HDMI FAILURE Poll - EVERYONE please respond

Discussion in 'DirecTV TiVo Powered PVRs & Receivers' started by unixadm, Jul 3, 2004.

Have you had an HDMI Failure?

  1. No failure - In service for over 2 weeks and going strong

    863 vote(s)
    44.1%
  2. Had Failure on 1 unit - Made in USA

    223 vote(s)
    11.4%
  3. Had Failure on more than 1 unit - Made in USA

    83 vote(s)
    4.2%
  4. Had Failure on 1 unit - Made in Mexico

    291 vote(s)
    14.9%
  5. Had Failure on More than 1 unit - Made in Mexico

    74 vote(s)
    3.8%
  6. Do Not have HDMI/DVI Connection - Don't know if it works

    421 vote(s)
    21.5%
  1. Dec 1, 2005 #1361 of 1437
    pabuwal

    pabuwal Member

    68
    0
    Apr 28, 2004

    Advertisements

    My fifth unit was ordered on 11/26/05. I called 2 days later and found out the replacement had not shipped. They told me they were on backorder and the expected time would be 3-5 days before they shipped. You can check their website for status when you login.

    The big joke is I have been paying $8/month for the protection plan after paying $1000 for this unit. And now they can't even ship me a replacement because they have been dumping this unit in retail stores for $100 or so.
     
  2. Dec 2, 2005 #1362 of 1437
    Sir_winealot

    Sir_winealot Seenyer Member

    2,082
    0
    Nov 18, 2000

    Where exactly have you seen this unit for "$100 or so?" Which retail stores?
     
  3. Dec 2, 2005 #1363 of 1437
    tucsontiger

    tucsontiger New Member

    9
    0
    Nov 21, 2005
    My second order also never shipped. So, I asked to speak to a supervisor. She said she had a double-secret way of placing my order and that she would do it herself. She was going to email me a confirmation that my third order had shipped. No word yet. I suspected this was a back order situation, but no one would confirm that. I am starting to think that my first (of many) replacements is never going to arrive. This is such an awful blunder for D*. Imagine the backlash when they roll out the MPEG4 receivers and one-third of them don't work.
     
  4. Dec 2, 2005 #1364 of 1437
    tucsontiger

    tucsontiger New Member

    9
    0
    Nov 21, 2005
    BTW, here is the direct line to the HD CSR Dept: 800 695 9251. As soon as you get through, demand to speak to a supervisor.
     
  5. Dec 4, 2005 #1365 of 1437
    nlayton

    nlayton ;)

    98
    0
    Sep 16, 2003

    Advertisements

    Okay, this is fun. (Not really)

    I had a new HR10-250 installed friday at about 3pm. The HDMI connection was working fine. Went to sleep at about 10pm. By eleven o'clock that same night. It was dead. It actually locked up my whole system and gave a error on the screen that said. "Severe temperature warning, the unit has been shut down to protect etc, etc" The only way to restart is was to unplug the unit and unplug the HDMI cable. With the HDMI cable plugged in. It would not boot up!

    So now I am running off of component video after less than 8 hours!

    The reason I know it locked up before 11pm is that I had a show sheduled to record at 11 that it didn't record. Plus a few free showtime movies at 2am and 4am were not recorded.

    I will keep my fingeres crossed for the next 24 hours
     
  6. Dec 4, 2005 #1366 of 1437
    STi_Rocky

    STi_Rocky New Member

    8
    0
    Oct 3, 2005
    I FINALLY got my new (refurbished???!!!!) HR10-250 from DTV. Took a YEAR of b*tching at them to get one. I looked inside, and the card and connector is totally different now (so can't just swap cards). I did test it, and the HDMI works. But now, I need to find a way to transfer my movies that I have recorded from the old hard drive to the new one. Can't just swap drives, it gives ERROR 51 - which means the hard drive is not mating to the new motherboard. Anyone have an idea on how to just swap the movies over? Cause you can't just "ghost" the image over, would still get the ERROR 51. I looked at Hinsdale's website, but there was way too much to try and sort through.
     
