Hiding left column after saving keeps coming back

Discussion in 'TiVo Roamio DVRs' started by DonB., Dec 16, 2016.

  1. spocko

    spocko Member

    454
    7
    Feb 4, 2009

    Advertisements

    Another mysterious settings issue:
    I normally keep the video preview window turned off, but a few times in the last few days I have seen it be displayed anyway. Checked the settings and it was still turned off. Toggled the setting on and back off, then the window went away.
     
  2. jjeff

    jjeff Member

    69
    3
    Feb 21, 2009
    Minneapolis MN
    Another Roamio user with several times/week unwanted columns turning back on, audio defaulting to stereo(although sometimes it could be someone inadvertently pushing the colored audio description mode), and yes I even get that damn video preview window occasionally turning itself on like you and when I look it shows off :confused: but when I toggle it, it goes away.....
    And next to my nice feature rich OTA sits my old HD thats been chugging along for 9?? years 24x7 and never seems to have bugs :cool: technology :D
    Actually my HD did reboot itself this morning, seemed fine until I pushed the back arrow button to bring up my NPL and it rebooted.....I hope it's not the caps, maybe it was just a software update that required a reboot....still you'd think it would do that itself in the middle of the night, not 7am when I went to play something.
    While none of these bugs are killer important they are a bit of an annoyance, something that most of us long term Tivo users don't have much experience with and have little patience for.
     
  3. Dave_N

    Dave_N Member

    38
    10
    May 4, 2006
    NW Suburban...
    I think it's personal. I was gone all week on business and I come back to my TiVo. I'm pleasantly surprised that the left column is still hidden. I go to sleep; all is right with the world.

    First day off back at home, I awaken to the category column on the left.

    Bullocks!
     
  4. Dave_N

    Dave_N Member

    38
    10
    May 4, 2006
    NW Suburban...
    I received the TiVo advisor's early March survey this morning. I let them know about this issue. I tried to be direct, but they may not understand just how infuriating this is. Since it is marketing, I told them I can no longer recommend TiVo. I'm sure they are more interested in which inane movie I will not be going to see.

    I can now be ignored by TiVo in another new way.
     
  5. JoeKustra

    JoeKustra in the other Alabama TCF Club

    20,290
    3,766
    Dec 7, 2012
    Ashland, PA...

    Advertisements

    20.7.1.RC2 corrects the left column problem.
     
    BrettStah likes this.
  6. SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,339
    2
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    Would be nice to have that but im on 20.6.3.RC16
     
  7. jrtroo

    jrtroo Chill- its just TV

    5,095
    322
    Feb 4, 2008
    Chicagoland
    Sign up for it, super easy. In all likelihood its only days away in any event.
     
  8. SCSIRAID

    SCSIRAID Active Member

    2,339
    2
    Feb 2, 2003
    Vero Beach, FL
    Ahhh... Diddnt know there was an open priority update available.. Thanks!
     
  9. rif

    rif New Member

    14
    0
    Jan 17, 2016
    Unfortunately for me, it seems to be happening much more frequently. A few times this week alone. Is this, and other ongoing issues, a reflection of rovi not wanting to be in the hardware business? (I think that's what they said around the acquisition time)
     
  10. mattack

    mattack Well-Known Member

    25,326
    642
    Apr 9, 2001
    sunnyvale
    I know there was already a response that a reboot fixed it.. but I seem to see this every once in a while when there's a "slow" network.. (sigh, my tivos are right on top of each other, but if the network goes flaky for a bit, e.g. I bump the wire and make the network switch go funky, it can cause this).. anyway, when there's a slow network, sometimes I get the 'old' menus.. and separately, sometimes I can't watch a HD show from one tivo to the other.. yes, even though they're on top of each other, I use the Roamio to 'drive' the other one most of the time, esp since I can then use QuickMode, when I can't on the Premiere directly..
     
  11. steneni

    steneni Member

    51
    7
    Sep 18, 2011
    Virginia, USA
    I received the 20.7.1 upgrade a few days ago and can confirm this issue is fixed, thanks Tivo, bravo! I've done several manual reboots since the upgrade and the box no longer reverts to Tivo defaults.
     
  12. jjeff

    jjeff Member

    69
    3
    Feb 21, 2009
    Minneapolis MN
    ^^^
    Did you do anything special to get it or did it just download on it's own time?
    I'm currently on 20.6.3 and of course still get the columns turning on by themselves!
     
  13. steneni

    steneni Member

    51
    7
    Sep 18, 2011
    Virginia, USA
  14. jjeff

    jjeff Member

    69
    3
    Feb 21, 2009
    Minneapolis MN
  15. LYKUNO

    LYKUNO Member

    39
    17
    Jan 6, 2014
    Ohio
    Thanks for the link above! You have to enter the 15 character TiVo service code for each of your units (one at a time). Assuming you enter the code correctly, after hitting a "Submit" button, you'll get a "Success" message.

    I did that around 8pm EDT last night and this morning, all of my units have the new software version. Easy peasy!
     
  16. jjeff

    jjeff Member

    69
    3
    Feb 21, 2009
    Minneapolis MN
    Well I've got the latest 20.7.1, I requested it on Tuesday evening and yesterday afternoon I noticed all my tuners were on the same channel. When I checked I had the new version :)
    Hopefully this will be the last of those columns and good riddance!
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements