Just Ordered Edge and Spectrum Service - And Tuning Adapters Don't Work!?!

Discussion in 'TiVo Edge' started by PTVMan, Oct 14, 2019.

  1. droobie

    droobie New Member

    20
    6
    Nov 13, 2002
    Bangor, ME USA

    Advertisements

    TV is just going to end up being an "App" on the IP plant for the cable MSOs, so at some point we're probably just going to have a Cloud DVR and a TV App, not much unlike the various OTT providers now. There was talk about a future replacement to Cablecard/TAs/etc. but I haven't seen that discussion happen in several years.

    As it sits, Spectrum already offers an app (without an outlet fee) on Roku/tablets/computers/phones with the full slate of channels (inside the home), On demand, and limited access outside the home. It seems like just a matter of time.
     
    billso, mschnebly and AMS like this.
  2. AMS

    AMS New Member

    14
    3
    Oct 16, 2019
    With everything so fragmented now and piecemeal offerings, I think a sophisticated cloud DVR makes sense— something that understands your viewing prefs and pre-caches things you might like to watch taking into account what other subs you might have.

    The Spectrum app I find very finicky and not well-designed...not to mention live sports are a disaster on that thing. That said, it is an incremental improvement and other competitors are making strides— for example, my appleTV now knows my subscription info so I don’t need to validate my apps at every turn.
     
  3. droobie

    droobie New Member

    20
    6
    Nov 13, 2002
    Bangor, ME USA
    Roku supposedly has a unified WTVE login too, but i haven't tried it.

    I wish the Tivo shared login credentials between Minis and other Tivo boxes on the same account. It's a bit annoying to have to put in netflix/hulu/etc. creds multiple times.
     
  4. washbob

    washbob New Member

    5
    2
    Oct 22, 2019
    Has a fix been confirmed? I have the Motorola tuning adapter and still having the same issue.
     
  5. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,262
    2,971
    Apr 19, 2012
    sweet home, al

    Advertisements

    i can't find the link at the moment, but, yes, users are reporting having received the update over the weekend with the issue resolved, so it shouldn't be long before you see it.
     
  6. mschnebly

    mschnebly Well-Known Member

    651
    356
    Feb 21, 2011
    Mesa
    I cant even imagine what TiVo would charge for a setup like that. Have to mortgage the house for that kind of system.
     
  7. washbob

    washbob New Member

    5
    2
    Oct 22, 2019
    I contacted TiVo technical support again this morning and they said they were still working on it. Not getting any answers, bumped it up to manager level and same song & dance. Not impressed.
     
  8. NorthAlabama

    NorthAlabama tabasco rules

    11,262
    2,971
    Apr 19, 2012
    sweet home, al
    tech support wouldn't be aware of testing a fix before release, here's the thread with updates:
    EDGE - Issues we're tracking
     
  9. washbob

    washbob New Member

    5
    2
    Oct 22, 2019
    Thanks I've tried contacting him, so hopefully I hear back shortly. Will be nice to get all my channels again.
     
    NorthAlabama likes this.
  10. BioChango

    BioChango New Member

    1
    0
    May 10, 2019
    Just got the Edge for Cable last weekend and set everything up (had the Bolt previous but thought I was doing better with the lifetime deal) and was unable to get any premium channels. Called Spectrum and was on the phone with support for awhile trying different things; eventually it was decided to send a tech out to investigate. He was out yesterday and after he talked to his team, they said it is a known issue with Tivo but it is on their end. I am not getting any premium channels (which I am going to cancel for now) and even on other channels it randomly goes to the black screen where it says to call customer service.

    Currently using a Motorola cable card and TA

    Is there anything I can do?
     
  11. 17blum

    17blum New Member

    6
    0
    Jun 23, 2009
    I have exactly the same problem. I started at the Spectrum store where they were out of cable cards and TAs. Gave me a number to call and I did from their parking lot. Guy said he would send them right out, 7 days later I call and guy says nothing in the system that anything was done. He sends a card and no TA. I put it in and get the same problem as above. Hour with Spectrum and get some channels but not all. Next day anoter call and another hour and I get HBO on 503, 505, and 507 but none of the other channels. Tech came to the house and checked all connections, put in the old cable card and nothing helped.
    Is this a Tivo problem?????? I see all kinds of comments from Oct 2019 but noting till today. What do I do?
     
