Hydra Issues

Discussion in 'TiVo Coffee House - TiVo Discussion' started by Steve, Oct 29, 2017.

  1. FACTAgent

    FACTAgent New Member

    17
    3
    Aug 27, 2013
    NJ

    Advertisements

    This also happened to me on Sunday. Has not recurred since restart.
     
  2. idksmy

    idksmy Guest

    412
    153
    Jul 16, 2016
    And now the “When will [fill in your personal high priority change/fix] be available” questions. Soon followed by “You said [fill in your personal high priority change/fix] would be available by [date] and it is not.” whine.
     
    mschnebly likes this.
  3. peekb

    peekb Member

    43
    8
    Feb 11, 2005
    Just turned on the TV with the Mini to the V66 error and this (much shorter UI reboot) did fix it...thanks!
     
    rclar likes this.
  4. DeltaOne

    DeltaOne Mount Airy, MD

    721
    177
    Sep 29, 2013
    I'll try it...thanks!
     
  5. PSU_Sudzi

    PSU_Sudzi Well-Known Member

    2,590
    955
    Jun 4, 2015
    Philly suburbs

    Advertisements

    Episode sorting also doesn’t appear to be sticky, if you sort by season and leave a folder it changes back to sort by date if you select to view recordings only. Even with the My Shows sort by name option checked. If viewing Watchlist it retains the sort but when you click on the folder it takes you to the most recently recorded show not the first in the series sort.
     
  6. Diana Collins

    Diana Collins Well-Known Member TCF Club

    3,336
    799
    Aug 21, 2002
    New York...
    Another data point:

    I found the V66 error on two Minis this morning...both had been left streaming live TV when the TV was turned off. The Minis that were returned to the Home screen before walking away were fine and grabbed a tuner normally.
     
  7. Leon WIlkinson

    Leon WIlkinson TiVo Gone Wild

    1,324
    2
    Feb 13, 2000
    TiVo Town
    That was what I thought might be a cause from earlier in the thread

    Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk

    Sent from my ONEPLUS A3000 using Tapatalk
     
  8. JSearfoss

    JSearfoss Member

    48
    5
    Nov 16, 2008
    Wellsboro, PA
    Glitch in the My Shows List

    Select My Shows. You get a listing of shows with a episode count next to the name. Select a show that has 1 episode. You get a episode listing with the one episode shown. Press the back button. The same show is now listed with NO episode count next to it. Select the show again and you get a Play option instead of the episode listing. It looks like shows with only 1 episode should not be showing a episode count (effectively not being in a folder).
     
  9. TonyD79

    TonyD79 Well-Known Member

    12,714
    1,972
    Jan 4, 2002
    Columbia, MD
    Confirmed on the count but it is still a folder. Won’t play.
     
  10. BBHughes

    BBHughes Member

    59
    17
    Dec 26, 2006
    I've seen the V66 errors on at least one of my mini's connected to a Roamio. The others just don't get used for live TV much anyway. I've also got another problem I don't think anyone else has reported. If in the video settings screen I select the 1080 24/25 passthrough, when tuning to a 1080i channel it looks noticably worse. I can see that my TV and receiver reports that it is receiving a 1080p 30hz signal when that happens, but if I go in the system info screen on the Tivo, it actually reports that it is in 480p mode, and that's what it looks like on screen too. If I uncheck the 1080 24/25 passthrough it seems to work a lot better and stays in 1080p 60hz but I don't get 24hz output for Netflix and the other apps.
     
  11. NYHeel

    NYHeel Well-Known Member

    4,074
    620
    Oct 7, 2003
    Has anyone else noticed that 30 second skip is slower now? I use 30 second skip all the time during sports and it seems to take a split second longer for the audio to come back. It’s not a huge deal but I do find it pretty annoying. The same thing happens on 8 second rewind.

    Also, this isn’t a bug but the progress bar takes up way too much space now. Why do we need all of that black? It blocks so much of the screen even if it is partly translucent.
     
    Dean Johnson likes this.
  12. jhwpbm

    jhwpbm Member

    95
    9
    Feb 28, 2002
    Texas
    First thing I noticed: video quality is HORRIBLE. TV is set exactly as before, AVR - no change, but the TiVo output is horrendous - oversaturation, sharpening artifacts, etc. - where is the option to turn off ALL video processing? :(
     
  13. BBHughes

    BBHughes Member

    59
    17
    Dec 26, 2006
    Sounds like the same thing I mentioned above, is it only with 1080i channels? I think it is the 2160P24/25/30 or 1080P24/25 setting that causes the 1080i channels to look like junk. When I go into the system info screen on the Roamio when tuned to a 1080i channel with 1080P24/25 enabled the Tivo actually reports it is in 480P mode though my TV says it is receiving 1080P30.
     
  14. mhornet

    mhornet New Member

    17
    2
    Jan 23, 2016
    Oak Forest, IL
    My Roamio updated over and I updated my 4 mini's today. Im noticing V66 errors on 2 of the minis. All boxes are connected via ethernet and have static IPs assigned to them.
     
    Dean Johnson likes this.
  15. DeltaOne

    DeltaOne Mount Airy, MD

    721
    177
    Sep 29, 2013
    I ended up selecting the two 1080p video selections and re-adjusting my set.
     
    Last edited: Oct 31, 2017
  16. TonyD79

    TonyD79 Well-Known Member

    12,714
    1,972
    Jan 4, 2002
    Columbia, MD
    Pick the native resolutions in the video menu and it should pass through. The only processing is when you have the TiVo change the resolution.
     
  17. DeltaOne

    DeltaOne Mount Airy, MD

    721
    177
    Sep 29, 2013
    In a recent post someone said Automatic (in video resolutions) does not work right in Hydra. So I don't have Automatic selected. The 1080i (preferred) makes my picture look awful. I don't have this selected either.

    So, if I select 1080p 60fps this means the TiVo is not doing any processing and passing the signal to my TV for processing? (That's what I get from the description on the right side of this page.)

    And I guess I don't understand the 1080p 24/25fps (pass-through) option. As far as I know, Comcast doesn't use this...so I can just leave this option off?
     
  18. foghorn2

    foghorn2 Well-Known Member

    1,501
    461
    May 4, 2004
    Las Vegas
    I only got the V66 error 3 times, the quick way to fix it is to go to the guide and toggle the view setting- all,my or favorites, then choose a program and then it will grab a tuner
     
    Dean Johnson likes this.
  19. NYHeel

    NYHeel Well-Known Member

    4,074
    620
    Oct 7, 2003
    This is the first I’m really using Hydra. I’m not really liking it so far. First some positives. The UI is pretty fast and responsive. Seems faster than before. I like the larger preview window and I really like that they got rid of the audio dropout upon moving from different screens.

    So far there’s one killer bug with the 30 second skip issues. In the old ui 30 second skip would just stop working when you caught up to live tv. Now it goes backwards a bit and the sound drops out. I need to press fast forward or 8 second rewind to get sound back. This happens every single time I 30 second skip to live tv. Even if I only press it once. I’ve already lost sound 10 times watching the World Series game tonight.

    The problem is that the UI itself doesn’t really seem any better. Some things are strange like why does the progress bar take up so much space with all that black. What’s the point of that? It blocks the whole bottom of the screen. Also, the picture quality seems slightly worse. I could be imagining things but the screen looks darker and less bright. But I might be imagining things.

    Some other more minor issues: Why does the UI no longer default to add an hour to sports recordings? That was a really nice minor feature. Also, where did the default one pass settings go? Overall the UI needs some work.
     
  20. Nov 1, 2017 #200 of 845
    Jerw134

    Jerw134 Member

    578
    0
    Aug 8, 2003
    I’ve only used the Xfinity on Demand and Netflix apps so far, but whenever I exit out of those apps, the old UI returns!

    The progress bar, info bar and even the guide all revert back to the old UI. The only way to get back to Hydra is either going to TiVo Home or My Shows.

    I quickly scanned some threads and didn’t see this being reported, so I apologize if it’s already known.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements