Just Ordered Edge and Spectrum Service - And Tuning Adapters Don't Work!?!

Discussion in 'TiVo Edge' started by PTVMan, Oct 14, 2019.

  1. nitro001

    nitro001 New Member

    25
    3
    Oct 30, 2017
    Unfortunately I am in the Dallas market and I can't even get basic channels, Spectrum support says I should get local channels without the TA, but everything shows unauthorized and tries to use the TA. Will see what the tech says tomorrow. Supposedly they put a note on the call-out that a CableCARD/TiVO technician is required, will see if that holds true and if they can get non-premium channels working without the TA.

    @TiVo_Ted do you have any information about this? I understood from Tivo Support we were supposed to get an email on the status of this when I talked to them yesterday but I haven't received anything official yet. Just want to get an idea if I unfortunately need to return this for a 6 tuner VOX?
     
  2. tarheelblue32

    tarheelblue32 Well-Known Member

    4,305
    571
    Jan 12, 2014
    Raleigh, NC
    You should be able to get at least some channels with just a CableCARD. If you're getting a "channel not authorized" message then that sounds like a CableCARD pairing problem.
     
  3. tarheelblue32

    tarheelblue32 Well-Known Member

    4,305
    571
    Jan 12, 2014
    Raleigh, NC
    Fair enough, but TiVo employees are the alpha testers, and they should have had at least a couple alpha testers trying out tuning adapters. I think TiVo's skipmode employees are located here in central North Carolina, and we're Spectrum territory. I would think that TiVo could have gotten a couple of them to test out the Edge in the field with a tuning adapter.
     
  4. droobie

    droobie New Member

    20
    6
    Nov 13, 2002
    Bangor, ME USA
    Well it'll be whatever is on SDV. I think for me it's lesser channels... So I have FX but not FXX, and I have Comedy Central and Cartoon Network and Fox News, but not Fox Business, etc.

    This can vary from market to market but I think SDV is mostly for channels that may not have the same degree of following.
     
  5. AMS

    AMS New Member

    12
    3
    Oct 16, 2019
    I may return it if they can't get it working...as I only have only ~10 channels right now. I'm hoping a fix is sooner than later. It's great to get products early, but not when they're half-baked. Given the current amount of time I've spent on this, my gut feeling is return and wait. We shall see. The tech tried both an Arris TA and a Motorola TA with the same results. On the diagnostics screen, it constantly toggles back and forth between detection and non-detection of the TA (like others have reported). The other annoying issue is that changing the channel to anything other than a supported channel results in an error screen that needs to be force cleared and then hunt for a channel that does not require the TA to tune....ugh-- so frustrating.
     
  6. mattyro7878

    mattyro7878 Well-Known Member

    1,078
    227
    Nov 27, 2014
    If EDGE is working intermittently with tuning adaptors ( which is the case according to some) that is even worse. If it simply didnt work, the fix may be simple. This on/off business is troubling.
     
  7. droobie

    droobie New Member

    20
    6
    Nov 13, 2002
    Bangor, ME USA
    For me with the Motorola, it basically says Initializing and then bounces between fatal error Retry, or goes to not connected and tries again.. It feels like they didn't do enough (or maybe any) testing. Seeing as I assume the Motorola MTR700 I have is now an ARRIS product, and ARRIS made the Tivo, I don't quite understand why this doesn't work.
     
  8. lawrengx

    lawrengx New Member

    1
    0
    Jan 26, 2007
    I’m using spectrum cable and a TA with my new Edge. When I first hooked it up I got the same error being mentioned where almost every channel failed ( and it was a pain to change the channel once one failed). I then removed the USB between the TA and TiVo, leaving just the coax, and it has been working fine. I get all my channels and the TiVo seems to be working fine.

    I assume not having that connection means I may be missing some functionality. I don’t have premium channels. I was going to try the USB cable again once I got a splitter for the coax. Right now the coax just goes TA to TiVo.
     
  9. tarheelblue32

    tarheelblue32 Well-Known Member

    4,305
    571
    Jan 12, 2014
    Raleigh, NC
    Without the USB cable connected, the tuning adapter isn't doing anything. You might as well disconnect it and throw it in a drawer somewhere. Having the coax cable going through the TA is likely causing your signal to be worse than it would otherwise be.
     
