I Want My Eight Point Three

Discussion in 'TiVo Series3 HDTV DVRs' started by jtreid, Oct 10, 2007.

  1. jtreid

    jtreid Member

    320
    0
    Jan 12, 2006
    Reading, PA
    Sung to "I want my my MTV".

    I just got 9.1 yesterday and I was dreading having any problems.

    The pixelation problems that disappeared may moons ago with 8.3 were bad enough. 9.1 makes it almost impossible to watch.

    The 30-second skip and skip back freeze frame is REDICULOUS. It makes it impossible to quickly skip through a commercial break and not have to keep backing up and skipping forward and backing up and skipping forward etc, etc.

    I can only assume I will be plagued by the myriad of other 9.1 problems. This is quite a step back in performance. Tivo, you're about to push a lot of people over the edge.

    Give me back 8.3.....Pleazzzzzzzzze!
     
  2. Balzer

    Balzer Active Member

    273
    43
    Nov 12, 2006
    Sioux Falls, SD
    I guess I'm the lucky one. I haven't noticed any problems with my TivoHD since 9.1. Works great as far as I can tell.

    But then, I've never used the 30-second skip. Tried it once, but didn't like it.
     
  3. richsadams

    richsadams Well-Known Member

    9,063
    59
    Jan 4, 2003
    If we all only had a nickle for everyone that said the exact same things about v8.3...and v8.1 and...and...

    Not that the problems w/v9.1 aren't valid but to quote Rosanne Rosannadanna..."It's always something." ;)
     
  4. jtreid

    jtreid Member

    320
    0
    Jan 12, 2006
    Reading, PA
    YEP! It is always something. Keep the stupid 9.1 release along with TTG/MRV until you get bugs worked out. Until then, don't touch my Tivo!
     
  5. jtreid

    jtreid Member

    320
    0
    Jan 12, 2006
    Reading, PA
    If you never drove a Ford Pinto and never got rear ended and never burned up in a burning fire ball, then I guess you're lucky too ;)
     
  6. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    22,941
    996
    Jan 31, 2002
    Northern...
    Me too. None of my 5 boxes have any problems.
    Although I exclusively use the 30second skip and it works perfectly, just like before.
     
  7. TexasAg

    TexasAg New Member

    648
    0
    Apr 2, 2006
    Same here. Absolutely no problems. I've actually tried to avoid the forum recently with all the complaining.
     
  8. BrianAZ

    BrianAZ Back on the wagon

    386
    0
    Aug 13, 2007
    Chandler, Az
    I've not had any major issues. I do see a tiny bit of pixelation again w/ 9.1 but it's WAY better than it was originally before the SA CC fix, so it's not a huge deal. I don't use the 30-sec skip so I'm not sure about that, I just FF and when I see the show starting, I hit play. Tivo starts playing a couple seconds prior to the point where I hit play and all is well. I guess Tivo and I are just in sync? It'd be nice to be able to customize the "Jump-Back-Then-Play" time as I imagine not everyone has the same reaction speed (thus requiring the RW/FF issues the OP speaks of?).
     
  9. bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    26,156
    62
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    Be grateful. I see ONE VIDEO FRAME for as long as I continue to press the button. I can "30 second skip" ahead 30 minutes and I still see the same static image on the screen. I have had to slow down my speed considerably. Instant replay is slightly better, but not by much. I basically feel the same way as the OP. It's more than a minor annoyance to me since I use this feature about every 15 minutes or so for the entire time I'm viewing. It sucks. Plain and simple. I envy those of you who still have it the way it used to be for us . :p

    Side Note: Has anyone taken the time to call TiVo about any of these problems?
     
  10. richsadams

    richsadams Well-Known Member

    9,063
    59
    Jan 4, 2003
    Hi Barey. I'm seeing the same "freeze frame/static image" thing on live TV or programs recorded after the upgrade, but not on programs recorded prior to v9.1...so I'd certainly agree that it's a bug in the latest upgrade. I didn't notice it until I really put my mind to it though. I can understand how others would overlook or miss it early on.

    We really don't use the 30 second skip that much, but I can see where it would be very annoying if that's what you're used to. Hopefully that will get rectified with the next upgrade which is supposed to happen next month.

    I haven't called TiVo...yet.
     