  12. tommiet

    tommiet Active Member

    431
    234
    Oct 28, 2005
    I have spectrum and also have the premium channels and my tuning adapter works fine. If I turn off the TA, I will lose the premium channels. You probably need to talk to someone @ Spectrum that knows how to manage the TA's.
     
    Fugacity likes this.
  13. TheatreWiz

    TheatreWiz New Member

    16
    0
    Jun 28, 2002
    I agree. Sounds like a TA issue. I had a similar problem as a result of recent changes by Optimum.
     
  14. boydn1

    boydn1 New Member

    10
    2
    Apr 17, 2020
    Wall to a splitter, one the the TA and one to the Tivo. USB from TA to Tivo.
     
  15. TheatreWiz

    TheatreWiz New Member

    16
    0
    Jun 28, 2002
    It sounds like you are saying you have one wire from the splitter to the TA and one wire from the splitter to the Tivo. You need a wire coming out of the TA and into the Tivo. There should be two wires between Tivo and TA -- one a USB and one a normal TV cable.
     
  16. boydn1

    boydn1 New Member

    10
    2
    Apr 17, 2020
    It sounds like you are saying you have one wire from the splitter to the TA and one wire from the splitter to the Tivo. You need a wire coming out of the TA and into the Tivo. There should be two wires between Tivo and TA -- one a USB and one a normal TV cable.

    Nope with a Motorola: Wall to a splitter, one the the TA and one to the Tivo. USB from TA to Tivo.
     
    XIBM likes this.
  17. TheatreWiz

    TheatreWiz New Member

    16
    0
    Jun 28, 2002
    Oh interesting. Sorry, I was unaware.
     
  18. Skye

    Skye Member

    71
    61
    May 18, 2018
    I migrated from legacy Time Warner to Spectrum this week which resulted in some changes of channels in my plan. I got curious and disconnected the tuning adapter and found I can get every channel without it. Been working all week with no TA. AWESOME, but here is the really odd thing, the picture quality on all my channels got better. I used to get a lot of mosquito noise and blocking on fast motion or transitions. Now everything is nice and clean. Could they possibly give old TW customers a worse signal than Spectrum? The only thing I can see is my locals are now in mpeg4 instead of mpeg2, but all other channels are still mpeg2 just as they were before.
     
  19. kaileybutt

    kaileybutt New Member

    3
    1
    Aug 15, 2020
    New to the TiVo platform - Roamio Plus with Spectrum - South Carolina - after some heartburn getting the cable card/tuning adapter paired, things were working fine. After about three weeks, lost "Silver package" channels - HBO, etc; then regular channels started dropping/cycling in/out. Spectrum troubleshooting was very good/responsive. Tech said after diagnosis, unpair and repair, cable card issue and scheduled truck. Went to local spectrum store (gal said "wow, haven't seen one of these in awhile) and exchanged cc/ta and called Spectrum to get it paired - no go; after some vague responses about the cable card not being paired properly, truck still on schedule. Some thoughts on the TWC migration to Spectrum here recently and perhaps not all the inventories transferred correctly or something in the coding of the card - must say the tech support from Spectrum is substantially superior to TWC - hopefully the Friday truck tech will be able to get me back on track.
     
  20. kaileybutt

    kaileybutt New Member

    3
    1
    Aug 15, 2020
    Update 9.25.20 - truck visit. Cable card 2 was defective. After getting everybody paired, still no live tv - tech found splitter on input side of house - main in>one side to modem the other to cable amplifier - found splitter to be'defective' - insufficient signal being passed. Removed splitter (Lowes - Ideal 4MHz-2.4GHz) and cabled directly to the amplifier - tried to hook cable in to tuning adapter/out to tivo and not enough signal for moca network; installed spectrum(1000hz) splitter - 1 leg to tivo, 1 leg to tuning adapter and moca would only 'power' one mini. Replaced spectrum splitter w/4-2.4 ghz splitter and moca network works fine. Tech and tech support were very knowledgeable - just took a bit of time to isolate all the circuits for trouble shooting. The defective splitter was probably the issue in the first place. And again, kudos to Spectrum for their quick support and professionalism.
     
    JoeKustra likes this.

Share This Page

spam firewall

Advertisements