  10. mschnebly

    mschnebly Well-Known Member

    569
    310
    Feb 21, 2011
    I think I read in one of these threads that Ted said they tested with TA simulators and not real TAs.
     
  11. Mimms2

    Mimms2 New Member

    2
    0
    Oct 17, 2019
    Spectrum just left our house, and there is nothing they can do on their end. We had a Roamio Plus for years, but the hard drive was starting to have issues. As a long time customer, this is really disappointing. I have contacted customer support, asking to be compensated for this issue. We shouldn't have to pay our monthly fee while this is being fixed. I'm wondering if anyone else has asked to be reimbursed for monthly fees during this time. If there are enough of us, it might encourage them to speed up this fix. Just thinking....
     
  12. tarheelblue32

    tarheelblue32 Well-Known Member

    4,305
    571
    Jan 12, 2014
    Raleigh, NC
    Yeah I remember him saying that too. Clearly a TA simulator isn't exactly like the real thing.
     
    mschnebly likes this.
  13. nitro001

    nitro001 New Member

    25
    3
    Oct 30, 2017
    FYI.. spRECTrUM just left as well. Same response with nothing they can do, their connections look fine and associations are ok. My tech got a hold of one of the primary internal field tech supervisors on their support line and as soon as he started saying Tivo Edge the guy on the other end said Nope before he had a chance to finish his sentence. Once he completed his sentence about the Tuning adapter the internal tech supervisor said they are quite aware of the EDGE issues with the TA's across the Spectrum regions and it is on the TiVO end. So it just confirmed our suspicions. I know there is a main thread @TiVo_Ted started on issues, but it shows Cisco TA's. I have Spectrum Motorola setup with Motorola CableCard and Motorola 700 TA and same issue.
     
  14. TiVo_Ted

    TiVo_Ted Well-Known Member

    521
    2,658
    Oct 3, 2000
    Pleasanton,...
    Clearly our QE testing fell short here. I have placed Edge for Cable out-of-stock until we have validated a fix for this. If you are having a tuner adapter issue, please call TiVo customer support to report your issue. This will get you to the front of the queue when we publish a fix for this issue. I am also working on a concession to soften the pain of being an early adopter here. I will post an ETA for the fix as soon as we have one.
     
  15. buildersboy66

    buildersboy66 Active Member

    193
    52
    Dec 9, 2016
    Florida
    Bummed for TiVo and those waiting.
     
  16. bodosom

    bodosom Just another tivotee

    111
    6
    Apr 28, 2002
    Niagara...
    If we reported the problem on Saturday do we need to report it again?
     
  17. TiVo_Ted

    TiVo_Ted Well-Known Member

    521
    2,658
    Oct 3, 2000
    Pleasanton,...
    We received a USB driver update this evening and initial tests look good. We will test with internal users over the weekend and hopefully have a software patch available early next week. I’m really sorry for the inconvenience you all have experienced here.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  18. mschnebly

    mschnebly Well-Known Member

    569
    310
    Feb 21, 2011
    A concession such as a free WiFi adapter? :D
     
    Mikeguy likes this.
  19. hjonesc

    hjonesc New Member

    3
    1
    Oct 18, 2019
    I had Spectrum out at our house on Wednesday. After 2 hours of testing the signals and trying different configurations, he called the support line and once he said Tivo Edge the representative told him that their equipment was not compatible with the Edge. I have returned my Edge and am very bummed about it. I called TiVo and was asking them which cable companies were compatible with the Edge, because I was willing to change cable providers, and there were not that are available in my area. They did offer me a Bolt at a discounted price though.
     
  20. Mimms2

    Mimms2 New Member

    2
    0
    Oct 17, 2019
    @TiVo_Ted, there is a post from @hjonesc which stated that a TiVo rep told the Spectrum people that Edge is not compatible with Spectrum equipment. Once this update is available, please tell me that it will be compatible with my equipment. We've had a Roamio Plus and Spectrum service for years with no problems until the hard drive started going in our equipment.
    Also, any updates on the fix? Thanks for working hard to remedy this!
     
    Last edited: Oct 18, 2019

Share This Page