Metagenerator 3 -- Support & Downloads

Discussion in 'TiVo Home Media Features & TiVoToGo' started by dlfl, Jun 7, 2018.

  1. elprice7345

    elprice7345 Member TCF Club

    332
    16
    Sep 28, 2009
    Denver, CO
    Could be ...

    This is the 1st episode since they moved to API v2 that I've seen this ... hopefully just a glitch.

    Every update since the upgrade until this episode updated almost instantly.
     
    Last edited: Oct 28, 2019
  2. Nov 4, 2019 #402 of 513
    csell

    csell Member

    300
    6
    Apr 16, 2007
    I know a few others have posted this, but I wanted to see if anyone has any clues. This is very frustrating...

    When trying to get the tivo metadata / series IDs, I keep getting the "Error getting series ID. RPC: Check Tivo Credentials". Everything is entered correctly in the Mind RPC settings (I've verified this over and over.) and I have the latest version of the app. This hasn't worked in months. Any thoughts????
     
  3. Nov 6, 2019 #403 of 513
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,683
    608
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    AFAIK you are the only one having this problem. There have been no other recent complaints and when they did happen months ago it was a problem with the TiVo servers, which didn't last long.

    Are you using the latest MG3 version (3.89)? Do you have Python installed, or have you placed rpcSearch128.exe in the runtime folder? Be sure to read all the instructions regarding installation in the first post.
     
  4. Nov 6, 2019 #404 of 513
    OKCRandy

    OKCRandy New Member

    27
    1
    Jul 7, 2006
    Is it possible to edit the template to add fields for the call sign and channel number? I know I can edit the text file but just wondering if this information could just be entered into MetaGenerator Version 3.
     
  5. Nov 6, 2019 #405 of 513
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,683
    608
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    Do you want this for both series and movies?
     
  6. Nov 6, 2019 #406 of 513
    OKCRandy

    OKCRandy New Member

    27
    1
    Jul 7, 2006
    It would be a nice option. I was just curious about adding the option.
     
  7. Nov 7, 2019 #407 of 513
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,683
    608
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    I may not have understood your request. The only templates used in MG3 are those for defining metadata-based output folder and file naming. I assumed those were NOT what you're talking about, correct? It might help for you to be more specific about the functionality you desire, rather than me guessing.
     
  8. Nov 7, 2019 #408 of 513
    Sparky1234

    Sparky1234 Well-Known Member

    2,150
    303
    May 8, 2006
    MG3 is a terrific program! Keep up the fantastic work on it!!! Thanks you.
     
    elprice7345 likes this.
  9. Nov 8, 2019 #409 of 513
    elprice7345

    elprice7345 Member TCF Club

    332
    16
    Sep 28, 2009
    Denver, CO
    Today, MG3 stopped working for me when I’m connected through my VPN.

    I get the error: “Search Error: Not Found”

    If I turn my VPN off, MG3 works fine.

    It seems to be some sort of TVDB certificate issue which I posted about here: TVDB Stopped Working Via VPN - TheTVDB.com

    Is anyone else experiencing this issue?

    @dlfl – can you shed any light on the issue?
     
  10. Nov 8, 2019 #410 of 513
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,683
    608
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    Sorry, I can't help on this. I don't use a VPN.
     
  11. Nov 8, 2019 #411 of 513
    csell

    csell Member

    300
    6
    Apr 16, 2007
    I am using the latest version. I have tried it with Python installed as well as with rpcSearch128.exe in the runtime folder. Same error with both. As far as reading the instructions, are you referring to post #125. Besides that, not too many instructions. I basically unzip the file and ran the exe as administrator. Setup my login info and then selected the show and then clicked "Get RPC PIds" ... I have been using the program since nearly its beginning and only started having this problem a few months ago. I really rely on this awesome program but am frustrated with this! Username (email address) and password are correct. Tested by logging into tivo.com. TSN is correct as I copied and pasted from Tivo's site. Not sure what else to check or test.

    Thanks
     
  12. Nov 8, 2019 #412 of 513
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,683
    608
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    Curious why you run it as administrator. Are you running from a non-administrator login?

    Are you entering your TSN with or w/o the dashes? Try the opposite way. I don't have convenient access to check the code or program at the moment.
     
    Last edited: Nov 8, 2019
  13. Nov 8, 2019 #413 of 513
    csell

    csell Member

    300
    6
    Apr 16, 2007
    It didn't working running it normally, so I decided to try running as administrator. Same result either way..... I cut and pasted the the TSN which included dashes. But the program removes the dashes. The TSN is correct (minus the dashes). I don't know much about how the program works, but it seems like it makes an API call to a Tivo server, correct? I used Fiddler to see I could see any calls being made, but it did not pick anything up. So either Fiddler can't pick up calls from the program or the program is failing to make the call for some reason.
     
  14. Nov 8, 2019 #414 of 513
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,683
    608
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    Do you normally run on an administrator account/login? If not could you try logging in to an adminstrator account then run MG3 -- As a test? Should not need to run as administrator for that test.
     
  15. Nov 8, 2019 #415 of 513
    csell

    csell Member

    300
    6
    Apr 16, 2007
    I've tried this on two different machines - one I run as administrator. Runnning as an administrator or not isn't making a difference. I just tried - no luck. What server is it trying to access? I use OpenDNS which would show me all domains that I'm calling.
     
  16. Nov 8, 2019 #416 of 513
    csell

    csell Member

    300
    6
    Apr 16, 2007
    There were 3 calls to middlemind.tivo.com which I believe is what the app uses. But of course those calls could have been from the Tivo box.
     
  17. Nov 8, 2019 #417 of 513
    csell

    csell Member

    300
    6
    Apr 16, 2007
    So I ran fiddler again and ran the MG3 app. Did a search for a show and Fiddler showed calls to "api.thetvdb.com". Then I attempted to get the series Id through the "Do series RPC Search" and Fiddler does not pickup anything at all. So for whatever reason, it's not able to make the middlemind.tivo.com call.
     
  18. Nov 9, 2019 #418 of 513
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,683
    608
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    Middlemind is what is used for the RPC searches for seriesID and programID. The TVDB api server is used for all other metadata for TV Series.
     
  19. Nov 9, 2019 #419 of 513
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,683
    608
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    I just processed a few shows, including RPC searches, to verify the servers were responding.
     
  20. Nov 9, 2019 #420 of 513
    dlfl

    dlfl Cranky old novice

    8,683
    608
    Jul 6, 2006
    Dayton OH
    @csell Don't know if this matters but check the "Device Preferences" for your TiVo in your account. If not already checked, try checking both "Video Sharing" and "Enable Video Downloads".

    I don't know how to proceed on your issue. Again, AFAIK you are the only user affected. So there must be something different about your setup.
     

Share This Page