Help! 2 day-old Premiere frozen on TIVO Central Screen

Discussion in 'TiVo Premiere DVRs' started by nchd, Apr 4, 2010.

  1. cris4700

    cris4700 New Member

    2
    0
    Apr 7, 2010

    Advertisements

    Regarding 30 day trial. ******I would think they will have to extend the trial if they don't want to get a mass return at the end of the month. I plan on contacting them to have it extended, otherwise they'll be getting this back. I don't think anyone could expect to spend this kind of dough without some action from Tivo to insure this situation has beeen resolved for the customer. Anyone discussed this with Tivo yet?
     
  2. aaronwt

    aaronwt UHD Addict

    23,570
    1,241
    Jan 31, 2002
    Northern...
    What for? I don't plan on returning any of my boxes.
     
  3. dcborn61

    dcborn61 Member

    172
    4
    Dec 9, 2002
    Pittsburgh, PA
    Had an online chat with tech support today. The rep indicated that this is only a problem with Ethernet connections, not wireless. He of course suggested that I buy a TiVo wireless adapter to fix my problem.

    I do have my Premiere connected via an Ethernet connection (although it is a wireless Apple Airport Express). Has anyone with TiVo's wireless adapter had the freeze-ups with the HD interface?

    Oh, and by calling customer service, I got a credit of $6 and change for my trouble. Told me to wait until the end of my 30 days before returning the unit.
     
  4. sbq

    sbq New Member

    59
    0
    Feb 5, 2010
    that rep was wrong, I'm using Wireless, not wired, and I have the issue. I'm also using the Tivo wireless G adapter instead of some 3rd party adapter.
     
  5. DPF

    DPF So tired.....

    583
    9
    Mar 20, 2003
    Naper-thrill...

    Advertisements

    Well, that scares the crap out of me.

    a) It's wrong (I'm wireless N, still locking up)
    b) If this rep has any real knowledge, then TiVo has NO IDEA what the issue is at this point.


    Awesome. Also, unrelated, but the other thing I've noticed, which kind of sucks is that I can't watch a show if my network is not connected. Apparently, a network connection is required to play a recorded program. Which is a complete mystery to me. C'mon TiVo, you're far better than this.

    -DPF
     
  6. bkdtv

    bkdtv New Member

    7,902
    2
    Jan 9, 2003
    DC Metro Area
    Not so. Just select the program in the menus and press PLAY.

    If you won't have a regular network connection, then switch to the SD menus.
     
  7. DPF

    DPF So tired.....

    583
    9
    Mar 20, 2003
    Naper-thrill...
    Alright, I'll try that. I think it happened since I was using "select" with Play highlighted on the menu and it pops up a warning that this "feature" is not available without a network connection.

    My wireless was down and I just wanted to start some Spongebob for the kids and reboot the N adapter in the background while it was playing. It wouldn't let me play a recorded program without the network back up.

    Maybe it's a bug or something. I'll kill the netwrok and then try to do it with the Play button tonight. See if that gets around it.

    THanks,
    -DPF
     
  8. lessd

    lessd Well-Known Member

    7,962
    93
    Jan 23, 2005
    CT
    Because phone operation is possible this can't be a design gold of TiVo, my TiVo plays OK without any network connection.
     
  9. dbain3175

    dbain3175 New Member

    1
    0
    Apr 16, 2010
    I have a Premiere XL, purchased in Pleasanton, CA 3 weeks ago. It's setup with a wireless Tivo adapter and I've had it freeze up with both a direct cable connection before the card was installed, and a few times after.

    This is extremely frustrating! You would think that Tivo would realize that they aren't the less expensive option, that when you spend $500 plus a service fee for something that is more or less a basic option from the cable company that it should work perfectly.

    I have switched to the SD Menu tonight, so far so good but it's too soon to tell.

    One other note, beyond the freeze, the HD menu is VERY slow! I've had the "circle" hourglass go for 20 second plus just when paging down. For $500 you would think that this thing would have a processor that can easily handle the initial software. I have to admit that the SD menu is MUCH faster but I didn't buy this thing for that ol' style.

    If this isn't fixed soon, it will not only be my last Tivo product, I'll cancel the 3 boxes that I have in service.
     
  10. jimmcq

    jimmcq New Member

    11
    0
    Jun 1, 2005
    Just wanted to chime in to say that my TiVo Premiere XL is locking up about once every evening. It seems to happen while it is recording two shows and I hit the button to load the TiVo Central screen. I haven't had a chance to try the down,up,play,play,play code yet, but I think I'm just going to switch back to the SD menus until there is a software update.


    UPDATE: That didn't last very long... after switching to the SD menus, the unit rebooted itself just two minutes later. No lockup... just went straight to the boot up screen. I've never had that happen before. So, I've switched back to the HD menus, and I'll try the code to reset the UI next time it locks up.
     
  11. weatherlover1

    weatherlover1 New Member

    21
    0
    Apr 7, 2010
    U.P Mi
    When I switched from the HD to the SD menu it did reboot one more time for some reason and then it was fine. Give the SD a chance it will work better then the HD its just going to keep freezing on you.
     
  12. DPF

    DPF So tired.....

    583
    9
    Mar 20, 2003
    Naper-thrill...
    So I tested it doing the "play" button method instead of "Select"ing Play on the UI. Played fine. So that's got to be a bug. Somewhere there's a hook for not letting you select play when it can't download the graphic for the show/movie off on the right side. Sweet :rolleyes:.

    -DPF
     
  13. dewd2

    dewd2 Babbling Idiot

    88
    0
    Feb 21, 2010
    Mechanicsbur...
    I just got 14.1c. I'm switching back to the HD UI to see if the lockup problems have been resolved...
     
  14. esilbe1

    esilbe1 Member

    31
    0
    Nov 20, 2006
    I restarted my TIVO this morning and now I have a service update...Looks like the software version is now 14.1c - we'll "C" if this fixes the bug that freezes the HD Menus...
     
  15. May 7, 2010 #195 of 202
    jpp333

    jpp333 New Member

    1
    0
    Apr 22, 2010
    I have the updated software (14.1c), and mine is still locking up at a rate of almost once a day.
     
  16. May 7, 2010 #196 of 202
    cranbers

    cranbers New Member

    94
    0
    Apr 2, 2010
    Thumb down, thumb up, play, play, play. Thank you for this! Avoids you having to pull the plug! My 5 year old thanks you for that tid bit.
     
  17. carya

    carya New Member

    1
    0
    May 13, 2010
    OK. What is the "play" button? It doesn't seem to be there on my remote!
     
  18. DaveWhittle

    DaveWhittle Member

    407
    1
    Jul 24, 2002
    Knoxville, TN
    The black button above the yellow "pause" one. ;) It has a ">" on it.
     
  19. Jun 2, 2010 #199 of 202
    chemosh6969

    chemosh6969 New Member

    12
    0
    Jan 6, 2007
    Same here. It froze the very first time I went to the menu. Heard the double sound and knew I was in trouble. Restarted, same thing.

    Went back to the SD menus. My family likes the old menus but I'd like a working product.
     
  20. quercus

    quercus New Member

    28
    0
    Nov 28, 2007
    This happened to me today for the first time. My TiVo is exactly one week old. The thumb down-thumb up-play, play, play fix did not work. I had to unplug the box.

    Tivo Premiere (not XL) running HD menus.
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements