JUST BOUGHT the official TiVo Wireless G Adapter!

Discussion in 'TiVo Help Center' started by ddrultramix, Dec 30, 2005.

  1. ddrultramix

    ddrultramix New Member

    50
    0
    Dec 23, 2005
    I JUST BOUGHT the official TiVo Wireless G Adapter. I bought it cause im sick of trying to get all these other adapters working with the Tivo. Is there ANYTHING I should know about the TiVo Wireless G Adapter before it gets here? I ordered it with 1 day business shipping. Has anyone ordered it at that shipping speed? If so, how long did it take total?
     
  2. MikeInOr

    MikeInOr New Member

    2
    0
    Dec 30, 2005
    I did the same. Tried three different USB wireless adapters (the local Fry's has a generous return policy :) and none were recognized. Could not find any of the officially supported adapters locally so I bit the bullet Monday. I also upgraded to two day air. It's now Friday and the Fedex site says they picked it up last night but since it was 2-day they will no doubt hold onto it until next Tues......I hope it works!
     
  3. catlvr4

    catlvr4 New Member

    29
    0
    Sep 26, 2005
    let us know how it works once you have it up and running. I am thinking of doing this also, cuz i don't want to go to any of the problems w/ other wireless adaptors. does anybody know if you can buy this in the stores, like best buy and CC?
    thanks
    deb
     
  4. gtrogue

    gtrogue Mentally Hilarious

    2,646
    0
    Jun 18, 2001
    Atlanta
    It isn't available retail, only directly from Tivo.
    I ordered two with one day shipping over the weekend. I hope they ship today and I get them tomorrow.

    To the OP, the only thing special you may need to do is make sure your unit has the latest software.
     
  5. MikeInOr

    MikeInOr New Member

    2
    0
    Dec 30, 2005
    Mine finally arrived this AM. Plugged it in and it was recognized! My home wireless network is fairly simple: Cicso AP340 access point pugged into a netgear router. On my AP I disable SSID broadcasts and use a 128-bit WEP key. No matter how I configured networking on the TIVO it would not connect to the AP! Fortunately, my neighbor has his unsecured AP running and I was able to connect to it! Seeing that the adapter really could connect I went back to the Cisco config and turned off WEP. TIVO then connected! Turned WEP back on the CISCO and again the TIVO would not connect. So, fortuately I have an old IBM access point. I configured it (different SSID, same WEP) and the TIVO is happily connected.
    Bottom line is that the TIVO WILL NOT connect to a CISCO AP340 with WEP enabled. I ordered a priority dowload of TIVO s/w release 7.2.1a. We'll see if that makes a difference..
     

Share This Page