  7. Dec 5, 2005 #1367 of 1437
    xxrando

    xxrando New Member

    3
    0
    Oct 25, 2005
    I guess I'll be cracking open my 5 week old HR10-250 now.

    The HDMI port had been working fine (a few 1s drop outs here and there excluded) but decided to go nuts last night as I was using the up arrow to adjust the output resolution. I've done this a 100 times before but after I did it last night, the picture just flickers on for about a half second and then goes green, blue, jumbled and then black for about 5-10s and then repeats. I cycled the power and the HDMI output was fine during the initial power up screen but then reverted back to the cycle above once it got to the retrieving info from satellite screen. Of course I tried a different HDMI input on my TV as well as a different cable -- both to no avail. This is odd and really doesn't seem like a hardware issue.

    Fortunately, component video still works ok -- albeit not quite as clear.

    :(
     
  8. Dec 5, 2005 #1368 of 1437
    hoffa

    hoffa New Member

    50
    0
    Oct 9, 2005
    San Jose, CA
    Well my replacement finally showed up today. Ordered on 11/23 and after 3 phone calls of them telling me it was sent then it never showing up. Well first off it was a refurbished unit. Mine was less then a month old so they said I was going to be getting a new one. Anyway, I hooked it up and guess what HDMI did not even work. So back in the package off to DTV it goes. Try for #3.
     
  9. Dec 5, 2005 #1369 of 1437
    esteser

    esteser New Member

    3
    0
    Mar 8, 2004
    SO I got my replacement DVR ------ THE series 2 SD -40 . I think NOT. Last time I checked this unit never had the HDMI. So how could this replace my old one. I can't believe these people. So I am on hold... AGAIN for 30 + minutes trying to find out what happened to my order. So here goes round #2 ..... ding... ding...

    So I just got off the phone. They state that I must now wait to get approval before they send out the correct part number to verify that this sd-dvr40 is not a "comparable" substitue for my hd Tivo. I am regretting spending the money on this product - and I can't believe the customer service for their error. I should have stuck with Cable.
     
  10. Dec 6, 2005 #1370 of 1437
    tucsontiger

    tucsontiger New Member

    9
    0
    Nov 21, 2005
    After waiting two weeks for D* to ship me a replacement, they shipped me two. Honestly. I got one at work and one at home the same day. The one I got at work was clearly a refurb. The box was so beat to hell that it sagged. I'll bet this thing has been shipped and returned ten times. The one at home looked brand new. I plugged that into the HDMI and it worked perfectly. The picture quality is outstanding. I can't be sure, but I think this is a slightly newer model. The background on the TIVO is blue, instead of green. Of course, the HDMI could die at any time. But, for one night, at least, I have a working HDMI connection.
     
  11. Dec 7, 2005 #1371 of 1437
    BobbyK

    BobbyK New Member

    18
    0
    Apr 12, 2003
    My HDMI just went out. Got the unit on 11/2/05. D* says I will have a new box within two days. This will be my 2nd replacement. The first one was sent back due to excessive Audio/video drop outs. I bought the orignal in July and never had an HDMI problem with it.
    I didn't realize how many HDMI issues there are with this box. D* said she had never heard of one.
     
  12. Dec 7, 2005 #1372 of 1437
    hoffa

    hoffa New Member

    50
    0
    Oct 9, 2005
    San Jose, CA
    Boy do I feel stupid. OK, received my 3rd box today. only took 2 days, :up: . Unit was refurbished, was supposed to be new, :thumbsdown: . hooked up, did not work. No new cables to see if it was a cable problem. So went and bought $130 cable. Still nothing. So I thought maybe it was my TV (LG RU-44SZ61D). Went to the store I bought my TV from (Modern TV - little local store here in San Jose). The owner told me to try this setting on my TV. So I went home and tried the setting and well it worked. Great picture. The input is a RGB PC/DTV. I needed to change it from PC to DTV. Stupid me. The reason I did not think it was a setting was because when I first hooked up my box (about month ago), it worked just fine for 2 weeks, then just went black one day. So I figured the settings were not the problem. Little did I know I guess. So after all that I am going to send D* back their refurbished unit #3 and keep my original brand new unit #1 and hope nothing goes wrong with it. D* had told me the first time that they think they had fixed the problem and all the new boxes should have no problems. So I guess I will keep my fingers crossed.

    I wonder how many other people have made the same mistake and it wasn't really D*'s fault? Just curious
     
  13. Dec 7, 2005 #1373 of 1437
    AbMagFab

    AbMagFab What happened, TiVo?

    3,638
    0
    Feb 5, 2001
    Thank you for posting this! I'm pretty sure most of the multiple-failure people have a problem like this (i.e. TV setting, TV issue, cable issue, etc.). Unfortunately, too many people can't diagnose properly, and just keep blaming the "new thing".

    There are some real problems out there, but there are also many problems like yours.
     
  14. Dec 7, 2005 #1374 of 1437
    STi_Rocky

    STi_Rocky New Member

    8
    0
    Oct 3, 2005
    For some, that may be fine. But if you have an HDMI DVD player, and that works, then the 250 should also work.
     
  15. Dec 8, 2005 #1375 of 1437
    hoffa

    hoffa New Member

    50
    0
    Oct 9, 2005
    San Jose, CA

    By no means am I saying that everyone is as dumb as me.
     
  16. Dec 8, 2005 #1376 of 1437
    BobbyK

    BobbyK New Member

    18
    0
    Apr 12, 2003
    I have an LG 50in plasma but have no such setting. My new HD receiver arrived from D* today. I'll hook it up and see what happens.
     
  17. BobbyK

    BobbyK New Member

    18
    0
    Apr 12, 2003
    Received 2 refurbished HD units. Neither one had a working HDMI port. I have checked my system completely. Hooked up a DVD Player with HDMI and it worked fine. Also, while returning the last one, ran into a gentleman at fedex returning HD unit for the SAME reason. They are obviously not checking these ports out before shipping them out.
     
  18. mfleming

    mfleming New Member

    112
    0
    Mar 26, 2004
    Wow! I purchased my unit two summers ago. HDMI Didn't work and I returned it (not for a replacement since I then found this forum and didn't want the hassle). I stayed current with the forum for around six months, reading about the continuing troubles and the apparent lack of desire of DTV to fix the box. So, I gave up.

    I saw the unit at BestBuy yesterday for $399 (with rebate) so I thought I'd come back to the forum to see if the problems are now resolved. Best Buy guys said they have had ZERO problems. I started reading the forum....Unbelievable!!!!! It's been nearly a year and a half and it sounds like it's exactly the way I left it. DTV still playing games, people looking for techie fixes....

    And I thought there might be an alternative box by now, but apparently this is not to be. I understand DTV's HD DVR will not be out until, when, mid next year?

    And to think I purchased that $3500 TV two years just so I could have a HD TV for my new 250 coming my way!

    DTV should be sued for this. Talk about mental anguish.
     
  19. cmeinck

    cmeinck Member

    189
    3
    Sep 18, 2003
    I thought I was one of the lucky ones. I own two HD Tivos and they were just humming along until a few nights ago. I experienced bigtime choppiness and green static while watching a recorded program. Two days later, I'm getting no signal from either HDMI or component. I just got off the phone with DirecTV and they were "unaware" of any known issues with the box. I find that hard to believe given the amount of posts here at Tivocommunity. I mentioned the "hundreds" of posts regarding the issue. They are Fedexing a unit to be here by Tuesday.

    This is a reminder to myself to purchase the D* protection plan before my warranty is up on these units.
     
  20. Bilbrey

    Bilbrey Active Member

    2,012
    0
    Jan 28, 2001
    Sunnyvale,...
    I don't know how useful that will be...

    [rant]
    I purchased the DirecTV protection plan, but when I had a problem with my Toshiba DST-3000 receiver, DirecTV failed to honor repairing it. I was pissed. Long story that I won't go into here.
    [/rant]
     

Share This Page

spam firewall

Advertisements