-Known Member

    1,061
    181
    Jun 19, 2002
    I am still unable to get any results from TVDB
     
  18. dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,678
    604
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    I'm on it. You can see my posts on theTVDB.com here:
    Issues with the API - TheTVDB.com
    What should be working isn't, and so far no solution.

    BTW: If tvdb (TV series) searches ARE working for anyone now, I would like to know:
    1. Where are you located?
    2. Which Windows version are you running?
    3. What MG3 version are you running?
    4. If you know how to 'ping', please ping api.thetvdb.com and post what address and IP it pings to.
     
    Last edited: Nov 15, 2019
  19. ButchKy

    ButchKy Member

    66
    1
    Sep 19, 2002
    Somerset, KY
    Just started working for me, tvseries. Located in Kentucky, windows 10, 3.89. Pinged api.thetvdb.com and the results were the following:

    Pinging d28ljkmapxhl0h.cloudfront.net [13.249.134.4] with 32 bytes of data:
    Reply from 13.249.134.4: bytes=32 time=171ms TTL=233
    Reply from 13.249.134.4: bytes=32 time=172ms TTL=233
    Reply from 13.249.134.4: bytes=32 time=45ms TTL=233
    Reply from 13.249.134.4: bytes=32 time=112ms TTL=233

    Ping statistics for 13.249.134.4:
    Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
    Approximate round trip times in milli-seconds:
    Minimum = 45ms, Maximum = 172ms, Average = 125ms
     
  20. dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,678
    604
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    Thanks @ButchKy , it's working for me now, too.
     
    reneg likes this.

Share This Page