Image for TiVo Series 3

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by digitaldiva, Dec 4, 2017.

  1. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,745
    709
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Images are exact model specific. Is yours the TCD652? Is it still subscribed to Tivo service?
     
  2. njtorpedo

    njtorpedo New Member

    3
    0
    Feb 11, 2019
    Yes my I have a 652160 with lifetime service
     
  3. B. DeFeo

    B. DeFeo New Member

    5
    0
    Feb 16, 2018
    Please let me clarify my request, with a request for advice. I have a TCD652160. I am hoping to copy a 1 TB image to it using WinMFS. The drive is a 1TB WD10EZRX which shows a 931.51 GB NTFS partition. When I run WinMFS, I get "error writing media inode 1" and it fails to copy the image (TCD652160 HD). Do I have the wrong size image? Any thoughts would be appreciated...then I need to fix the power supply!
     
  4. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,745
    709
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Sent.
     
  5. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,745
    709
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Have you tested the drive? bad? There may not be enough sectors, different drives have different sectors even though they say the same size.
     
  6. njtorpedo

    njtorpedo New Member

    3
    0
    Feb 11, 2019
    That worked great, thanks so much, your a life saver!
     
  7. iszekeres

    iszekeres New Member

    1
    0
    Jan 21, 2003
    Chicago, IL
    Drive just failed. Picking up a new drive and would need an image for TCD652160.

    Thanks!
     
  8. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,745
    709
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Sent.
     
  9. B. DeFeo

    B. DeFeo New Member

    5
    0
    Feb 16, 2018
    The 1TB drive tests OK for all parameters, but the image fails to load about 1/3 through the process. So, for the time being, I'd like to try re-imaging a former tivo WD 320GB drive to see if that will work and deal with the 1TB later. Do you have an image for that? Thanks!
     
  10. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,745
    709
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    You do not need another image for another drive, the same one will work.

    What is the exact drive model? Not all drives will work in a Tivo, especially if its 7200+ RPM. It just needs to be bigger than the original.

    Be sure to be in Administrator Windows user.
     
  11. B. DeFeo

    B. DeFeo New Member

    5
    0
    Feb 16, 2018
    The 320GB drive is a WD3200AVVS
    The 1TB drive is a WD10EZRX
    Each one gives the "error writing media inode 1", when restoring the image as "administrator"!
    This error has been reported many times over the years, but I've never found anyone with an explanation or solution.
    WAIT! WAIT! I WANT TO REPORT A MIRACLE...
    I just checked the 320GB drive model by shutting down it's external drive enclosure power, pulling it, noting the model, then replacing it and powering up. I then restarted WINmfs one last time and tryed to restore the image, ...and it worked! I then did the same thing with the 1TB and it worked too!
    Did the phase of the moon just change or what?
     
  12. Mar 3, 2019 #172 of 286
    lordbah

    lordbah Member

    102
    0
    Apr 19, 2003
    Rochester,...
    When I finally got around to taking the disk in to work where we have Windows, this worked perfectly.
     
  13. RegGuheert

    RegGuheert New Member

    1
    0
    Mar 16, 2019
    Can you please provide me with an image for my TiVo?

    - Model No: TCD658000
    - Lifetime Service
    - 1 TB Hard Drive

    Can you also please let me know if there is something special I need in order to move up to 2 TB of storage?

    Thanks in advance for all your assistance!
     
  14. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,745
    709
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Sent.
     
  15. YupYup

    YupYup Member

    56
    0
    Sep 13, 2006
    Hi folks,
    Looking for an image for a TCD648250.
    Think my power supply went flaky recently (replaced most of the caps a couple of years ago) and corrupted my 2 TB hard drive.
    Tried a new 2 TB drive (copied the old drive with WinMFS), but still got occasional reboots.
    Then tried 2 rebuilt power supplies, and even powering the HD with an external supply, but still get the sporadic reboots, so I'm hoping its just the HD image that has been corrupted, and not a motherboard issue.
    Fortunately I'd started archiving everything on the drive a couple months ago via kmttg, and regularly saved away new items of value, so re-imaging the drive won't lose much.
    So if someone could shoot me a TCD648250 image, I'd appreciate it.
    Thanks!
     
  16. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,745
    709
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Is it the TCD648250B?
     
  17. YupYup

    YupYup Member

    56
    0
    Sep 13, 2006
    Good question (didn't know there was a difference). I'll check tonight and get back to you, thanks!
     
  18. YupYup

    YupYup Member

    56
    0
    Sep 13, 2006
    Yes. It’s a TCD648250B, thanks!
     
  19. ThAbtO

    ThAbtO TiVoholic by the bay TCF Club

    10,745
    709
    Apr 6, 2000
    SF Bay Area
    Sent.
     
  20. YupYup

    YupYup Member

    56
    0
    Sep 13, 2006
    Got it!
    Thanks a bunch! Hope to get to this Friday night.
     

Share This Page