How to put on mode 0?

Discussion in 'TiVo Series 1 - UK' started by jonmon, Jun 22, 2011.

  1. jonmon

    jonmon New Member

    116
    0
    Jan 19, 2010
    Hi every one :)
    Haven't posted anything for ages here but have been reading with interest about the shutting down of the service and the alt. epg. I have a network card so I am still getting the service from TiVo. I don't feel that it can last much longer though and I am ready for the alt. epg. As I am not very technically minded I will go for the bigger hard drive with the software already on there for the alt. epg.

    What I did want to put on the TiVo as well is the mode 0 for better quality picture as I have a 42 inch TV plasma. But I not sure if I could put mode 0 on the TiVo my self. I have read that you can put it on using telnet but cant seem to find a step by step process on doing this. Is it difficult for some one like me thats not very technically minded?:rolleyes: Could anyone give me a very basic step by step instuctions on how to put on mode 0 on the TiVo?:D Could I do more harm than good, is there anything I should watch out for when doing this process? I am a bit worried about doing this procedure as the TiVo is running well and very pleased with it and dont want to brick it.:eek:
    I hope someone can help thanks:D
     
  2. RichardJH

    RichardJH New Member

    1,195
    0
    Oct 7, 2002
    Hanworth....
  3. DX30

    DX30 New Member

    226
    0
    May 22, 2005
  4. jonmon

    jonmon New Member

    116
    0
    Jan 19, 2010
    Thanks both for the reply :D. I looked at the link that you gave me, the one to install mode 0. But I am a bit worried about putting it on the TiVo. I don't really no what I am doing:confused:. Is it possible for some one just to post the commands in order and if the o is not a 0 ect for telnet. I need it as simple as possible, as I don't want to damage the TiVo and I am not very good at reading instructions and being that technical.:rolleyes:sorry about this but any help would be much appreciated.:)
     
  5. DX30

    DX30 New Member

    226
    0
    May 22, 2005
    Here is a link to a mode 0 tutorial

    http://www.tivocommunity.com/tivo-vb/showthread.php?t=286938&highlight=mode+guide

    If however you don't feel you reasonably at home with telnet and the linux command line you may be best just buying a preconfigured drive. It is certainly an easy way to get both mode 0 and altepg.
     
  6. Trinitron

    Trinitron New Member

    411
    0
    Jan 20, 2003
    North West
    It's not really that difficult, editing the startup script is the most crucial part.

    If you do go to Mode 0 you should setup bitrates in the Tivoweb resource editor (remembering to press Enter after EVERY change!). It's a bit trial and error, for a starter the values I use are in this post.
     

Share This Page