  11. Chimpware

    Chimpware New Member

    334
    0
    Jan 30, 2002
    Almost exact same experience here on my 2 THDs, after SA CC fix, no problems. 9.1 di bring back some minor pixelation, but it is about once an evening, maybe twice. Definitely liveable for me. I do use the 30 second skip (can;t imagine anyone not using it) and it performs just like before, fine with no issues.

    Sorry to hear about all the issues with 9.1 that people are having though. I can empathize with how frustrating this type of experience is.
     
  12. bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    26,156
    62
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    It makes me feel a little better to know that not EVERYONE is having the problem. Kind of restores my faith in TiVo a little. I couldn't believe they'd release an update that would mess up navigation. Especially since they themselves use the product and would have to deal with it themselves on a daily basis. Just didn't make sense. I can only guess that their test sample didn't have the "video lag" problem. I hope now that they know it's happening there will be a fix soon.
     
  13. George Webster

    George Webster New Member

    125
    0
    Apr 2, 2003
    I am NOT having any problems at all so I could not disagree with you more. With you and I having the same software your issue has to be hardware related, such as a failing hard drive.
     
  14. jtreid

    jtreid Member

    320
    0
    Jan 12, 2006
    Reading, PA
    Yeah? It's kind of a coincidence that it happened at exactly the same time I got 9.1. Don't you think? It's not hardware, plain and simple. I suppose all the other posters on this forum having exactly the same problem also had the same hardware failure exactly when they got 9.1? Just what exactly can you base that insightful conclusion on? Nevermind, I don't really care.

    I don't give a rat's A$$ whether you agree or not. There are problems PERIOD! Whether you have the problems are not is irrelevant. I along with others just want to voice our dissatisfaction with the 9.1 downgrade. I was perfectly happy with 8.3. I am very dissatisfied with 9.1. Your experience does not change that fact.
     
  15. MickeS

    MickeS Active Member

    25,950
    18
    Dec 26, 2002
    Coincidences do happen.

    I've read of many problems with 9.1 but not a lot of people seem to have pixelation issues (I had some pixelation a few days after 9.1, but they seem to be gone now).
     
  16. bizzy

    bizzy New Member

    707
    0
    Jan 20, 2004
    San...
    I spoke with a tivo support rep last night- I called to let them know i was unhappy with 9.1's 30 second skip and jump back. He said they are aware of the issue and are working hard on pushign out a patch ASAP. I can hope that they address some of these other issues in the patch also. I can also assume that there must be more pressing issues than 30 second skip driving the release of such a patch.

    He also mentioned that they still plan on the Nov 1 release to enable TTG etc, and that this patch will be released before then.

    Now, it needs a grain or two of salt, but I consider it good news.
     
  17. bareyb

    bareyb Under Maintenance TCF Club

    26,156
    62
    Dec 1, 2000
    Silicon Valley
    Thank you bizzy! This is terrific news! I'll sprinkle liberally with grains of salt, but I'm gonna choose to believe it for now. I just knew TiVo wouldn't let things stay like this! I know many of you don't have the "video lag" problem but it truly sucks for those of us who have the worst variant of it. It sounds like they are taking it seriously and that a patch is on the way.

    Okay. I'm good. I officially love TiVo again. I won't start complaining again unless it takes too long. :p
     
  18. echoout

    echoout Beer Drinker

    59
    0
    Sep 8, 2007
    Austin, Texas
    I've only had my Series 3 HD for a few weeks and it's been fantastic....until 9.1. It's now jerky, pixelated and the menus are slow. Nice.
     
  19. RickStrobel

    RickStrobel Well-Known Member

    12,529
    587
    Jan 19, 2000
    Six days ago HD channels on my Series 3 were nothing but a pixellated mess:
    [​IMG]
    A manual reboot cleared the problem. Until today. It's back and it's basically the same. NEVER had any problem like this before the 9.1 upgrade!

    Is this particular issue being addressed in another thread here? Is TiVo aware of this and working on a fix?
     
  20. TexasGrillChef

    TexasGrillChef New Member

    1,792
    0
    Sep 15, 2006
    No Problems here either....

    There will always be problems...

    Hmmmm Shall I count the number of Problems in Windows? Linux? Mac?

    TGC
     

Share This Page