MacOS: "could not set interface"; simulator problems

Discussion in 'Developers Corner' started by jtkohl, Feb 20, 2007.

  1. jtkohl

    jtkohl Member

    170
    0
    Feb 6, 2004
    Arlington,...

    Advertisements

    I'm having no luck with simulator.jar from the TiVo HME SDK 1.4.

    If I run it with no args, then bind to the public interface, I get this warning at the bottom:
    WARNING: could not set interface x.x.x.x
    (I have 192.168.x.x, 10.x.x.x (Parallels), and 127.0.0.1 available)

    Trying to bind directly to a server (e.g. Galleon), I can connect with something like:

    java -jar simulator.jar http://192.168.0.205:7288/Weather/

    so at least the simulator works minimally.

    Running the Hello class (from within Eclipse), I get a port in use problem. Sound familiar to anyone?

    null null (null)
    java.net.BindException: Address already in use
    at java.net.PlainDatagramSocketImpl.bind0(Native Method)
    at java.net.PlainDatagramSocketImpl.bind(PlainDatagramSocketImpl.java:82)
    at java.net.DatagramSocket.bind(DatagramSocket.java:368)
    at java.net.MulticastSocket.<init>(MulticastSocket.java:147)
    at java.net.MulticastSocket.<init>(MulticastSocket.java:112)
    at javax.jmdns.JmDNS.init(Unknown Source)
    at javax.jmdns.JmDNS.<init>(Unknown Source)
    at com.tivo.hme.host.sample.Main.<init>(Main.java:185)
    at com.tivo.hme.host.sample.Main.<init>(Main.java:60)
    at com.tivo.hme.host.sample.Main.main(Main.java:534)
    error: Address already in use
    usage: Main [options] class

    Options:
    --port <port> listen on a specific port
    --intf <interface> listen on a specific interface
    --nomdns <interface> listen on a specific interface, without mdns
    --launcher <file> start factories listed in file
    --jars <dir> scan directory for HME app jar files
    --jar <jarfile> start factory for the given jar
     
  2. davew723

    davew723 New Member

    25
    0
    Sep 28, 2006
    I'm seeing a similiar issue. Every since I installed parallels when I run the below command it using the wrong IP address and I can't connect via my tivo. Even pointing my tivo to my hosts correct IP address, 192.168.1.4, doesn't help. Is there a way to force the HME app to bind to a specific address?

    [/Users/david/Desktop/hme_sdk_1.4]java -cp hme-host-sample.jar:samples/samples.jar com.tivo.hme.host.sample.Main com.tivo.hme.samples.hello.HelloWorldHME SDK 1.4 (TiVo, Inc.)
    LOG: added factory
    MDNS: http://10.211.55.2:7288/hello/
     
  3. davew723

    davew723 New Member

    25
    0
    Sep 28, 2006
    Nevermind I missed it in the documentation... --intf <interface>
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements