Help with XM Radio hme app

Discussion in 'Developers Corner' started by MikeRadio, Sep 12, 2005.

  1. plank10

    plank10 New Member

    1
    0
    Jan 15, 2006
    Is there a way to adjust the settings on the MP3 encoder? The quality on the music channels it distorted.
     
  2. tramfam

    tramfam New Member

    2
    0
    Dec 14, 2005
    I've got multiple IP addresses defined on the machine that's running my HME apps. Galleon works fine. So does the TIVO desktop software.

    However, I can't get my TIVO to recognize the HMESatRadio application. I noticed that when the runhme.bat file runs, I get the following in the console:

    HME SDK 1.4 (TiVo, Inc.)
    LOG: added factory
    MDNS: //10.8.0.1:7288/hmesatradio/

    The IP address listed is for a virtual interface for VPN software that I run. It should be 192.168.1.20.

    Is there a way to specify an IP addresses?

    Thanks
     
  3. manielse

    manielse New Member

    132
    0
    Mar 6, 2003
    Is the correct IP address in the config.txt?
     
  4. watty0

    watty0 New Member

    9
    0
    Oct 23, 2005

    Yes, in the runHme.bat, after "com.tivo.hme.host.sample.Main", try adding
    --intf 192.168.1.20
     
  5. watty0

    watty0 New Member

    9
    0
    Oct 23, 2005
    Sorry, its not doing anything magical. It is merely encoding whats playing on your computer to mp3 on the fly and sending it to your Tivo. So, my answer is... mute your computer speakers :)
    Personally, in the past I have used the RunOnStart option to run a small script that adjusted the mixer settings when someone connected.
     
  6. Leo Valiant

    Leo Valiant Member

    269
    0
    Apr 19, 2000
    Fresno, CA
    I've gotten this to work, but I get lots of drops and skipping on both my TiVos. I don't have this problem when I listen to XM Online on my PC.

    I'm stumped. Here's my setup and things I've tried:
    XP Home
    P4 3Ghz / 1GB RAM
    Broadband 5000+ kbps
    Wired Network 100Mb
    Soundblaster Live

    I've tried changing the Connection Speed and MixerIndex. I've got low CPU usage (<10%) but tried disabling a few background things anyhow. I made sure my sound and java drivers were up to date. No other Network Traffic.

    I don't have any these problems with other MP3 apps (Galleon / Last.fm / Live365)
     
  7. manielse

    manielse New Member

    132
    0
    Mar 6, 2003
    I've seen the same issue Leo with no solution.
     
  8. stu_miller

    stu_miller New Member

    1
    0
    Mar 17, 2007
    I've got the XM app installed fine, but I find that it crashes consistently at about 30 minutes (I'm using the online streaming option). All I get in the logs is a message saying that the client disconnected. The worst part is that the crash also disables all of the apps under Music, Photos, and More and I have to reboot the Tivo to get them back (or get the XM app working again).

    Any ideas?
     
  9. lineman83

    lineman83 New Member

    1
    0
    Feb 23, 2008
    I'm having trouble getting this to work also..I'm new to this stuff and it is probably something simple. when I click on Hme SatRadio in the music, photos, more page, I get a cant run message. It says and error occured while running the apllication. The application closed during a read (0x50006).
    I believe it may have something to do with the java window that loads. When I click on that to look, it takes me to the listen online page of xm. I'm all signed in but I'm thinking it should be loading me right to the xm player launch screen. when i try to do it manually, it says it has closed due to inactivity. I tryed turning off my cookies like it suggest, but that doesnt help..Has anyone seen this problem before?? Hopefully I made some sense in this post..Thanks
     
  10. ajayabb

    ajayabb Member

    431
    2
    Jan 11, 2007
    Moorestown NJ
    Under the config file, make sure the default ip address is the same as the ip on the pc running the xm rogram.
     
  11. johnny99

    johnny99 TivoHD

    254
    0
    Nov 10, 2008
    Anyone know if this program still works? I am getting a channel list error from runRadioOnline.bat. I modified the config files and it appears to log me in correctly, but then cannot create the channel list.

    I am using "SatRadioAddress=192.168.0.2:48490"

    If it matters, I have the latest Tivo desktop software installed on my PC and have a new Tivo HD.


    Please Wait. Initializing Channel List
    java.lang.NullPointerException
    at com.watty.hmesatradio.SatRadioOnline.initChannelList(SatRadioOnline.java:191)
    at com.watty.hmesatradio.SatRadioOnline.<init>(SatRadioOnline.java:51)
    at com.watty.hmesatradio.SatRadioOnline.main(SatRadioOnline.java:402)
    Press any key to continue . . .

    Pressing any key causes the program to abort.

    Thanks.
     

Share This Page